• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Evde yetişen şifalı bitkiler

Evde yetişen şifalı bitkiler
Dünya Bitki Günü’nde evinizde yetiştirmeye uygun beş şifalı bitki...

Doğanın büyüsünü paylaşmak ve bitkilerin sihri ile insan hayatına değer katmak için bir araya gelen üç kadın girişimcinin kurduğu Büyübitki, 5 Mayıs Dünya Bitki Günü’nde evinizde yetiştirmeye uygun beş şifalı bitkiyi paylaşıyor.

Bitkilerin sihri ile insan hayatına değer katmak için yola çıkan ve bitkilerle dolu bir ortamda yaşamanın pek çok faydası bulunduğunu her fırsatta dile getiren Büyü, 5 Mayıs Dünya Bitki Günü’nde evinizde yetiştirmeye uygun ve bakımı kolay, beş şifalı bitki önerisini paylaşıyor. Yelken Çiçeğinden Adaçayına işte Büyübitki’nin seçtiği ve sağlığınız için çok sayıda faydası olan mucizevi bitkiler…

Aloe Vera

İyileştirici özelliği ile ünlü Aloe Vera içindeki jelimsi sıvıyla tam bir kurtarıcı olma özelliğinde… Yanıkların, güneş yanığının, böcek ısırıklarının, küçük sıyrıkların hatta sedef hastalığının bile tedavisine yardımcı olan bu mucizevi bitki aynı zamanda tahriş olmuş cildi pürüzsüzleştiriyor ve nemlendiriyor. Uzun yıllardır evlerimizin olmazsa olmazları arasında yerini alan bu minik şifacının, yakın zamanda havadaki zararlı kimyasal gazlara karşı da oldukça etkili bir savaşçı olduğu ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış bir bitki olan Aloe Vera’yı evinizin direkt gün ışığına maruz kalmayan aydınlık bir yerine yerleştirebilir ve hızla büyüdüğünü keyifle izleyebilirsiniz.

Limon Balsamı

Evde yetiştirilmeye oldukça uygun bitkilerden olan Limon Balsamı, anksiyete, uykusuzluk, yara iyileşmesi, uçuk tedavisi, böcek ısırıkları ve hazımsızlık gibi birçok sağlık sorununa karşı oldukça etkili bir şifacıdır. Melissa olarak da bilinen bu çok yıllık bitki, bir metreye kadar büyüyebilir. Yaprakları hafif bir limon aroması veren bu keyifli bitki aynı zamanda et, balık, çorba, salata ve peynirin yanında şiddetle tavsiye edilen lezzetli bir baharattır. Yazın açan küçük beyaz çiçekleriyle güzeller güzeli Melissa, özellikle Akdeniz bölgesinde sakinleştirici ve mikrop öldürücü özelliği olduğuna inanıldığından çayı yapılarak da içiliyor. Siz de Dünya Bitki Günü’nde kendinize bir iyilik yaparak, evinizde limon balsamı yetiştirmeye başlayabilirsiniz.

Yelken Çiçeği 

Zarif beyaz çiçekleriyle evde yetiştirmeye uygun bir diğer şifalı bitki ise, Yelken Çiçeğidir. En az bakıma ihtiyaç duyan bitkilerden olan Yelken Çiçeği, NASA'nın havadaki zararlı kimyasalları azaltan bitkiler listesinde yer alıyor. Neredeyse tüm yaz çiçekli olup evdeki negatif enerjiyi alarak baş ağrısı ve sinüzit gibi ağrıları azaltmaya yardımcı olan bu mucizevi çiçek, ilk kez evine bitki alacaklar için en iyi seçeneklerden.  Doğrudan ışık alması gerekmeyen, her gün su beklemeyen bu güzelliği evinizde gönül rahatlığıyla misafir edebilirsiniz.

Sarı Kantaron Çiçeği

İltihap önleyici etkiler göstererek vücutta oluşan iltihaplanmaların hızla iyileşmesine destek olan Sarı Kantaron Çiçeği, hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağladığından yaraların da hızla iyileşmesine yardımcı olan bir mucizedir. 'Kılıç otu, Koyun kıran ve Mayasıl otu' isimleriyle de bilinen, yol ve orman kenarlarında ve tarlalarda kendiliğinden yetişebilen bu bitkiyi evlerinizde de rahatlıkla bakmak mümkün. Egzama, varis gibi cilt rahatsızlıklarında da olumlu etkiler gösterdiği bilinen Kantaron Çiçeği’nden elde edilen sarı kantaron yağı ise özellikle çocuklu evlerin vazgeçilmezi…  Siz de eğer acil durumlardan bir kurtarıcı arıyorsanız bu bitkiyi ve yağını evinizden eksik etmeyin!

Adaçayı

Yumuşak ve tatlı tadıyla çok sevilen, rahatlatıcı faydalarıyla bilinen Adaçayı şifalı otlar arasında belki de en popüler olanlarındandır. Bilimsel adı Salvia officinalis olan adaçayı, acımtırak, ıtırlı ve keskin bir koku yayan çok yıllık otsu bir bitkidir.  Tıbbi anlamda kullanımı yüzyıllar öncesine dayanan bu şifalı bitki, sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde ağız sağlığını iyileştirme, menopoz semptomlarını bastırma, kan şekeri ve kolesterolü düşürme gibi etkilerinin yanı sıra beyin fonksiyonlarını geliştirme gibi çok fazla faydaya da sahiptir. Evlerde de rahatlıkla yetiştirilebilen bu güzellik, sıcak havaları çok sever.   Onu rüzgârdan korunan ve her zaman güneş gören bir yere yerleştirmeyi unutmayın!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Türk silahı ABD’de polis silahı oldu29 Nisan 2024 Pazartesi 10:10
  • PTT'den Çizgi Kahramanlar anma pulu23 Nisan 2024 Salı 11:07
  • Kadın girişimciler bir araya geldi22 Nisan 2024 Pazartesi 15:11
  • Stres seviyemizde tehlike çanları05 Nisan 2024 Cuma 13:02
  • Ayasofya ve Efes'te gençlere çifte bayram04 Nisan 2024 Perşembe 14:56
  • 'Bir Kitap da Sen Getir'04 Nisan 2024 Perşembe 13:11
  • Adayların rekabeti sosyal medyada da sürüyor27 Mart 2024 Çarşamba 14:08
  • 'Su, barış için bir araç olabilir'22 Mart 2024 Cuma 11:41
  • Suyun doğru kullanımı en kritik adım21 Mart 2024 Perşembe 14:56
  • Bu Cuma vizyona girecek filmler19 Mart 2024 Salı 15:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78