• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Yaralı askerlerin hayati tehlikeleri yok

Yaralı askerlerin hayati tehlikeleri yok
Muş’ta, askeri aracın geçişi esnasında daha önce menfeze yerleştirilmiş bomba patlatıldı. Patlamada 12 asker yaralandı.

Muş’ta, askeri aracın geçişi esnasında daha önce menfeze yerleştirilmiş bomba patlatıldı. Patlamada 12 asker yaralandı. Vali Seddar Yavuz, yaralı askerleri ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, şu anda hayati tehlikelerinin olmadığını söyledi.

Olay, merkeze bağlı Suluca ve Arpayazı köyleri kavşağında meydana geldi. PKK üyeleri tarafından daha önce menfeze yerleştirilen patlayıcı, Kirpi adı verilen zırhlı askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada 12 asker yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Muş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralı askerleri ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, şu anda yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını söyledi. Terör örgütü ve işbirlikçilerine sert mesajlar veren Vali Yavuz, şunları söyledi: “Saldırı neticesinde arkadaşlarımız yaralanmışlardır. Şu anda hayati tehlikeleri yoktur. Tedavileri devam etmektedir. Biz devletimize ve milletimize kasteden ve en çok da bölge halkına zarar veren hainler ile etkin bir şekilde mücadeleye etmeye devam edeceğiz. Bu olaylar bizim moralimizi asla bozmaz. Birliğimize ve bütünlüğümüze sıkılan ve atılan bombaların her birini yok edecek güçteyiz.”

Demokratik ve hukuk kuralları içerisinde mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Vali Yavuz, “Ama biz terör örgütü mensupları ile halkımızı ayırt etmeye özel bir özen gösteriyoruz. İtibar gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Demokratik ve hukuk kuralları içerisinde mücadelemiz devam edecektir. Önümüzdeki süreçte Muş’ta güven ve huzuru mutlak süreç ile sağlayacağız. Bu hainler ve iş birlikçileri hak ettikleri cezayı mutlak süreç ile alacaklardır. Halkımız bundan emin olsun.” şeklinde konuştu.

Vali Yavuz’un yaralı asker ziyaretine İl Garnizon Komutanı Kıdemli Kurmay Albay İsmail Işık, Muş Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Türkoğlu, Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Murat Kılıç eşlik etti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78