• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Şehit Özel Harekat polisi için Bitlis’te tören düzenlendi

Şehit Özel Harekat polisi için Bitlis’te tören düzenlendi
Muş’un Hasköy ilçesi yakınlarında geçirdikleri trafik kazasından sonra tedavi gördüğü hastaneden hayatını kaybeden Özel Harekat polisi Serkan Saka için görev yaptığı Bitlis Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

BİTLİS (CİHAN)- Bitlis’ten Muş Havaalanı'na giderken Muş’un Hasköy ilçesi yakınlarında trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Şehit Özel Harekat polisi Serkan Saka için görev yaptığı Bitlis Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Şehit polis için Bitlis’te düzenlenen törene katılan Saka’nın eşi Fatma Saka ve yakınları ayakta durmakta zorlanırken gözyaşlarına hakim olamadılar. 8 aylık kızı Zeynep ise her şeyden habersiz töreni izledi. Düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra şehit Serkan Saka’nın özgeçmişi okundu.

Törende kısa bir konuşma yapan Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, “Maalesef ki Serkan kardeşimizi şehit verdik. Kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Devletimizin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için görev yaptı. Cesur, mert ve yiğit bir vatan evladıydı. Dilerim ki Serkan son şehidimiz olur. Daha dün burada 2 şehidimizi uğurlarken, hainler Tatvan’da zırhlı aracımıza mayınlı tuzak kurdular. Allah’a şükür ki arkadaşlarımız sağ kurtuldular. Ancak 2 sivil vatandaşımız hafif yaralandı. Cenab-ı Hakk vatan düşmanlarını kahretsin. Allah zaferi bize nasip eylesin. Mutlu, huzurlu günlere kavuşacağız. Biz de bu müjdeyi şehitlerimize ileteceğiz. Şehidimize Allah'tan rahmet, geride bıraktıklarına başsağlığı diliyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.” dedi.

Konuşmanın ardından şehit için Bitlis İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba tarafından dua edilerek, cenaze namazı kılındı. Şehit cenazesi daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında taşındığı cenaze aracı ile memleketi Bayburt’a uğurlandı. Şehit Serkan Saka, 30 yaşında evli ve bir çocuk babasıydı.

Düzenlenen törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları Salih Altun, Kamil Güzel, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, askeri erkan, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78