CHP’de kongreler, geçen hafta Gürsu ilçe kongresi ile start verildi.
Gürsu’da 3 dönemdir ilçe başkanlığı yapan, Cavit Kaya tek aday olarak güven tazeledi.
Cavit Kaya, Gürsu yerel siyasetine yön veren, belediye meclis üyeliği, Belediye Başkanlığı yapan, rahmetli Ferruh Kaya’nın oğlu, keza amcası Enver Kaya da Gürsu Belediye Başkanlığı yapmış bir isim.
Babasından ,amacasından aldığı bayrağı siyasette Cavit Kaya taşıyor.
Dün Mudanya ilçe kongresi de tek liste ile yapıldı.
Mevcut İlçe Başkanı Ergül Batman güven tazeleyerek görevine devam ediyor.
Bugün dengeleri belirleyecek olan ilçelerden Yıldırım’da Nihat Yeşiltaş, Mesut Şahin’in aday olduğu ilçe kongresi yapılacak.
Aynı gün, Gemlik’te Mehmet Uğur Sertaslan, İnegöl’de Necmi Demir yapılacak kongrede güven tazeleyecekler.
Yıldırım ilçe kongresi tek adaylı olan kongrelerden daha hareketli olacak.
Kongrenin kazanan adayı, Bursa il kongresinin de kaderini belirleyecek.
Adaylar, destekleyenler seçim kazanmak için her türlü argümanı kullanıyorlar.
Kulislerden aldığım bilgilere göre; siyasi ahlakla bağdaşmayacak yöntemlere başvurulduğu konuşuluyor.
Nitelikten yoksun bir yarışın sonucunda kim kazanırsa kazansın, sonunda kaybeden hep CHP oluyor!
Özellikle adayların iradesi dışında, siyasetin baronları il delegelikleri üzerinden pazarlıklar yapıyorlar.
Bu da gösteriyor ki, aday olan kişiler kendi özgür irdaleri ile aday olamıyorlar.
Parti adayı değil, bir nevi baronların adayı olarak, parti örgütleri işgal ettiriliyor!
CHP parti örgütleri hiçbir seçim döneminde dışa dönük ,iktidar olmaya yönelik çalışmalar yapmadı.
Varsa yoksa parti içi iktidarı nasıl elde ederiz, mücadelesi içinde oldular, olmaya da devam ediyorlar.
Dünyada, Türkiye’de yaşanan gelişmlerle ilgili CHP örgütleri içinde bulunan kaç kişinin tam anlamı ile bilgisi var?
Bence çok az sayıda!
CHP genel merkezi her ne kadar politika üretirse üretsin, örgütlerde dışa dönük bir mücadele yoksa karşılıksız kalıyor.
Reza Zarraf vakası, Man adası dosyası, seçmene iyi anlatılmak zordunda. Bu sadece CHP genel merkezinin işi değil.
Tüm CHP örgütlerinin işi, ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle dolaşılıp anlatılmalı. Bu ülke halkının aleni bir şekilde nasıl soyulduğu.
Ne anlatırsak anlatalım, yine CHP’lilerin aklı fikri delege, ilçe başkanı, il başkanı, yönetici olmaktan öteye geçmiyor.
Evet kongrekolik CHP’liler, Türkiye’nin kapılarında Suriye’den sonra, İran’da da savaş çanları çalıyor.
Bu savaşın ateşinin, acısının herkesi yakacağını söylemiş olayım.
CHP’de kim aday olursa olsun çok umrumda değil.
Benim umrumda olan bu ükenin çocuklarının geleceği.
Günü yaşayan , at gözlüğü takmış insanların yapacakları politika, sadece aday olmak bir yerlere seçilmek, siyaset üzerinden rant devşirmek oluyor.
AK Parti, CHP, MHP, HDP, İYİ Parti vesairesinde politika yapan insan profili birbirinden farklı değil.
Tek hedef bireysel istikbal!..
Ne yazık ki…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.