• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Şoförün ilk ifadesi!

Şoförün ilk ifadesi!
Önüme karartı çıktı...

Ankara'dan Bursa'ya geziye giden yolcuları taşıyan otobüsün Eskişehir'de kaza yapması sonucu 11 kişi öldü, 44 kişi yaralandı. Uluslararası haber ajanslarının da duyurduğu kazada yaralanan otobüs şoförü ve yedek şoför gözaltına alındı. 

Gözaltındaki şoför Muhsin Ö., polisteki ifadesinde ''Önüme bir karartı çıktı. Köpek sandım. Direksiyonu sağa kırdım ancak aracı toparlayamadım ve ağaca vurdum'' dedi. Yolcular ise şoförün direksiyon başında uyuyakaldığını söyledi.

Eskişehir’de bu sabaha karşı 11 kişinin öldüğü, 44 kişinin yaralandığı kazadan hafif yaralı olarak kurtulan ve polis tarafından gözaltına alınan otobüs şoförü Muhsin Ö. (51), Ankara’dan gece yarısı Bursa Uludağ’a gitmek için yola çıktığını söyledi.

Araçta bir ya da iki çocuğun da bulunduğunu söyleyen Muhsin Ö. polise verdiği ifadesinde Sivrihisar İlçesi'ndeki mola yerinde otobüs şoförlüğünü Erkan A.’dan devraldığını anlatarak şunları söyledi:

"Ankara'dan yola çıktığımızda aracı Erkan A. kullanıyordu. Sivrihisar Bademli Tesisleri'nde aracın sevk ve idaresini ben aldım. Erkan A, araç alt kısmında bulunan yatak kısmına dinlenmeye gitti. Eskişehir içinden Bursa istikametine giderken çevre yolu üzerinde benim önüme bir karaltı çıktı. Köpek sandım, vurmayayım diye direksiyonu hafif sağa kırdım ama toplayamadım. Yol kenarında bulunan ağaca çarptım. Olayda yaralanmadım ama vücudumda ağrılar oluştu. Doktor raporu tanzim edildi. Çarpma sonucunda araçta bulunan yolcular panik yaşadı. Yaralananlar oldu. Olay yerinde ölenler olduysa da görmedim. Şaşkındım ve kendimde değildim. Olayda kusurum olduğunu düşünmüyorum. Hızlı değildim, uyumuyordum, anlık olaydı. Gözümün önüne bir araç geldi, köpek sandım."

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaralılardan bazılarını hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini, ölen 11 kişinin ise kimliklerini belirleme çalışmasının sürdüğünü bildirdi.

YOLCULAR YALANLADI

Bazı yolcular şoförün direksiyon başında uyuyakalması nedeniyle kazanın yaşandığını söyledi.

Yolculardan Ayşe Yıldırım "Mola yerinden ayrıldık biz. Yarım saat sonra oldu. Köpek çıkmasıyla alakası yok. Araba sendeledi. Çarptı. Bildiğiniz uyudu şoför. Köpek çıksa kornaya basılır, fren yapılır. Hiçbiri yok. Bildiğiniz çarptık bir yere aniden. Saniyelik bir şeydi” şeklinde konuştu. 

Otobüsten yaralı olarak kurtulan Nilgün Sarıkaya da olay esnasında şoförün uyuduğunu iddia etti. Kaza esnasında herhangi bir fren sesi duymadıklarını ifade eden Sarıkaya, “Biz dört arkadaştık. Uyanıktık o esnada. Sessizdi otobüsün içi. Ne bir fren oldu ne bağırma sesi. Birden girdik. Kayma da olmadı. Buzlanma yoktu. Araç kullandığımız bunu bilebiliyoruz. Kesinlikle şoför uyudu. Ben en başından beri uyudu dedim polislere, herkese” dedi. 

Olayın çok kısa sürede geliştiğini ve sürüklendiklerini hatırladığını aktaran Perihan Demetgül ise kazayla ilgili şunları kaydetti: “Düz yolda giderken sol taraftan sağa birden sürüklendiğimizi hatırlıyorum. Zaten saniye değil saliselik bir olaydı. Her yer mahşer yeri gibiydi. Böyle bir şey yoktu.”

SOSYAL MEDYADAN "EN GÜZEL KARNE HEDİYESİ" BAŞLIKLI ÇAĞRI


Kaza yapan otobüsün bağlı olduğu ’Kartallar Gezi’ tur şirketinin sosyal medya sayfasında geçen Salı günü ’19 Ocak’ta son 5 kişilik koltuk fırsatı kaçırmayın. Sömestir tatilinde en güzel karne hediyesi’ başlığı ile paylaştığı yazı dikkat çekti.

Yazıda gezinin kişi başı 250 lira olduğu belirtilerek şöyle denildi:


"Sömestr tatilinde en güzel karne hediyesi 19 Ocak Cuma ve 26 Ocak Cuma 23.59 gece çıkışlı Bursa Uludağ kayak merkezi, Mudanya Trilye Cumalıkazık turu. Bursa merkez 4 yıldızlı otel konaklamalı. 2 kahvaltı 1 öğlen mangalda ekmek arası balık ikramı. Akşam yemeği. Milli Park girişleri dahil 250 TL. Ödemesini tamamlayan misafirlerimize koltuk numarası verilecektir. 1’inci gün 19 Ocak Cuma gece 23.59’da Kumrulardan hareketle Eskişehir yolu güzergahından Uludağ’a hareket ediyoruz. Yolda dağıtacağımız zengin kahvaltı ikramının ardından sabah saatlerinde Uludağ’da oluyoruz. Oteller bölgesinde bulunan tesisler çok pahalı olduğundan rehberimizin yönlendireceği kamuya ait tesislerde Uludağ’ın muhteşem havasını teneffüs ediyoruz. Kızak ve kayak yapmak isteyen misafirlerimiz gün boyu karın keyfini çıkartıyorlar. Kayak yapmayacak misafirlerimiz için oteller bölgesinde doğa yürüyüşümüzü yapıyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 81 ilde "Çember-15" operasyonu28 Mart 2024 Perşembe 15:07
  • İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu28 Mart 2024 Perşembe 14:40
  • Turgay Özcan ifade verdi28 Mart 2024 Perşembe 13:51
  • Terörle mücadele devam ediyor28 Mart 2024 Perşembe 12:18
  • 41 ilde “Narkoçelik-9” operasyonu28 Mart 2024 Perşembe 09:50
  • Kaçakçılara büyük darbe28 Mart 2024 Perşembe 09:47
  • Yurtta hava durumu28 Mart 2024 Perşembe 09:15
  • Bahçeli, gündemi değerlendirdi27 Mart 2024 Çarşamba 16:41
  • Seçim günü hava durumu nasıl olacak27 Mart 2024 Çarşamba 15:15
  • 2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da27 Mart 2024 Çarşamba 13:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78