• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Üreten kadınlara Büyükşehir desteği

Üreten kadınlara Büyükşehir desteği
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’daki kadın kooperatiflerinin ve üreten kadın derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Türk toplumunda kadının ayrı bir yeri olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, üreterek ülkesine ve ailesine katkı sunan kadınların desteklenmesinin de bir o kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Bursa’nın daha yaşanılabilir olması için altyapıdan ulaşıma, kentsel dönüşümden kültürel etkinliklere kadar birçok çalışma yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek sorunlara çözüm üretmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kadın kooperatiflerinin ve üretken kadın derneklerinin temsilcileri, kadın muhtarlar, kadın meclis üyeleri ve kadın bürokratlar ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde buluştu. Toplantıya, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Başkan Alinur Aktaş’ın eşi Sevinç Aktaş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz, Başkan Danışmanı Gülten Kapıcıoğlu, İnegöl, Kadim, Yenişehir Hatunişi, Merkez Tirilyeli, Karaoğlan Manda Köyü, Zeyniler Çalıkuşu kadınlar tarımsal kalkınma kooperatifleri ile Saitabat, Aksu, Gölyazı, Esnaf Kadınlar, Eskikaraağaç, Örnekköy, Paşaköy, Doğancı, Atlas, Misi, Güzelyalı, Kumyaka, Cumalıkızık, Yolçatı, Görükle, Dağyenice, Hüdavendigar, Ürünlü, Narlı, Uludağ Yiğitali, Umurbey ve Küçükkumla kadın derneklerinin temsilcileri katıldı. İl Ticaret Müdürü İsmail Aslanlar, İl Sosyal ve Politikalar Müdürü Hasan Yılmaz, Tarım İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantıda, dernek temsilcileri tek tek söz alarak yaptıkları çalışmaları, geliştirdikleri projeleri, sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

“Üreten kadınlar kurumsal hale gelmeli”

Üreten kadınları dikkatle dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplumun temel taşı olan kadının iş hayatında bulunmasının çok anlamlı ve önemli olduğunu söyledi. Ülkeleri ve aileleri için katma değer üreten kadınların sorunlarını ve fikirlerini birinci ağızdan dinlemek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Başkan Aktaş,

İş hayatında mücadele eden, ülkesine ve ailesine katkı sunan tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum. Büyük fedakarlıklarla bu işleri yürüttüklerini biliyorum. Bu mücadelelerine nasıl katkı sunabiliriz, onun mücadelesini veriyoruz. Yaşadığımız bölgeye ve mahallelere değer katmak gibi bir derdimiz var. Önemli olan fayda üretmektir. Kadınları topluma faydalı çalışmaların içerisine çekebilmeliyiz. Bursa gibi keyifli ve verimli bir şehirde kadınların iş gücüne katılmasını sağlamalıyız. Üreten kadınlar olarak reel sektörün zaten içerisindesiniz. Bunu daha kurumsal hale getirmek için çabalamalıyız. Devlet kurumlarından ve Büyükşehir Belediyesi’nden nasıl katkı alınabileceğinizi konuşmalıyız. Sürekli irtibat halinde olacağız. Belediye ekiplerimiz dernek ve kooperatifleri tek tek gezerek sıkıntılarını, çalışmalarını, önerilerini yerinde tespit ederek ay sonunda bir rapor hazırlayacak. Rapor doğrultusunda ise tekrar bir toplantı yaparak değerlendirme yapacağız” dedi.

“Kadın kooperatiflerinin sayısı artıyor”

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise, üreten kadınların önerilerini dinlemek amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti. Kadınların güçlenmesini ve kırsal alanda kadınların üretime katılmasını arzuladıklarını dile getiren Gözgeç, “Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldiğinde ortaya güzel çalışmalar çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da bu açıdan teşekkür ediyorum. Türkiye’de 300, Bursa’da 5 tane Ticaret Bakanlığı’na, 6 tane de Tarım Bakanlığı’na bağlı kadın kooperatifi var. Sayıları gün geçtikçe artıyor. Toplantının hayırlara sevile olmasını diliyorum” dedi.

İl Ticaret Müdürü İsmail Aslanlar, Türkiye’de 12 bin 400 kooperatif bulunduğunu, bunun 350 tanesinin Bursa’da olduğunu açıkladı. Bunların da 5 tanesinin kadın kooperatifi olduğunu anlatan Aslanlar, iki tanesinin hibe girişiminin onaylanarak Bakanlığa gönderildiğini açıkladı. Mevcut kooperatiflerin sürdürülebilir olmasını, büyümelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Aslanlar, yeni ve daha aktif kooperatiflerin de kurulmasını sağlamayı amaçladıklarını aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 5 ilde tefeci operasyonu19 Mart 2024 Salı 08:50
  • Sabiha Gökçen, Sphinx uçuşları başladı18 Mart 2024 Pazartesi 11:42
  • Erdoğan'dan 18 Mart mesajı18 Mart 2024 Pazartesi 11:23
  • LGS başvuruları başladı18 Mart 2024 Pazartesi 11:16
  • MSB’den 18 Mart’a özel video18 Mart 2024 Pazartesi 11:12
  • MHP'de 11'inci kez Bahçeli dönemi18 Mart 2024 Pazartesi 09:49
  • Yurtta hava durumu18 Mart 2024 Pazartesi 09:10
  • Kemal Sunal Müzesi açıldı16 Mart 2024 Cumartesi 11:56
  • Sait Emiri İzmir'de yakalandı16 Mart 2024 Cumartesi 10:28
  • Bahçeli,11. kez aday olacak16 Mart 2024 Cumartesi 10:23
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78