• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Tatil cennetinde hayat felç oldu

Tatil cennetinde hayat felç oldu
Kuvvetli sağanak Kemer'i vurdu

Antalya'nın Kemer ilçesinde kuvvetli sağanak ilçede hasara yol açtı. Ağva Deresi'nin taşması sonrası onlarca evi su bastı, Kesmeboğazı Köprüsü yıkıldı. Selden evleri zarar görenler geceyi Kemer Kaymakamlığı'nın belirlediği otellerde geçirdi. Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, "Bölgede metrekareye 605 kilogram yağış tespit edildi. Bu Türkiye rekoru" dedi.

Antalya'da dün başlayan kuvvetli sağanak, günün ilk saatlerine kadar sürdü. Kentte yaşamı olumsuz etkileyen yağmur, Kemer ilçesinde hasara neden oldu. Kuvvetli sağanak nedeniyle dün akşam saatlerinde Ağva Deresi'nde taşkın oluştu. Kuzdere ile Arslanbucak mahallelerini bağlayan Kesmeboğazı Köprüsü, taşkın sırasında yıkıldı. Sağanak sonrası oluşan sel nedeniyle onlarca evin zemin katını su bastı. Su baskını yaşanan evlerde oturanlar gece boyu tahliye edildi. Kuzdere Mahallesi'nde sel sularının zarar verdiği evlerde oturanlar, geceyi Kemer Kaymakamlığı'nın belirlediği otellerde geçirdi.

Sabah saatlerinde evleri ve bahçeleri zarar gören vatandaşlar mahallelerine dönerek sel sularının yaralarını sarmaya çalıştı. İtfaiye ekipleri ev ve bahçelerden suların çekilmesi için çalışma başlattı. Vatandaşlar da evlerine dolan suyu fırça ve kürekle dışarı atmak için çaba gösterdi. Bazı evlerdeki suların 2 metreye kadar yükseldiği görüldü.

'BU YAĞIŞA KARŞI YAPILACAK HİÇ BİR ŞEY YOK'

Kemer Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, bölgede taşkın nedeniyle zarar gören yerleri inceledi. Kaymakam Yaşar, ilçede mevsim normallerinin çok çok üzerinde yağış oluştuğuna dikkati çekti. Yağışın çok şiddetli olduğunu vurgulayan Yaşar, "Yukarıda Ovacık dediğimiz bölgede meteoroloji verilerine göre metrekareye 605 kilogram yağış tespit edildi. Bu Türkiye rekoru. Bu yağışa karşı yapılacak hiç bir şey yok. Akşam saatlerinde yağmurun şiddetli olduğu süreçte konuyu takip ettik. Kuzdere mahallesinde yaklaşık 10 evi tahliye ettik. Vatandaşları otele yerleştirdik. Çok şiddetli yağıştı, cana gelen zarar yok. Mala gelen zarar karşılanır. Devletimiz tüm imkanlarıyla burada" diye konuştu.

'EVDEKİ SU DİZİME KADAR YÜKSELDİ'

Ağva Deresi kenarındaki binanın zemin katında yaşayan Yusuf Küçükyılmaz, akşam televizyon izlerken pencerelerden suyun sızdığını farkettiğini belirtti. Küçükyılmaz, evin suyla dolması üzerine büyük panik yaşadığını belirterek, "Dışardaki suyun baskısıyla kapı açılmıyordu. Evdeki su dizime kadar yükselmişti. Boğulmamak için demir kapının kilidine çekiçle vurup açtık. Suyun tazyikiyle kapı beni duvara çarptı. Dışarı çıktığımda bahçede göğsüme kadar su vardı. Apartmanın üst katında sabahladım. Evimde şuan 2 metreye yakın su var. Devletten destek istiyoruz, 100 bin liraya yakın zararım var" diye konuştu.

SU AYAKLARINA GELİNCE SELİ FARK ETTİLER

Kesmeboğazı Köprüsü'nün bitişiğindeki evde oturan Mukaddes Menekşe, akşam saatlerinde elektrik kesildikten sonra suyun ayaklarına gelmesiyle sel baskınını fark ettiklerin belirtti. Menekşe, dışarda pencere seviyesine kadar suyun yükseldiğini, vatandaşların yardımıyla evden çıktıklarını anlattı. Aynı binada oturan Mehmet Altınok ise, köprünün yanındaki işyerlerinde bulunan eşyaların, sel sularıyla sürüklendiğini gördüğünü söyledi. Gece yaşadıklarını anlatan Altınok, "Dağ tarafında sular birden yükseldi. Markete gitmek için aracını park eden adamın otomobilini sürüklenirken gördüm. Bizim aracımız da evin önünde sürüklendi" dedi.

İŞ MAKİNESİ YAN YATTI

Sağanak yağmur, kent merkezinde de etkili oldu. Konyaaltı ilçesi Boğaçayı'nda Rıfat Aslan'ın kullandığı iş makinesi ıslah çalışması esnasında suyun yükselmesi ve zemindeki gevşeme nedeniyle yan yattı. Kısmen suya gömülen iş makinesinde mahsur kalan Aslan, ikinci bir iş makinesi operatörü tarafından kurtarıldı. Olaydan yara almadan kurtulan Aslan, tedbir amaçlı ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. İş makinesinin saplandığı yerden çıkarılması için de çalışma başlatıldı.

TRAFİK KONTROLLÜ VERİLİYOR

Konyaaltı ilçesi Sarısu Mahallesi'nde ise Gökdere'nin bitişiğindeki caddede su seviyesinin yükselmesi nedeniyle trafik kontrollü şekilde veriliyor. Dün sabahtan beri etkili olan ve sabah saatlerine kadar aralıksız devam eden yağış nedeniyle yüksek alandaki ağaç dalları ve atıklar da sahile sürüklendi. Yağmur suyunun taşıdığı ağaç dalları ve molozlar denize ulaşmadan Sarısu sahilinde birikti.

İŞÇİLERİN KALDIĞI KONTEYNERLERİ SU BASTI

Aksu ilçesi Kundu otelleri bölgesinde tadilatı süren 5 yıldızlı bir otelin işçilerinin kaldığı konteynerleri su bastı. Yağmur nedeniyle mahsur kalan işçiler, itfaiyeden yardım istedi. Su giderlerini kontrol eden ekipler, mazgal ağızlarını açarak suyun tahliyesini sağladı. Ekipler kısa süreli çalışmanın ardından bölgeden ayrıldı.

TELEF OLAN HAYVANLARI İÇİN AĞLADI

Antalya'nın Kemer ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak sonrası dün akşam Ağva Deresi'nde oluşan taşkın nedeniyle evlerin zemin katlarını ve bahçelerini su bastı. Kuzdere Mahallesi'nde evleri zarar görenler, sabah saatlerinden itibaren evlerinde temizlik çalışması başlattı. Bölgede inceleme yapan Kemer Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, evini su basan çiftçiyle görüştü. Evinde temizlik yapan Galip Gün, çizmesi olmadığı çin zorluk çektiğini dile getirdi. Kaymakam Yaşar, vatandaşa kendi çizmelerini vererek yardımcı olmaya çalıştı.

Kaymakam Yaşar'ın ziyaret ettiği ev sahiplerinden Cemile Öztürk, evinin arkasındaki ahırda 5 koyununun telef olduğunu gözyaşıyla anlattı. Öztürk, "Koyunlarım gebeydi. 4'ü kaçtı, 5'i telef oldu. Onları kaybettiğime çok üzüldüm" dedi. Öztürk'ün komşusu Necla Uysal da seli duyduktan evine geldiğini ve mahallede yaşananlara çok üzüldüğünü dile getirdi. Komşularının yaşadıklarını gözyaşıyla anlatan Uysal, "Onlar benim elim ayağım komşularım canlarım. Çok üzüldüm. Komşumun çok sevdiği hayvanları telef oldu" diye gözyaşı döktü.

Kaymakam Yaşar da vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yurtta hava durumu28 Mart 2024 Perşembe 09:15
  • Bahçeli, gündemi değerlendirdi27 Mart 2024 Çarşamba 16:41
  • Seçim günü hava durumu nasıl olacak27 Mart 2024 Çarşamba 15:15
  • 2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da27 Mart 2024 Çarşamba 13:36
  • Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu27 Mart 2024 Çarşamba 13:11
  • Eltisini bıçaklayıp kaynar suyla yaktı27 Mart 2024 Çarşamba 12:20
  • Silahlı saldırıya 5 gözaltı27 Mart 2024 Çarşamba 12:18
  • Yurtta hava durumu27 Mart 2024 Çarşamba 12:13
  • 'Alevler' organize suç örgütü çökertildi27 Mart 2024 Çarşamba 09:30
  • Türkiye’de yaşlı nüfusu arttı27 Mart 2024 Çarşamba 09:28
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78