• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Sakarya'da vahşet!

Sakarya'da vahşet!
Suriyeli hamile kadına tecavüz edip, oğluyla birlikte öldürdüler
Sakarya'da Suriye uyruklu 9 aylık hamile kadın, 11 aylık çocuğu ile kaçırıldı. Ormanlık alana götürülen genç kadın, tecavüze uğradıktan sonra oğlu ile birlikte başları taşla ezilerek öldürüldü. Canilerin Suriyeli ailenin komşuları ve mesai arkadaşları olduğu ortaya çıktı.Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
 
Kaynarca İlçesi'nde meydana gelen insanlık dışı olayda, 20 yaşındaki 9 aylık hamile Emani Al Rahmun'ın evinden kaçırıldıktan sonra tecavüz edilip, başı taşla ezilerek, 11 aylık oğlu Halaf Al Rahmun'un ise boğularak öldürüldüğü bleirlendi. Vahşetle ilgili Suriyeli aile ile aynı binada oturan komşuları olan Birol K. ve Cemal B. gözaltına alındı. Birol K. ile Cemal B.'nin eşini ve oğlunu öldürdükleri Halid Al-Rahmun mesai arkadaşı oldukları ve aralarındaki kavga nedeniyle intikam için vahşeti gerçekleştirdikleri belirlendi.
 
Türkiye'yi sarsan vahşetle ilgili soruşturma devam ediyor. Bir yıl önce Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve ailesiyle Kaynarca'ya yerleşen 27 yaşındaki Halid Al-Rahmun dün sabah çalıştığı tavuk kesimhanesinden Hatipler Mahallesi'ndeki evine geldiğinde evinin giriş kapısının kilidinin kırık, eşinin evde olmadığını görünce polis merkezine giderek şikayette bulundu. Polise şikayetinde, "Eşim ve oğlum evde yok. Çalıştığım tavuk kesimhanesinde Birol K. Cemal B. ile tartışmıştım. Gece mesaisinde erkenden ayrıldılar." dedi.
 
Bunun üzerine Suriyeli aile ile aynı apartmanda oturan 35 yaşındaki Birol K. ve arkadaşı 22 yaşındaki Cemal B. gözaltına alındı. İki kişi polisteki ifadelerinde birkaç gün önce tartıştıkları mesai arkadaşları Halid Al-Rahmun'un fabrikada çalıştığı sırada evinin kapısını gece levye ile açarak eşi Emani Al Rahmun ve çocuğunu kaçırdıklarını, tecavüz edip öldürdüklerini itiraf ettiler. Bu itiraf sonrasında ormanlık alana giden jandarma 9 aylık hamile olan ve bugün doğum için hastaneye gideceği öğrenilen anne ve oğlunun cansız bedenlerini buldu.
 
HEM KOMUŞU HEM MESAİ ARKADAŞLARI
 
Şüpheliler Birol K. ve arkadaşı Cemal B., Kaynarca'dan Adapazarı'na getirilerek Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde sorguya alındı. Baronun görevlendirdiği avukat nezaretinde ifadeleri alınan iki şüphelinin tecavüz ve cinayet suçlamaları kabul ederken, kaçırma olayını birbirinin üzerine attı.
 
Emniyette sorguları tamamlanan Birol K. ve arkadaşı Cemal B. ifadelerinin tamamlanmasının ardından Kaynarca Adliyesi'ne sevk edildi.
 
sakarya.jpg
 
CENAZELER SURİYE'YE GÖNDERİLECEK
 
Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından, vahşet kurbanı Emani Al Rahmun ve oğlu Halaf Al Rahmun'un cenazeleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi işlemlerinin ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne ait araçla Adapazarı'na getirilecek anne ve oğlunun cenazeleri yarın Adapazarı şehir merkezinde bulunan Orhan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Suriye'nin İdlib kentine gönderilecek.
 
 
HALK ADLİYENİN ÖNÜNDE TOPLANDI
 
Suriyeli 9 aylık kadın hamile kadın ile 11 aylık oğlunu öldüren Birol K. ile Cemal B. emniyetteki sorgularının ardından Kaynarca Adliyesi'ne sevk edilirken, yaklaşık 300 kişi adliyenin önünde toplandı. Kalabalık 'İdam' sloganları atarken polis ve jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı, adliye bahçesine girenlere müdahale etti.
 
JANDARMA HAVAYA ATEŞ AÇTI
 
Adliyenin demir bahçe kapısını zorlayanlara polis cop kullanarak engel olmaya çalıştı. Kalabalık direnmeyi ve kapıyı zorlamayı sürdürünce, jandarma havaya uyarı ateşi açtı. Bunun üzerine kapıyı zorlamayı bırakan kalabalık, adliye önünde beklemeyi sürdürdü.
 
Kaynarca Kaymakamlığı'na vekalet eden Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, adliye önüne gelerek kalabalığa sakin olmaları uyarısında bulundu. Kaymakam Çiçekli'nin konuşmasının ardından kalabalık sakinleşti.
 
Şüphelilerden evli bir çocuk babası Birol K.'nın Suriyeli ailenin oturduğu dairenin üst katında oturduğu, Cemal B.'nin ise bekar olduğu belirtildi. Birol K. ve Cemal B.'nin, Halid Al-Rahmun ile aynı tavuk kesimhanesinde çalıştıkları, birkaç gün önce aralarında kimin daha fazla çalıştığı konusunda tartışma çıktığı kaydedildi.Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
 
BATTANİYEYE SARIP ÜZERLERİNİ OTLA ÖRTMÜŞLER
 
Sakarya Valiliği vahşetle ilgili yazılı açıklamada bulundu: Valiliğin açıklamasında şu bilgilere yer verildi:
 
"6 Temmuz günü saat 11.00 sıralarında Suriye vatandaşı H.A.R (27) isimli şahıs, Kaynarca Polis Merkezi Amirliğine gelerek kendisinin çalıştığı işyerine sabah saat 03:00 sıralarında gittiğini, sabah saat 07:00 sıralarında ikametine geldiğinde ikametin dış kapısının açık olduğunu, 9 aylık hamile olan Suriye vatandaşı (20) E.A.R isimli eşinin ve H.A.R (1) isimli çocuğunun evde olmadığını, hayatlarından endişe duyduğunu beyan ederek Kaynarca İlçe Emniyet Amirliğine müracaatta bulunmuştur. Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlilerince yapılan araştırmalar neticesinde, aynı işyerinde çalışan B.K. (34) ile C.B.(22) isimli şahısların H.A.R (27) ile tartıştıkları bu sebeple intikam amaçlı plan yaptıkları, bu plan doğrultusunda 6 Temmuz 2017 günü 03.00 sıraları işe gittikleri, izin almadan saat 03.15 sıralarında işyerlerinden ayrılıp müştekinin ikametine gittikleri, kapıyı levye ile açarak içeri girdikleri, ikamette bulunan 9 aylık hamile E.A.R'u darp ederek bayıltıp battaniyeye sardıkları, 2016 doğumlu erkek bebeği de evde elle boğup kucaklarına alarak şüpheliye ait 41 RK... plaka sayılı araca koyup, Birlik Yolu yakınlarında Topça ormanlarına götürdükleri, burada ikisinin de kadına tecavüz ettikleri, bayanın kafasına odun parçası ile vurarak öldürdükleri, maktüleyi ve bebeği battaniyeye sarıp üzerlerine ot, yaprak ve ağaç dalları örttükleri, daha sonra olay yerinden ayrıldıklarını beyan etmişlerdir. Şüpheliler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmış olup, tahkikat devam etmektedir."
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • Erdoğan'dan Ermeni Patrikliği'ne taziye mesajı24 Nisan 2024 Çarşamba 13:02
  • Bakan Tunç'tan DEM Parti açıklaması24 Nisan 2024 Çarşamba 12:58
  • Bakan Güler, Tuan ile görüştü24 Nisan 2024 Çarşamba 12:34
  • Depremzedeleri bile dolandırdılar24 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Bingöl’de deprem23 Nisan 2024 Salı 14:33
  • Ölen borçlusunun cesedini yakmak istedi23 Nisan 2024 Salı 13:32
  • 23 Nisan'da yürek burkan görüntü23 Nisan 2024 Salı 13:28
  • Dünya çocukları Taksim'de23 Nisan 2024 Salı 11:50
  • Ümit Özdağ'dan 23 Nisan mesajı23 Nisan 2024 Salı 11:17
  • Bakan Tekin, çocuklarla Anıtkabir'de23 Nisan 2024 Salı 10:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78