• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Polislerden sonra kurumlar baskına geldi

Polislerden sonra kurumlar baskına geldi
Mardin merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren 10 özel dershane ve 4 özel okula polis tarafından baskın yapıldı. Polisler denetimi bitirip ayrıldıktan sonra bu sefer de kurumlar baskına geldi.

MARDİN (CİHAN)- Mardin merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren 10 özel dershane ve 4 özel okula polis tarafından baskın yapıldı. Polisler denetimi bitirip ayrıldıktan sonra bu sefer de kurumlar baskına geldi.

Kaçakçılık Organize Şube (KOM) ekipleri Mardin Merkez olmak üzere 9 ilçede bulunan FEM Derhanesi ve özel okullara sabah erken saatlerinde bulunan FEM ve Anafen Dershaneleri'nde arama başlattı. Dershanenin bilgisayar imajlarını alan polis daha sonra dershaneden ayrıldı.

POLİS BASKININDAN SONRA 8 KURUM DERSHANE VE OKULARDA DENETİME BAŞLADI

Mardin’deki dershane ve özel okula polis tarafından yapılan polis baskının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Halk Sağlığı uzmanları, SGK müfettişleri, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, zabıta memurları, itfaiye ekipleri ve Milli Eğitim müfettişleri dershane ve özel okula gelerek denetime başladı.

20 kişilik grup, okulları didik didik inceledi. Okulların son 1 yıl içinde devletin bütün kurumları tarafından defalarca denetimden geçtiği ancak herhangi bir eksiklik tespit edilemediği öğrenildi. Milli Eğitim müfettişleri ile Maliye, SGK ve İŞKUR denetmenlerinin bir kaç ay önce günlerce okulda inceleme yaptığı belirtildi.

EN ÇOK VERGİ VEREN EĞİTİM KURUMUNA VERGİ İNCELEMESİ YAPILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gelen ihbarda vergi kaçırdıkları iddiası ile soruşturma talimatı verdiği Mardin FEM Dershaneleri ve Özel Atak Koleji eğitim kurumları 2012 yılında Mardin’de kurumlar vergisi alanında Mardin’de en çok vergi veren kurumlar arasında il genelinde 3’cü sırada yer aldığı belirtildi.

POLİS VE ASKER BİRLİKTE OKUL BASTI

Türkiye’nin en başarılı özel okulları arasında yer alan Mardin Özel Atak Koleji'ne de polis ve askerler kontrolünde baskın yapıldı. Okulun dışında polis zırhlı araçları dururken, okul bahçesinde ise askerlerin zıhlı araçlarının durması dikkat çekti. Okulun içinde polis ve 8 kurum müfettişleri incelemelerini sürdürüyor.

Polis eşliğinde yapılan denetimde görevliler tarafından 'okulun imar planı var mı, çalışanların sigortası var mı, yangın söndürme ekipmanları tam mı, yemekhane temiz mi, kantin sağlık koşullarını taşıyor mu' gibi sorular soruldu. Ayrıca kapı genişliği ve kolonlar ölçüldü, binanın katları tek tek incelendi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78