• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Şanlıurfa’ya atanan öğretmen gidenlerin açığını kapatmıyor

Şanlıurfa’ya atanan öğretmen gidenlerin açığını kapatmıyor
Son yapılan öğretmen ataması ile Şanlıurfa’ya 4 bin 640 öğretmen atandı. Öğretmenler resmi işlemleri için Şanlıurfa’ya gelmeye başladı. Çiçeği burnunda öğretmenleri AKTİFSEN üyesi gönüllü öğretmenler karşıladı.

ŞANLIURFA (CİHAN)- Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİFSEN) Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakmak, bölgede eğitimdeki en büyük sorunun öğretmen açığı olduğunu söyledi. 4 bin 640 öğretmenin atandığı Şanlıurfa’dan bir yıl içinde 5 binin üzerinde öğretmenin tayin isteyerek gittiği iddia edildi.

Son yapılan öğretmen ataması ile Şanlıurfa’ya 4 bin 640 öğretmen atandı. Öğretmenler resmi işlemleri için Şanlıurfa’ya gelmeye başladı. Çiçeği burnunda öğretmenleri AKTİFSEN üyesi gönüllü öğretmenler karşıladı. 100’e yakın üyesi ile il ve tüm ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nde yeni atanan öğretmenleri karşılayan sendika, öğretmenlere kalem, kenti tanıtımda yardımcı olmak amacı tanıtım broşürü, bir haritanın da içindeki dosyayı öğretmenlere hediye etti. AKTİFSEN Şube Başkanı Osman Çakmak, yeni atanan öğretmenleri karşılama programının sendikaları ile özdeşleştiğini ve geleneksel hale geldiğini söyledi.

Hele son günlerde yaşanan iç ve dış terör olaylarının bu etkinliği daha da anlamlı kıldığını aktaran Çakmak, “Kafasında soru işaretleri ile ilimize gelen meslektaşlarımıza Şanlıurfa'nın ülkemizin en güvenilir ve en misafirperver illerinden olduğunu göstermeye çalıştık. İlimizde farklı dil, din ve ırkın hiçbir problem yaşamadan beraber yaşadığını meslektaşlarımızla paylaştık. Atanan öğretmenlerimize içinde Şanlıurfa il haritasının olduğu dosya ve kalem hediye ettik.” dedi.

Atanan öğretmenlerin farklı mazeretlerle kısa sürede tayin isteyerek kentten ayrılmak istediğini aktaran Çakmak, şöyle devam etti: “Atanan öğretmen sayısının giden öğretmen sayısından az olması ise ilimizin eğitim sorununun temelini oluşturuyor. Bu sorunun temelinde ilk sırayı son yıllarda gelişen yurt içi ve yurt dışı terörün oluşturduğu güvenlik problemi alıyor. Bu ciddi problemin çözülmesi durumunda başta şehrimizin ve bölgenin eğitim-öğretim düzeyinin artıracağını düşünüyoruz. Buna binaen kadim kardeşliğimize gölge düşürecek tüm davranış ve söylemlerden kaçınmak suretiyle sorumluluk sahibi herkesi sağduyulu olmaları konusunda uyarıyoruz.”

Çakmak, yeni atanan öğretmenlere başarılar diledi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78