• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Okullar tatil edilecek mi?

Okullar tatil edilecek mi?
Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Burada salgının seyri de okulların tatil edilmesini belirler." dedi. Koca, okulların tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya, "Bu toplantıda konuşulmadı. Önümüzdeki günlerde olabilir." diye konuştu.

Son dakika haberleri...

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, toplantıdan sonra açıklamalarda bulundular. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurttaşların 14 kurala uymasını istedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geçen seneye kıyasla daha az turistin gelmesini sağlayacaklarını açıkladı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise, "Halkın makul fiyatlarla maskeye ulaşılmasını sağlayacağız." dedi.

BAKAN KOCA ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Ticaret bakanlığımız bu süreçte, maske ve bunun gibi ekipmanların giderek fiyatlarının yükselişi ve sağlık bakanlığı ve ticaret bakanlığının tabi olması kararı alınmıştır.

Özellikle vatandaşımızın ihtiyacının son derece önemli olduğunu ve üreticimizin piyasada vatandaşımızın alabilir doygunluğa ulaşmadan temin edilmesini izin verilmeyeceğini hatırlatmak istiyorum.

Turizm Bakanlığımız da kültür ve sanat organizasyonlarıyla ilgili bir yaklaşımı oldu. Sezon açılışı yapmamış otellerin durumuyla ilgili konuşuldu.

Ulusal bir mücadele vereceğiz.

 Ben dün de ifade etmiştim, daha detaylı bilgi verebilirdim. Daha detaylı bilgiler aktarabilirdim ama şu süreçte vatandaşımıza en doğru bilgiyi vermekle sorumluyuz. Kişisel mahremiyeti gözetmek zorundayız. Aileyle, temaslı kişilere karşı tedbirlerin alındığını söylemek istiyorum.

Karantina dediğiniz biliyorsunuz bir odaya alınır, çıkmamak üzere alınması gereken tedbirler alınır.

Bir hastaya nasıl yaklaşılması gerektiğini iyi bildiğimizi biliyorum. Detay bilgilerin ve kişisel mahremiyet noktasında verilmemesi gerektiğini söylüyorum. Bu mahremiyet boyutuyla olmamış olsa niye kişisel bilgileri vermeyeyim.

Ben diyorum ki, yurt dışı temaslı ve genel durumu iyi. Temaslı kişilerin karantinası dahil olmak üzere tedbirler alınıyor. Daha öte bilgilerin doğru olmadığı kanaatindeyim.

Korona virüsü salgınının seyri de okulların tatil edilmesini belirler

Gelen hastaya yaklaşım da hazırlanan rehber doğrultusunda bütün ülkede standart durumda.

Şu dönemde yurt dışından gelen kişilerin 14 gün boyunca dışarı çıkmamalarını, çıkarlarsa maske kullanmalarını ve evlerini havalandırmalarını söylüyoruz

TİCARET BAKANI: GEREKENİ YAPACAĞIZ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da şunları söyledi:

Maske ve sıhhi malzemelerde piyasalarda aşırı fiyat artışları oldu. Amacımız ihracatı engellemek değil. İhracat ön izinlerini Sağlık Bakanlığı'nın ön iznine verdik. Ticaret Bakanlığı olarak 2 bin 193 firmanın 2 bin 641 ürününü denetledik, 2 bin 180'ini soruşturma kapsamına aldık.

Bugün yeni bir olay daha var. Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatların başladığını görüyoruz. Panik yapacak bir durum yok. Yeterli ürün stoğumuz var. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. Halkın makul fiyatlarla maskeye ulaşılmasını sağlayacağız. 16 Mart'tan itibaren nisan sonuna kadar yurt içindeki fuarları ertelemeyi kararlaştırdık, resmi duyuruları yapacağız.

Önceliğimiz halkın sağlığı ve makul bir fiyat üzerinden alışverişlerini yapması. Halkın istediği, normal piyasa fiyatlarına ulaşılabilir olması bakanlıklar olarak düşündüğümüz. Fırsatçılara biz bakanlık olarak göz açtırmayacağız.

 Fuarlar önemli, özellikle yurt dışındaki fuarlar. Bu fuarları erteleme kararı aldık. Onun da duyurusunu, resmi duyurusunu yapacağız.

TURİZM SEZONUNUN AÇILIŞI ERTELENECEK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, turizm sektöründe alınan tedbirlerle ilgili şu bilgileri verdi:

Mart sonu sezon başlangıcı oluyor. Biz bunu otelcilerle görüştük, sezon başlangıcı Mart sonu değil Nisan sonu olması gerektiğini öneriyoruz. Önemli olan sayıyı yakalamak değil, virüs riskinin azalmasını sağlayarak turizmin devam etmesini sağlamak. Aynı bölgede 3 ya da 4 oteli olanlar sadece bir tanesini açacak.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 23 Nisan'da yürek burkan görüntü23 Nisan 2024 Salı 13:28
  • Dünya çocukları Taksim'de23 Nisan 2024 Salı 11:50
  • Ümit Özdağ'dan 23 Nisan mesajı23 Nisan 2024 Salı 11:17
  • Bakan Tekin, çocuklarla Anıtkabir'de23 Nisan 2024 Salı 10:59
  • Devlet erkanı Anıtkabir’de23 Nisan 2024 Salı 10:55
  • Terörle mücadele devam ediyor23 Nisan 2024 Salı 09:41
  • Yasadışı silah ticareti deşifre edildi23 Nisan 2024 Salı 09:35
  • Bakan Tekin'den "23 Nisan" mesajı22 Nisan 2024 Pazartesi 14:57
  • Erdoğan, Reşid ile görüştü22 Nisan 2024 Pazartesi 14:53
  • Bahçeli'den DEM Parti açıklaması22 Nisan 2024 Pazartesi 14:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78