• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Tıpta İnovasyon Buluşmaları

Tıpta İnovasyon Buluşmaları
11-13 Mayıs tarihleri arasında....
Sanko Üniversitesi'nde 11-13 Mayıs tarihleri arasında "İlaç Keşiflerinde ve Biyoteknolojide Güncel Gelişmeler" ana başlığı altında "Tıpta İnovasyon Buluşmaları" konulu kongre düzenlenecek.
 
Kongre Başkanı, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. E. İlker Saygılı, "Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Tıpta İnovasyon Buluşmaları Kongremize, daha önceki yıllarda olduğu gibi, inovatif çalışmalar yapan yurtiçi ve yurtdışından birçok önemli isim katılacak" dedi.
 
Prof. Dr. Saygılı, "İlaç ve biyoteknolojik ürünler; ülkemizin gelecek dönem içerisinde belirlediği hedefleri doğrultusunda, ekonomimiz için fırsat oluşturabilecek niteliktedir" diye konuştu.
 
AR-GE potansiyelini artırmak için etkin işleyen bir inovasyon ekosistemi oluşturmanın önemine değinen Prof. Dr. Saygılı, "Ülkemizde mevcut AR-GE yapılanmamıza katkıda bulunmak adına tüm paydaş temsilcilerinin bir arada bulunacağı bir ortam hedeflemekteyiz. Yurt dışından gelecek konuşmacılarımız, bu sektörde büyük bir ivme oluşturmuş isimlerdir. Bu isimler, sunumlarında çalışmaları ve bu çalışmaların ekonomik boyutunu da anlatacaklar" ifadelerine yer verdi.
 
Yurtdışında olduğu kadar ülkemizde de etkin çalışma yapan bilim insanlarının, ilaç AR-GE üzerine yaptıkları inovatif çalışmalarla mevcut AR-GE çalışmalarının bu kongrede yerini alacağını kaydeden Prof. Dr. Saygılı, şöyle devam etti:
 
prof.-dr.-ilker-saygili.jpg
 
"Geçmişten günümüze, kültür, sanat ve tarihin doğu ile batı arasındaki bağlantısında önemli rol oynayan tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Gaziantep'te bu kongreyi gerçekleştirmenin bizler için ayrı bir önemi var.
 
Genç bir üniversite olarak bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz kongre, yabancı araştırıcılardan alınan desteklerle uluslararası bir nitelik kazandı. Kongremize kayıt ve bildiri gönderimi için son tarih 14 Nisan 2017'dir."
 
Prof. Dr. Saygılı, 11 -13 Mayıs'ta UNESCO yaratıcı şehirler ağında bulunan Gaziantep'te düzenlenecek kongreyle ilgili ayrıntılı bilgiye www.tiptainovasyon.org adresinden ulaşılabileceğine vurgu yaptı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78