• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

TOKİ’den ev alan vatandaşlar, dairelerin teslim edilmesi için eylem yaptı

TOKİ’den ev alan vatandaşlar, dairelerin teslim edilmesi için eylem yaptı
Yozgat'ta 2011 yılında yapımına başlanan 4. Etap Mutafoğlu TOKİ konutlarından ev alan hak sahipleri, evlerinin belirlenen sürede teslim edilmemesinde dolayı eylem yaptı

YOZGAT (CİHAN)- Yozgat'ta 2011 yılında yapımına başlanan 4. Etap Mutafoğlu TOKİ konutlarından ev alan hak sahipleri, evlerinin belirlenen sürede teslim edilmemesinden dolayı eylem yaptı.

Mutafoğlu Mahallesi'nde bulunan konutların önünde toplanan hak sahipleri, evlerinin bir an önce teslimatının yapılması için yetkililerden yardım istedi. Kendileri ile kimsenin ilgelenmediğini söyleyen vatandaşlar, hem oturdukları evin kirasını hem de TOKİ’den aldıkları ve oturmadıkları dairelerine 900 lira para ödediklerini belirterek, yaşadıkları sıkıntıları ifade etti.

İsmail Atmaca isimli vatandaş hak sahipleri adına yaptığı açıklamada 2011 yılında yapımına başlanılan TOKİ konutlarının teslim tarihinin 3 ay geciktiğini, dairelerini ne zaman teslim alacakları konusunda muhatap bulamadıklarını söyledi. Yozgat'ta bulunan bürokratların TOKİ'den daire sahibi olan ve dairelerini teslim alamayan vatandaşları düşünmediğini savunan Atmaca, "Buradan ev alan insanlar gerçekten çok mağdur. Birçok kişi banka kredisi kullanarak buradan ev aldı. Hem kredi ödüyorlar hem de kira ödüyorlar. 2+1 dairelerin ödemesi başlamadı ama 3+1 daireleri alanlar ilk günden beri taksit ödüyorlar. Birçok kişi evini teslim alamadığı için sözleşmesinden vazgeçti. Biz mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Sözleşmede, 'Daireler sözleşme imzalandıktan sonra 30 ay içerisinde teslim edilir' yazıyor. 13 Haziran'da sözleşmede yazan tarih doldu. 3 ay önce dairelerin teslim edilmesi gerekiyordu." dedi.

Konuyla ilgili Belediye Başkanı ile görüştüklerini anlatan Atmaca, "Belediye Başkanı diyor ki, 'Müteahhit TOKİ tarafından alınmış işi bitirip bize teslim etmeden oturum izni veremiyoruz' diyor. Şu anda burada 484 adet konut var ve hak sahiplerinin hepsi mağdur. Bu daireler ne zaman teslim edilecek bilgi veren yok." diye konuştu.

Hak sahibi olduğunu ve dört gözle dairelerin teslim olmasını beklediğini söyleyen Zeynep Kanıtez ise "Ben asgari ücretle çalışıyorum. Zor geçiniyoruz. Bize şu gün evinize geçeceksiniz desinler biz de o günü bekleyelim. Kirada oturuyoruz, ev sahibi evden çıkın diyor. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş da başka illerde yapılan TOKİ’lerin zamanında teslim edildiğini Yozgat’ta ise ne zaman teslim edileceğinin hala belli olmadığını ifade ederek, bu duruma tepki gösterdi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78