• BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Tıbb-ı Nebevi Kongresi, 7 Ekim'de Adana'da yapılacak

Tıbb-ı Nebevi Kongresi, 7 Ekim'de Adana'da yapılacak
Adana'da 7-10 Ekim arası yapılacak Tıbb-ı Nebevi Kongresi öncesi Adana Valisi Mustafa Büyük (ortada), Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar (solda), Tıbb-ı Nebevi Derneği Başkanı Ramazan Saygılı (sağda)bir otelde bilgilendirme toplant

ADANA (CİHAN)- Adana Valiliği himayesinde, Adana Tıbb-ı Nebevi Derneği ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla Çukurova Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan 2015 Uluslararası İslam ve Tıp (Tıbb-ı Nebevi) Kongresi, 7-10 Ekim tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi’nde yapılacak. Kongrenin açılışına Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr. Sare Davutoğlu da katılacak.

Tıbb-ı Nebevi Kongresi ile ilgili olarak Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Tıbb-ı Nebevi Derneği Başkanı Ramazan Saygılı, ÇÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş ile Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu tarafından bir otelde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Mustafa Büyük, 2015 Uluslararası İslam ve Tıp (Tıbbı Nebevi) Kongresi’nin 7-10 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenleneceğini söyledi. Kongrenin açılışının Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılacağını dile getiren Vali Büyük, ilk gün sunumlarının kongre merkezinde, iki ve üçüncü gün sunumlarının ise Mithat Özsan Amfisi’nde yapılacağını ifade etti.

Kongrede 17’si yurt dışından olmak üzere toplam 160 bilim insanının sunum yapacağının altını çizen Vali Büyük, “Dört gün sürecek kongrede 160 bilim insanı toplamda 97 bildiri sunacak. Bildiriler sözlü ve poster olmak üzere iki ayrı sunumla gerçekleştirilecek. Buna göre 94 bilim insanı Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi ve Mithat Özsan Amfisi’nde 17 oturumla 63 sözlü bildiri sunarken, 66 bilim insanı da 8-9 Ekim’de Mithat Özsan Amfisi’nde 34 poster bildiriyi sergileyecektir. 97 bildirinin 79’u Türkçe, 12’si İngilizce ve 6 tanesi de Arapça sunulacaktır.” dedi.

Kongrede tıp, diş hekimliği, eczacılık, ilahiyat, ziraat, su ürünleri, veterinerlik gibi farklı alanlardaki bilim insanları tarafından sunumlar yapılacağının altını çizen Vali Büyük, “Ecdadımızın tıp tarihine yaptığı katkıların yanı sıra helal gıda, şifalı bitkiler, sağlıklı beslenme, ruh sağlığı, hastalara dini destek, aile hekimliği ve organ nakli gibi bir yandan modern tıbbın alanına giren diğer yandan da coğrafyamızın dini hassasiyet ve sorumluluklarına referansı bulunan konuları içermektedir.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan kongre çerçevesinde ney dinletisi ve sema gösterimi yapılacak. Kongre sürecinde ise tezhip sanatına ait çalışmalar, tarihte kullanılan tıp aletleri ve el yazması tıp kitapları sergilenecek. Kongrenin son günü ise katılımcılara Adana ve Hatay gezisi yapılacak.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78