• BIST 10366.16
  • Altın 4349.519
  • Dolar 40.3482
  • Euro 46.9244
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Abant'ta yoga festivali

Abant'ta yoga festivali
Festivale uluslararası düzeyde katılım bekleniyor.
Uluslararası Yoga Festivali 18-19 Haziran'da Bolu-Abant'ta düzenlenecek. Festivale uluslararası düzeyde katılım bekleniyor.
 
Festival programında çakra, nefes, biyoenerji, meditasyon ve gevşeme çalışmalarının yer aldığı 8 Pratik Yoga seansı ve İnteraktif Söyleşi yer alacak. Çalışmalar Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf önderliğinde gerçekleşecek.
 
Büyüleyici Abant Gölü kıyısında, mis gibi çam ormanları havasında yapılacak Yoga Festivali programın da sıcacık Abant Palace atmosferi ile göl kenarında fayton, at ve bisiklet gezileri de yer alacak.
 
 
İŞTE YOGA'NIN FAYDALARI
 
Yoganın Oruç Tutmayı Destekleyen ve Kolaylaştırıcı Etkileri:
 
Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle uzun saatler boyu oruç tutulmakta. Orijinal Yoga Sistemi’nde uygulanan sayısız pranayama (nefes) ve pratyahara (duyu kontrolü) teknikleri ile vücudun direncini güçlendirmek, açlık ve susuzluğa tahammülü artırmak mümkün. Bayram geldiğinde ise normal yemek yeme alışkanlığımıza aşırıya kaçmadan, vücudu zorlamadan, kendiliğinden temkinli şekilde dönmek elimizde.
 
Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf Ramazan ayı boyunca oruç tutan ve Yoga uygulayanlara destek olan açıklamalarını da şu şekilde paylaştı: Orijinal Yoga Sistemi’nin, genel olarak sinir sistemine olumlu etkileri vardır. Sinir sistemi uygulanan teknikler ile rahatlar, gevşer ve gerilim atılır. Kişinin bedeni güçlenir ve tüm sistem dengelenir. Orijinal Yoga Sistemi’ni uygulayan kişiler, doğal bir şekilde rahat ve huzurlu olurlar. Sindirim fonksiyonları düzene girer ve rahatsızlıklar giderilir.
Ramazan döneminde oruç tutarak ibadetlerini icra eden kişiler, yemek isteğini bu yüce gaye için engelliyor. Doğal olarak, sinirsel ve psikolojik bir gerilim oluşabiliyor. Sindirim sistemi uzun süre aç kalmaya alışık olmadığı için rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. Aynı şekilde oruç bozulurken de birçok kişi sindirim rahatsızlıkları yaşayabiliyor.
 
Orijinal Yoga Sistemi, oruç sırasında ortaya çıkan bütün bu zorlayıcı yan etkileri ortadan kaldırıyor. Kişi aç kalma hissini rahatlıkla yeniyor. Orijinal Yoga Sistemi ile sindirim sisteminde genel bir denge kuruluyor, açlık gideriliyor. Sinirsel gerilim atılıyor, öfke ve kızgınlık hissedilmiyor. Kişi oruç sırasında kendini daha huzurlu ve rahat hissediyor. İbadetin getirdiği içsel mutluluğun yaşanması kolaylaşıyor. Orucun açılması sırasında, açlık hissedilmediği için ani aşırı yemek yeme söz konusu olmuyor. Sindirim sistemi rahatsızlanmadan, zorlanmadan oruç tutulmasına imkan tanınıyor.
 
Orucun bedendeki bir diğer etkisi de tansiyonda gözlemleniyor. Oluşabilecek tansiyon dengesizlikleri, baş ağrıları ve baş dönmesi Orijinal Yoga Sistemi sayesinde gideriliyor.
 
Orijinal Yoga Sistemi çok kuvvetli bir sağaltım aracıdır. Ayrıca uygulanan asanalar (yoga duruşu) ile sahur ve iftarda fazla yeme sebebiyle oluşabilecek fazla kilo sorununun önüne geçilir. İftardan sonra oluşabilecek şişkinlik, mide ve bağırsak sorunları önlenir.
Orijinal Yoga Sistemi’ni düzenli uygulayan kişinin konsantrasyon sorunu ortadan kalkacağından yaptığı ibadetlerden daha fazla verim alır.
 
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Mansur Yavaş ‘adaylık’ sorusunu yanıtladı17 Temmuz 2025 Perşembe 11:20
  • LGS skandalında 29 kişi hakkında soruşturma!17 Temmuz 2025 Perşembe 11:15
  • Balıkesir'deki orman yangını sürüyor17 Temmuz 2025 Perşembe 10:25
  • Özgür Özel hakkında yeni soruşturma17 Temmuz 2025 Perşembe 06:45
  • DEM Parti heyeti Bakan Tunç'la görüştü16 Temmuz 2025 Çarşamba 12:39
  • Şile Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:25
  • "Faladdin" ve "Binnaz"a soruşturma16 Temmuz 2025 Çarşamba 10:56
  • 10 ilde 5 ayrı organize suç örgütüne baskın16 Temmuz 2025 Çarşamba 09:51
  • Kılıçdaroğlu'ndan, Bahçeli'ye 'teşekkür' telefonu16 Temmuz 2025 Çarşamba 09:47
  • Dışişleri Bakanlığı'nda operasyon16 Temmuz 2025 Çarşamba 09:40
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43