• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Bandırma’da yağlı güreşler 50pehlivanın katılımıyla başladı

Bandırma’da yağlı güreşler 50pehlivanın katılımıyla başladı
Bandırma Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen yağlı güreşler Bandırmaspor’un orta ölçekli sanayi sitesinde bulunan idman sahasında düzenlenen törenle başladı.

BALIKESİR (CİHAN)- Bandırma Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen yağlı güreşler Bandırmaspor’un orta ölçekli sanayi sitesinde bulunan idman sahasında düzenlenen törenle başladı. 50 pehlivanın katıldığı yağlı güreşlerin açılış törenine Bandırma İlçe Kaymamı Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırmaspor Kulüp Başkanı Erhan Elmastaş, İlçe Emniyet Müdürü Haydar Kılıç ve çok sayıda güreş sever iştirak etti.

Açılış töreninde konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, bu yıl ilki düzenlenecek olan yağlı güreş müsabakalarının bundan böyle her yıl geleneksel olarak düzenleneceğini söyledi. Bandırma’nın sportif alanda birçok başarılara imza attığını dile getiren Mirza, ”İlçemizden Banvit Basketbol takımı Türkiye Basketbol birinci liginde Bandırmaspor Spor Toto 2. ligde, Bandırma Bedir Karabıyık Hentbol bayan takımı da 2 ligde mücadele etmektedir. Güreş sporumuzun da ilçemizde yaygınlaşması için yerel yönetim olarak gerekli desteği vermeye hazırız. Bu gün ilki düzenlene bu müsabakalara yurdun değişik yerinden 50 başpehlivanımız katılmıştır. 26 yıldan bu yana ilk defa Bandırma’da yağlı güreş organizasyonu yapılmıştır. Bundan artık yağlı güreşleri geleneksel hala getireceğiz” dedi.

Başkan Mirza, Bandırma’dan yetişmiş başpehlivanlar Ali Acar, Hasan Acar ve Sabri Acar’ın heykellerinin dikilmesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini, heykel yapım çalışmalarının sona ermesinin ardından başpehlivanların heykellerinin sahil bandına dikileceğini sözlerine ekledi.

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turançlı da yaptığı konuşmada, “Bandırma uzun süreden beri tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde bir başpehlivan çıkartamamıştır. Güney Marmara’da bu denli bir organizasyon gerçekleşmemiştir. Bölgede bulunan tüm güreş ihtisas kulüpleri olarak bu konuda bir çalışma yapmamızın zamanı gelmiş hatta geçmiştir. Güney Marmara ve Bandırma’da yeni başpehlivanlar çıkarmamız için herkes taşın altına elini koymalıdır” ifadesini kullandı. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78