• BIST 10015.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Yıldırım'da çalışmalar devam ediyor

Yıldırım'da çalışmalar devam ediyor
Başkan Oktay Yılmaz, çalışmaları ve projelerini basın toplantısıyla anlattı....

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, görevdeki 3'üncü yılındaki çalışmalarını ve projelerini basın toplantısıyla anlattı.

Bursa haber... 

Göreve geldiklerinde bütçenin iki katı büyüklüğünde 550 milyon lira borçlu olduklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, "Borcumuz bütçemizin iki katı iken, şu anda 1 milyar 50 milyon bütçemiz var ve borcumuz 400 milyon lira. Bütçemizin yüzde 40'ı civarında. Yaptığımız tasarruf ve akıllı projelerle katı atık bedellerini de vatandaşımızdan almıyoruz. Yıllık 50 milyon lira fedakarlık yapıyoruz" dedi.   

Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki 3 yıllık değerlendirme toplantısına basın mensupları büyük ilgi gösterirken, 2022 yılını tapu ve dönüşüm yılı ilan ettiklerini, 13-14 mahallede 3 bin konutluk ciddi dönüşüm çalışması gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, "30 binin üzerinde hak sahibine tapularını teslim ettik. Yıldırım'daki 1,5 milyon metrekare yeşil alanı 3 milyon metrekareye çıkarıyoruz. 20 bin vatandaşımızı iş sahibi yaptık. Uyumayan Kütüphanemizi 18 ayda 320 bin kişi ziyaret etti. Mimar Sinan'da yeni kütüphanemizi hayata geçiriyoruz. Asfaltımızı kendimiz üretiyoruz, çevre timlerimiz bir çok belediyeye örnek oluyor .Samanlı'da lojistik merkezini hayata geçiriyoruz. Buradaki 480 dönümlük alanın 180 dönümünü Yıldırım Belediyesi'ne tahsis edildi. 300 dönümlük alana hastane projesi için görüşmeler sürüyor. Lojistik merkezi ile burayı da taşkın sahasından çıkarıyoruz. Samanlı Lojistik Merkezi'nden 500 milyon lira da gelir elde edeceğiz" diye konuştu. 

"İşte dönüşüm yapılan 14 mahalle" 

41 aylık süreçte yaptıklarını paylaşan Başkan Yılmaz, "Artık güvenle imar planlarımızı yapıyor. Ardından da tapulandırma süreçlerini tamamlıyoruz. Bu bağlamda 2022 yılını tapu ve dönüşüm yılı ilan ederek 5 milyon metrekare alanda 30 bin üzerindeki hak sahibine eski tarla tapularının yerine yeni ayrık nizam imarlı arsa tapularını teslim etmeye başladık. Bununla birlikte kamulaştırma yapmadan kentimize yeni eğitim sosyal kültürel yeşil alanlar kazandırıyoruz. Değirmenönü ve Karapınar'da tamamladığımız bu süreçlerde hem bölgenin çehresini değiştirmeye hem de yeni sosyal yaşam alanları kazandırmaya başladık. Kentsel dönüşüm derken eski binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasından bahsetmiyoruz. Depreme dayanıklı modern binalarla birlikte kent kimliğine katkı sağlayan parkları yolları hizmet merkezleriyle beraber modern ve yeni bir Yıldırım’dan bahsediyoruz. Mevlana Kentsel Dönüşüm Projemiz 100 bin metrekarelik alanda gerçekleşti. Bu alanın 40 bin metrekaresini sosyal yaşam alanlarına ayırdık. 100’de yüz uzlaşı ile gerçekleştirdik. Yoğunluğu katlayarak arttırmadık. 944 konut yıkarak yerine bin 244 yeni modern ve en mühimi de depreme dayanıklı konutlar inşa ediyor. Hem kadim yıldırıma yakışan hem de mahalle kültürü oluşturan alanlar meydana getirdik. Arabayatağı, Çnarönü, Davutkadı, Mimar Sinan'da kentsel dönüşüm projelerimizi çalışmalarımızı sürdürürken diğer yandan Büyükşehir Belediyemizin 75.yıl, Yiğitler ve Esenevler'de dönüşüm çalışmaları, özel sektöre verdiğimiz destekle Piremir, Davutkadı, Davutdede, Sinandede, Beyazıt, Karapınar ve Değirmenönü'nde yapıldığına şahitlik ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar, imar plan ve uygulama süreçleri kentsel dönüşüm projelerinin bir bir hayata geçmesine vesile oluyor" dedi. 

"Ankara Yoluna yeni alternatif yol" 

Güvenli, konforlu ve hızlı bir kent ulaşımı sağlamaya gayret ettiklerini kaydeden Başkan Oktay Yılmaz, "Ankara yolu caddesine paralel Erdoğan Caddesi'ni kentin bir ucundan diğer ucuna temas edecek şekilde 30 metre alternatif yol olarak düzenliyoruz. Kamulaştırma süreci devam ediyor. Bu yol sayesinde 5 mahallemizi de birbirine bağlamış olacağız. Ankara yolu caddesine oluşturduğumuz dikey yollarla mahalle içindeki trafiği rahatlatmış olacağız. Kent estetiği için ihtiyaç duyulan çalışmaları da yürütüyoruz. Bu yol çalışmalarındaki asfaltı kendi asfalt tesislerimizde üretiyoruz. Yüksek kapasiteye sahibiz. Fazlayı da başta belediyeler olmak üzere diğer kurumlarla paylaşarak kamu kurumlarının uygun şartlarda asfalt temin etmesini sağlıyoruz. Bu gelirle Yıldırım’ın cadde sokaklarının asfalt maliyetini sıfıra indiriyoruz. Bursa’nın yeşil kimliği bizim için önemli. İlçe genelindeki 1,5 milyon metrekarelik yeşil alanı iki katına çıkartıp 3 milyon metrekare aktif yeşil alan hedefledik. Bu hedefimizi gerçekleştirmemize çok az kaldı. 48 bin metrekarelik Balaban mesire alanını kullanıma sunduk 18 yeni mahalle parkı, Vakıf Bera Kent Parkı, Gökdere Millet Bahçesi, Değirmenönü mesire alanı, Yıldırım kent ormanı, Fevziye parkı ile hedeflediğimiz yeşil alana ulaşacağız. Çevre kirliliğinin, israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması için sıfır atık projesine tam destek veriyoruz. Okullarımızda 32 bin 300 evladımıza çevre bilincini aşıladık. Türkiye’de bir çok belediyeye ilham kaynağı olan atık toplama timi projesi ile düzensiz atık toplayıcılığına son verdik. Geri dönüşümden hatırı sayılır hammadde sağlıyoruz. Görüntü kirliliğinin önüne geçip kayıtlı istihdamı arttırıyoruz. Geniş çerçevede geri dönüşümle geleceğimizi koruyarak çocuklarımıza daha yaşanabilir Yıldırım’ı emanet bırakacağız" diye konuştu. 

Gençler için 18 ay önce Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane'yi hayata geçirdiklerini, 18 ayda 320 bin gencin kütüphaneyi ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Oktay Yılmaz, "1,5 yılda kütüphanemize 15 bin 600 gencimiz üye oldu. Şimdiye kadar 24 bin 800 kitabı gençlerimize ödünç verdik. Yeni bir uyumayan kütüphaneyi hayata geçiriyoruz. Barış Manço Kültür Merkezi'nde Mimar Sinan Kütüphane projemizi 10 bin eser, sınırsız internet bilgisayar laboratuvarını gençlerimizin istifadesine sunacağız. Engelli bireyler için engelsiz yaşam merkezi, Molla Yegan Çocuk Üniversitesi'nin yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Sadık Ahmet Gençlik Spor Merkezi, Yıldırım İnovasyon Merkezi'nin yakın zamanda ilk kazmasını vurup inşasına başlayacağız. Yıldırım kadim değerleriyle zengin bir şehir. 134 yıl aradan sonra Emir Sultan Hazretlerinin mirası olan erguvan bayramını aslına uygun kutlamaya başladık. Kuruluşun manevi iklimini de yeniden inşa etmeyi hedefliyoruz. Gençlerimiz kadınlarımız ve çocuklarımız için atölye sempozyum, festivaller söyleşiler gerçekleştiriyoruz. Geniş yelpazede kültür sanat organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksini hizmete aldık. Yaz ve kış spor okullarımızda her yaştan çocuğumuz spor eğitimleri alıyor. 2022 yaz okullarında 30 binin üzerinde çocuğumuz bu spor tesislerimizden istifade etti. Sadece çocuklarımızın fiziki gelişimleri değil ruhsal gelişimleri ile ilgileniyor. Takım ruhu oluşturmasına rekabeti kazanmayı öğrenmesine vesile oluyoruz. Bu eğitimlerin meyvesi olarak geçen süreçte ilçemiz sporcuları 1904 madalya kazandılar. 110 kupayı bünyemize kazandırdılar" şeklinde ifade etti. 

Yıldırım İstihdam Merkezi'nde 20 bin 780 kişiyi iş sahibi yaptıklarının altını çizen Başkan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti; 

"22 kadın girişimcilik merkezi ve kadın kooperatifi ile birlikte kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlamalarına destek olduk. 8 kadın kooperatif sayısını 14’e çıkarmayı hedefliyoruz. Hemşerilerimize sağlıklı alışveriş için kapalı Pazar yerinin sayısını arttırıyoruz. Piremir ve Mimar Sinan tamamladık. Millet Mahallesine modern kapalı otoparkı olan en güzel pazarı inşa ettik. Arabayatağı, Yavuzselim, Vatan Bağlaraltı, Gökdere projelerimiz devam ediyor. Farklı projelerle kent ekonomisine katkı sağlıyoruz. Yıldırım’ın dünyaya açılan kapısı Vişne Ticaret Bölgesindeki imar düzenlemeleri ile nitelikli alanlar, yeni vişne ticaret merkezi ile sektöre yeni vizyon katmayı hedefliyoruz. E ticaretle birlikte lojistik merkezleri de büyük önem kazandı. Konum itibariyle otoban ve yakın çevre yolunun sıfır noktasında bulunan Samanlıda Yıldırım Lojistik Merkezi inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Kent ekonomisine ve istihdama katkı sağlamış olacağız. Depoların satış ve kiralanmasından kentsel dönüşüm çalışmalarımıza 500 milyon lira üzerinde kaynak oluşturuyoruz. Yıldırım'ın yüzölçümü Bursa'nın yüzde 1'i, nüfusu yüzde 21’ini kapsayacak en yoğun ilçesi. Engelsiz yaşam merkezi bize ait olmayan mekanı üreterek metroya sıfır noktasında inşa ediyoruz. DSİ'nin olduğu yerde 9 dönümlük alan elde ettik. Karşılıklı sağlık alanı ile takas etmek istedik. Bakanlık ile anlaşamadık. Başka anlayışlara girdik. Tapu Müdürlüğü yanında 8 bin 300 metrekarelik alanı hazine milli emlak ile takısını gerçekleştirdik. Kültür merkezi tapuya hizmet verecek 2 katlı otopark kültür merkezi kütüphanesiyle sosyal alan kazandırmış olacağız." 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa’da kabak hasadı başladı29 Nisan 2024 Pazartesi 10:44
  • İnşaat atıkları tehlike saçıyor29 Nisan 2024 Pazartesi 09:10
  • Gemtaş’ta yönetim belli oldu27 Nisan 2024 Cumartesi 14:14
  • Gölyazı'da 100 yıllık balık mezadı27 Nisan 2024 Cumartesi 11:17
  • Gazeteciler Vakfı’ndan Demirtaş’a ziyaret26 Nisan 2024 Cuma 14:20
  • Bursa TB'nin tescil işlem hacmi arttı26 Nisan 2024 Cuma 14:15
  • İdris Doğrul, güven tazeledi26 Nisan 2024 Cuma 12:49
  • Bozbey, Başkanları ağırladı26 Nisan 2024 Cuma 12:45
  • Hemşirelik adayları üniformalarını giydi26 Nisan 2024 Cuma 12:42
  • Nilüfer'de başkan yardımcıları belli oldu26 Nisan 2024 Cuma 12:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78