• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

TSKB 46,8 Milyar TL’ye Ulaştı

TSKB 46,8 Milyar TL’ye Ulaştı
TSKB’nin Aktif Büyüklüğü 46,8 Milyar TL’ye Ulaştı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB) 2020 yılının ilk yarısına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. TSKB’nin konsolide olmayan finansal tablolarına göre, toplam aktif büyüklüğü 46,8 milyar TL’ye ulaştı. TSKB Genel Müdür Vekili Ece Börü, finansal sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Koronavirüs salgınının etkilerini hissetmeye devam ettiğimiz bu dönemde bankamız, çalışanlarının ve paydaşlarının sağlığını korumaya öncelik vererek tüm faaliyetlerine tam verimle devam etmiştir. Salgın etkilerinin yavaşlamaya başladığı bu günlerde TSKB kültürünün yapıtaşlarından olan sorumlu bankacılık yaklaşımımız ve sürdürülebilir kalkınma odağımız ile sahip olduğumuz sermaye öğelerini en etkin şekilde kullanarak müşterilerimiz ve ülkemiz için değer üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 2020 yılının ilk yarısına ilişkin dönemde toplam aktif büyüklüğünü yılbaşına göre yüzde %12,8 artırarak 46,8 milyar TL’ye ulaştırdı. Bankanın toplam kredi portföyü ise aynı dönemde yüzde 11,5 büyüme kaydederek 35,1 milyar TL oldu.

İlk altı aylık dönemde 868,9 milyon TL tutarında karşılık ve vergi öncesi kar elde edilirken, net dönem karı 322,0 milyon TL olarak gerçekleşti. Böylece ikinci çeyrekte yüzde 12,4 düzeltilmiş özkaynak kârlılık oranı ve yüzde 16,6 seviyesinde sermaye yeterlilik oranı gerçekleştirildi.

“Türk ekonomisine verdiğimiz desteği sürdürdük”

TSKB’nin, koronavirüs salgının etkilerinin hissedildiği ikinci çeyrekte, çalışanları ve paydaşlarının sağlığını korumaya öncelik vererek tüm faaliyetlerine tam verimle devam ettiğini ve Türk ekonomisine verdiği desteği kesintisiz sürdürdüğünü belirten TSKB Genel Müdür Vekili Ece Börü, ikinci çeyrekte beklentilerle uyumlu finansal sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Ece Börü, şunları kaydetti: “Yatırım dönemi pandemi sürecine denk gelen başta yenilenebilir enerji kredileri olmak üzere yatırımların nakdi finansmanına hız kesmeden devam ettik. Bununla birlikte, gıda ve temizlik-hijyen gibi sektörlerde kapasitelerin pandemi kaynaklı talebe cevap verebilmesi ve şirketlerin ‘yeni normal’ dönemde ihtiyaçlara cevap verebilmek için ürün çeşitlendirmesine gidebilmesi amacıyla müşterilerimize yatırım kredileri kullandırarak destek olduk. Üretim hatlarının verimli çalışmasını korumak ve arz güvenliğinin sağlanmasına yönelik işletme kredisi ihtiyaçlarını da özellikle karşılamaya çalıştık. Kalkınma bankacılığı misyonumuz doğrultusunda; bu dönemde nakit akımları nispeten olumsuz etkilenen müşterilerimizin önümüzdeki döneme ilişkin faaliyetlerini göz önüne alarak gerekli itfa planı değişikliklerinde yardımcı olmaya çalıştık, işletme sermayesi ihtiyaçlarına yönelik vaka bazlı çözümler sunduk. Salgın etkilerinin yavaşlamaya başladığı bu günlerde TSKB kültürünün yapıtaşlarından olan sorumlu bankacılık yaklaşımımız ve sürdürülebilir kalkınma odağımız ile sahip olduğumuz sermaye öğelerini en etkin şekilde kullanarak müşterilerimiz ve ülkemiz için değer üretmeye devam edeceğiz.”

“Bankamız, ikinci çeyrekte de önemli çalışmalara imza atmaya devam etmiştir “

Börü, bankanın mevcut koşullar altında yatırım bankacılığı faaliyetleriyle yine önemli işlere imza attığını kaydederek, “Haziran ayı başında Zorlu Enerji için Türkiye’nin ilk Sürdürülebilir Kira Sertifikası ihracını gerçekleştirdik. Zorlu Enerji adına oluşturulan toplam 450 milyon TL tutarında sürdürülebilirlik temasına sahip Sukuk İhraç Programı çerçevesinde 50 Milyon TL tutarındaki ilk ihracı başarılı şekilde tamamladık. Uzman bankacılığımıza müşterilerimizin ihtiyaçlarını öncü ve yenilikçi ürünlerle karşılamak suretiyle devam edeceğiz” dedi.

“Sendikasyon kredisini başarılı bir şekilde tamamladık”

Paydaşlarla sürdürülen değerli ilişkilerin ve anlamlı işbirliklerinin göstergesi olan sendikasyon kredisini Temmuz ayının başında tamamladıklarını hatırlatan Börü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sendikasyon kredimizin imzasını Temmuz ayının başında gerçekleştirdik. Süregelen güçlü fon yaratma kabiliyetimizin ve yıllara sair uluslararası finansal kurumlarla geliştirdiğimiz sağlam işbirliklerimizin bir kanıtı olarak sendikasyon kredimize yüksek talep geldi. 12 farklı ülkeden 12 bankanın katılımı ile gerçekleşen 150 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisi katılımcılarımıza bir yenisini daha eklemeyi başardık ve coğrafi dağılımımızı zenginleştirdik. İhtiyaçlarımız ve sürdürülebilirlik ilkelerimiz doğrultusunda kredimizi yüzde 85 oranında yeniledik ve güçlü likidite yapımızı koruduk. Tüm katılımcı kurumlarımıza TSKB ve ülkemize duydukları güven için bir kez daha teşekkür ediyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Türk organik sektörü ABD pazarında26 Mart 2024 Salı 09:09
  • Bayram ikramiyesi ödemeleri başlıyor25 Mart 2024 Pazartesi 11:54
  • İşsizlik rakamları açıklandı25 Mart 2024 Pazartesi 10:11
  • Kartlı ödemeler arttı25 Mart 2024 Pazartesi 09:09
  • Kredi ve kredi kartı borçlanmaları azaldı23 Mart 2024 Cumartesi 13:16
  • Züccaciye ihracatında Türkiye rüzgarı22 Mart 2024 Cuma 13:37
  • Yabancı ziyaretçi sayısı arttı22 Mart 2024 Cuma 13:28
  • Kapanan şirket sayısı arttı22 Mart 2024 Cuma 10:43
  • Reel kesim güven endeksi arttı22 Mart 2024 Cuma 10:22
  • Dış ticaret açığı geriledi22 Mart 2024 Cuma 10:20
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78