• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mustafa Dündar dosyası savcılıkta!

Mustafa Dündar dosyası savcılıkta!
Mustafa dündar hakkında ‘Görevi kötüye kullanma ve nitelikli zimmet’ suçlamasıyla suç duyurusu!

Yaptığı harcamalarla gündemden düşmeyen Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar hakkında ‘Görevi kötüye kullanma ve nitelikli zimmet’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Mustafa Dündar’ın belediye bütçesinden hazırlattığı ‘Yeniden Mustafa Dündar’ isimli şarkı, ‘Sahte UNESCO ödülleri’ için yaptırdığı ödemeler delil olarak gösterildi.


Bursa haber...


Bursa’nın Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar hakkında 14 CHP’li belediye meclis üyesi tarafından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda Dündar ile Osmangazi Belediyesi yetkililerinin “Görevi kötüye kullanma ve nitelikli zimmet suçları açısından soruşturulması” talep edildi.
Osmangazi Belediyesi Denetim Komisyonu’nun kuruluş amacına uygun olarak işletilemediği ve birçok hukuksuz uygulama ile kuruluş amacının tam tersi yönde bir faaliyet gerçekleştirdiğinin belirtildiği suç duyurusunda “Denetim komisyonu üyelerine evrakların sunulmamasının da görevi yaptırmamak için direnme suçu kapsamı başta olmak üzere değerlendirilmesi” istendi.


 

SAHTE ÖDÜLE 106 BİN!


Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı bazı harcamalarla ilgili şunlar ifade edildi:


Belediye bütçesinden yapılan 76 bin 700 TL’lik ödeme ile de kamu malının israf edilerek “Yeniden Mustafa Dündar” isimli bir şarkı yaptırılmıştır. Bahsi geçen ödemenin seçim kampanyasında kullanılacak bir husus için yapıldığı açıktır. Ödemenin belediye bütçesinden Osmangazi Belediye Başkanı’nın kişisel reklamı için yapılmış olması kamu malının israfını teşkil etmekte olup nitelikli zimmet suçunun unsurlarının oluştuğu görülecektir.


Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi projesine verilecek ödül, tanıtım ve katılım organizasyonu bedeli olarak 106 bin 200 TL ödendi. Bahsi geçen ödeme kamuoyunda UNESCO ödülleri adı altında da bilinen organizasyona ilişkindir. UNESCO ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Yani; hayali bir kurgu ve ödül töreni ile UNESCO ismi kullanılmış, netice itibariyle belediyenin bütçesinden 106 bin 200 TL belediyenin asli görevleriyle ve yasal mevzuatın da hiçbir yanına uymayan bir proje için harcanmıştır.


105 BİN TL’LİK ORGANİZASYON


Belediye bütçesinden yapılan 105 bin 20 TL’lik ödeme de seçim çalışmasına ilişkin bir organizasyon için yapılmıştır. Bahsi geçen ödemeyle “ilk oy gençlik partisi” adı altında bir organizasyon düzenlenmiş ve organizasyonda AKP propagandası yapılarak yine suç duyurumuzda yer alan Yeniden Mustafa Dündar şarkısı çalınmıştır.


En dikkat çekici husus şüphesiz ki Tekden Film Şirketi’ne Diriliş Ertuğrul Dizisi’nin sonunda yayımlanması için verilen dört saniyelik reklamlara 472 bin TL’lik ödeme yapılmasıdır. Kaldı ki dört saniye olarak verileceği söylenen reklamlar dahi iki buçuk saniye olarak yayına alınmıştır. Bu hususun da görevi kötüye kullanma ve nitelikli zimmet suçları açısından soruşturulmasını talep etmekteyiz.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar, seçim çalışması yapmak için bir televizyon kanalında iki kez Yerel Seçim 2019 adlı canlı yayınlara katılmış ve bahsi geçen canlı yayınlar için kanala 47 bin 200 TL ve 51 bin 920 TL ödeme yapılmıştır. Başka televizyon kanallarındaki seçim çalışmaları için 47 bin 200 TL ve 70 bin 800 TL ödemeler yapılmıştır. Bu husus da zimmet suçunun oluştuğunun ve kamu malının açıkça israf edildiğinin açık bir örneğidir.


ÇÖP TOPLAMA İHALELERİ


Çöp toplama ihalelerini yapan Belediye kuruluşu OSPERAŞ A.Ş.’nin maliyete esas verimlilik katsayıları yüksek alınmak suretiyle maliyet yüksek belirlenerek belediye zarara uğratılmıştır. Yine denetim raporunda detaylı açıklandığı üzere tespiti yapılan araçların bir vardiyada kat ettikleri yol ve işin ifası süresince harcadıkları akaryakıtların fazla hesaplanarak belediyenin zarara uğratıldığı da açıktır.

 

İLGİLİ HABER...

Paralar bakın nereye harcanıyor!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bu kez televizyon programlarına ödediği paralarla gündemde.

Dündar'ın televizyon programlarına çıkmak için belediye kasasından yüz binlerce liralık ödeme yaptığı ortaya çıktı.


Bursa haber...


Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın katıldığı televizyon programları için yayın kuruluşlarına belediye kasasından yüz binlerce lira ödendiği ortaya çıktı. CHP Osmangazi Belediyesi grup sözcüsü Sefa Yılmaz; "Dündar’ın sadece 31 Mart yerel seçimleri öncesinde katıldığı seçim programları için de belediye kasasından yaklaşık 100 bin TL ödendi.

Osmangazi Belediyesi’ne bağlı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Dündar’ın 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde katıldığı ‘Yerel Seçim 2019’ isimli canlı yayın programı için iki ayrı ödeme yaptı. Belediye, Dündar’ın katıldığı bir program için 47 bin 200 TL’lik; bir sonraki program için de 51 bin 920 TL’lik ödeme yaptı. Belediye kasasından seçim programın yayımlandığı televizyon kanalına iki canlı yayın için yapılan toplam ödeme yaklaşık 100 bin TL’yi buldu. Dündar’ın bir başka televizyon kanalında katıldığı program için ise 70 bin 800 TL’lik ödeme yapıldı."dedi.

 

HUKUKA AYKIRI!

Osmangazi Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Denetleme Komisyonu Üyesi Avukat Sefa Yılmaz, BirGün’e yaptığı açıklamada “Bahse konu ‘Yerel Seçim 2019 Programı’ seçime yönelik propaganda amaçlı bir program olduğundan böyle bir harcamanın belediye bütçesinden karşılanmasının hukuka uygun olmadığı görüşündeyim. Seçim dönemlerinde adayların seçim harcamaları, kendileri veya mensubu oldukları partileri tarafından karşılanır. Belediye başkanının seçim dönemlerinde yaptığı propaganda çalışmalarının giderlerini belediye kasasından karşılamasının hem etik ve hem de yasal olmadığı kanısındayım” diye konuştu.

 


İLGİLİ HABER...



DÜNDAR'IN UNESCO ÖDÜLÜ SAHTE ÇIKTI!

 
Bursa Osmangazi Belediyesi'nin aldığını açıkladığı 'UNESCO Uluslararası İdeal Kent Ödülü'ne ilişkin UNESCO'dan açıklama geldi. UNESCO, ödülü 'Biz vermedik' açıklaması yaptı.
 
Yaşanan skandal sonrası Osmangazi Belediyesi'nin, ödülleri veren enstitüyle aynı adreste faaliyet gösteren organizasyon şirketine 106 bin TL ödeme yaptığı öğrenildi.
 
Bursa haber...
 

Osmangazi Belediyesinin müjdesini verdiği ödülle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.
 
UNESCO'nun “Biz vermedik” açıklaması yaptığı ödüller Paris'te Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Kurulu Başkanvekili Şükrü Karatepe’nin de katıldığı törende dağıtıldı.
 
16 Ocak tarihinde Paris'te UNESCO'ya ait olduğu bildirilen bir binada düzenlenen törenden sonra bazı belediye başkanları “UNESCO’dan ödül aldıklarını” açıklasa da belediyeleri bu ödüllere merkezi Ankara'nın Balgat semtinde bulunan “Kent Araştırmaları Enstitüsü”nün "layık gördüğü" öğrenildi. Ödül töreninin ardından AK Partiye yakınlığıyla bilinen çok sayıda gazete ve haber sitesi ile bazı televizyonlarda "UNESCO'dan ödül" başlıklarıyla haberler yapıldı.
 
 
 

TÖREN AYNI ADRESTE BULUNAN BİR ŞİRKETTE YAPILDI
 

"UNESCO ödülü" denilen ödüllerin Paris'te dağıtıldığı törenin organizasyonunu da Kent Araştırmaları Enstitüsü ile aynı adreste yer alan “Adamor Araştırma ve Danışmanlık Şirketi" yaptı. Ödül töreni için Paris'e giden başkanların çeşitli tutarlarda şirkete para ödediği ortaya çıktı.
 
Şirket yetkilileri BirGün’e yaptığı açıklamada “Paranın organizasyon, katılım, reklam gibi birden fazla iş kalemi için sadece törene katılan başkanlardan alındığını, Paris’e gitmeyenlerden para alınmadığını” belirtti. Şirket yetkilisi, “Organizasyonun uluslararası partnerleri sayesinde UNESCO’nun binasında düzenlendiğini” de söyledi. Ödül alan belediyeler arasında yer alan Bursa Osmangazi Belediyesi'nin şirkete 106 bin liralık ödeme yaptığı öğrenildi.
 
Adamor Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin sahibi Yusuf Sunar aynı zamanda ödül törenini düzenleyen Kent Araştırmaları Enstitüsü’nün düzenleme kurulunda yer alıyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Mobilya dükkanı alev alev yandı26 Nisan 2024 Cuma 09:31
  • Çocuk ve gençlere siber eğitimler sürüyor26 Nisan 2024 Cuma 09:25
  • Sahte zeytinyağı operasyonu25 Nisan 2024 Perşembe 15:20
  • Bursaspor eski başkanı gözaltına alındı25 Nisan 2024 Perşembe 15:13
  • Jandarmadan nefes kesen tatbikat25 Nisan 2024 Perşembe 14:55
  • Traktör dükkana daldı25 Nisan 2024 Perşembe 14:37
  • FETÖ üyeleri Bursa'da yakalandı25 Nisan 2024 Perşembe 13:51
  • İcra memuru ve avukatlar darp edildi25 Nisan 2024 Perşembe 13:37
  • Dayı yeğen kavgasında tutuklama25 Nisan 2024 Perşembe 13:30
  • Traktör ile otomobil çarpıştı25 Nisan 2024 Perşembe 12:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78