• BIST 10366.16
  • Altın 4349.519
  • Dolar 40.3482
  • Euro 46.9244
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

18 yaşına kadar cep telefonu kullanılmamalı

18 yaşına kadar cep telefonu kullanılmamalı
`Okul Evde Başlar´, `Başarıyı Yaşa´ ve `Hayat Arkadaşım´ kitaplarının yazarı Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç Bursa'da.

'Okul Evde Başlar', 'Başarıyı Yaşa' ve 'Hayat Arkadaşım' kitaplarının yazarı Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç, Nilüfer Koleji'ne bağlı, Nilüfer Hacı Kemal Lisesi 9 10 ve 11. sınıf öğrencilerine başarıya giden yolda motivasyon ve ders çalışma teknikleri konularında konferans verdi. Lisenin konferans salonunda düzenlenen semineri öğrenciler ilgiyle ve dikkatle izledi. Samimi ve eğlenceli bir ortamda gerçekleşen seminer öğrencilerin de aktif katılımıyla uygulamalı bir şekilde gerçekleşti.

Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç seminerde öğrencilere ders başarılarını artıracak ilginç önerilerde bulundu. Uyku düzenlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Dr.Fatih Kalkınç, öğrencilerin akşam erken yatıp, erken kalkmaları ve ortalama 6-8 saat arasında uyumaları gerektiğini söyledi. Kalkınç öğrencilere cep telefonlarının kullanılması konusunda da uyarılarda bulundu. Mümkünse cep telefonlarının hiç kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Dr. Kalkınç, "Yapılan ilmi araştırmalarda cep telefonu çocuklarımızın yüzde 30 performanslarını düşürüyor. 18 yaşına kadar cep telefonlarının kullanılmaması gerekir" dedi.

AKŞAM NASIL YATILIRSA SABAHTA ÖYLE KALKILIR

Televizyon izlenme ve bilgisayar kullanımlarına da değinen Kalkınç, öğrencilerin akşamleyin hangi durumla yatarlarsa, sabahta o düşünceyle kalkacağını ifade etti. Bundan dolayı öğrencilerin yatmadan önce zihni olumsuz anlamda meşgul edecek etkinliklere fazla zaman ayırmaması gerektiğini belirtti.

Ders başarısını arttırmada da, okulda görülen her konunun evde muhakkak yazılarak tekrar edilmesi gerektiğini de ifade eden Kalkınç, ders çalışırken klasik müzik dinlenebileceğini ama sözlü müziğin dikkati ve anlamayı olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Kahvaltı yapmanın da başarıyı artırmada çok önemli etken olduğunu vurgulayan Kalkınç, Kahvaltı yapmak öğrenme ve dikkati toplamada önemli bir etken olduğunu ve verimliliği artıracağını ifade etti. Dr Fatih Kalkınç ayrıca öğrencilere kinezoloji biliminde 'kas ve eklem hareketlerini izleyen bilim' kısaca anlatarak, öğrenciler üzerinde uygulamalarını da yaparak konferansa olan ilgiyi artırdı.

VELİLER ÖĞRENCİLERLE İLETİŞİM İÇİNDE OLMALI

Akşam üzeri velilere de 'Öğrencinin Başarısında Velinin Rolü' konusunda da bilgiler aktaran Dr. Fatih Kalkınç ailenin de her konuda öğrenciye örnek olacak davranışlarda bulunması gerektiğini ve onlarla iletişimlerinin pozitif olması gerektiğini ifade etti.

Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, seminerle ilgili şunları kaydetti: "Seminerle ilgili okul öğrencilerimizin gerek eğitimdeki gerekse de hayattaki başarılarının artması adına verimli bir seminerdi. Öğrenciler, öğrenmeyle ilgili yapılan uygulamalardan çok etkilendiler ve bunları seminer sonrasında aralarında ve evlerinde tekrardan denediler. Öğrencilerimizin çalışmalarını olumlu anlamda etkileyecek her türlü etkinlik ve seminer programları bizim için de önemlidir."

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da karaya vuran yunus kurtarıldı04 Haziran 2025 Çarşamba 12:12
  • El emeği çinilerini sanatseverlerle buluşturdular26 Mayıs 2025 Pazartesi 12:21
  • Türk Dünyası Tarım Zirvesi Bursa’da...20 Mayıs 2025 Salı 12:24
  • Osmangazi'de su kesintisi09 Mayıs 2025 Cuma 10:00
  • Zarlar eşitlik için atıldı09 Mayıs 2025 Cuma 09:57
  • 'Yapboz Adam'ın Eserleri' sergilendi28 Nisan 2025 Pazartesi 13:08
  • Server Atabek Bursa’da anılacak16 Nisan 2025 Çarşamba 09:41
  • Bursa Kitap Fuarı’nda Osmangazi rüzgarı esecek10 Nisan 2025 Perşembe 15:57
  • Bursa'nın o ilçesinde oturanlar dikkat! Su kesintisi...09 Nisan 2025 Çarşamba 16:20
  • Osmangazi Belediyesi'nden otizm ağacı09 Nisan 2025 Çarşamba 11:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43