• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Netflix'in Kadınlar Günü projesine destek

Netflix'in Kadınlar Günü projesine destek
Netflix, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan projeye Beren Saat ve Hazar Ergüçlü destek verdi.

Netflix ve BM Kadın Birimi bugün, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak üzere dizilerin, belgesellerin ve filmlerin yer aldığı “İzledi ve Başardı” adlı özel Netflix koleksiyonunu yayınladı.

Tüm yıl boyunca izlenebilecek olan bu koleksiyon, kamera karşısında veya arkasında çalışan kadın yaratıcılar tarafından bir araya getirildi.

Sophia Loren, Janet Mock, Salma Hayek, Yalitza Aparicio, Millie Bobby Brown, Laurie Nunn, Lana Condor, Petra Costa ve Ava DuVernay bu yaratıcılardan sadece birkaçı.

BM Kadın Birimi Genel Müdür Vekili Anita Bhatia şunları söyledi: "Bu iş birliği, kadınların öykülerini anlatmayı ve onları tüm farklılıklarıyla ekrana taşıma konusunda yaşanan zorlukları aşmayı hedefliyor. Buradaki amacımız, görünmez olanı görünür kılmak.

Ayrıca gerçekten gelişmiş bir topluma ulaşabilmek için kadınların ekranda, kamera arkasında ve genel olarak öykülerimizde temsil edilmesinin ve bu süreçlere tam olarak dâhil edilmesinin gerektiğini kanıtlamayı da hedefliyoruz."

Bu yılki teması "Nesiller Boyu Eşitlik: Kadın Haklarını Gerçeğe Dönüştürmek" olan Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan koleksiyon, bizlere ilham veren kadınlara esin kaynağı olan öyküleri öne çıkarıyor.

Bu diziler, filmler ve belgeseller (Unbelievable, Luna Nera ve Followers’tan Orange Is the New Black, Lionheart ve Sex Education’a) genellikle zorlu konuların ele alındığı önemli diyalogları tetikledi.

Bu diyaloglar, dünyayı görme şeklimizi sorgulamamıza yardımcı oldu.

Aktris Laverne Cox şunları ifade etti: "Gerçek demokrasi için, herkesin tam olarak temsil edildiği bir dünya kurmamız gerekiyor. Kim olduğumuzu gerçekten görebildiğimizde, zihnimizde hem kendimiz hem de birbirimiz için sonsuz imkânlar canlandırabiliriz.

Orange Is the New Black, projenin başındaki Jenji Kohan ile yapımda görev alan kadın yönetmenler, senaristler, yapımcılar ve teknik ekip üyeleri sayesinde kendimi bir kadın olarak gerçekten güçlü hissettiğim ilk proje oldu.

Öykülerin birbirinden oldukça farklı olan kadınlara eşsiz bir şekilde odaklanması da buna katkıda bulundu. Bu dizi, trans olduğunu gizlemeyen siyahi bir kadın olarak benim için bir alan ve platform sağladı. Böylelikle dizi, trans olduğunu gizlemeyen her ırktan kadına gerçekten insani bir çerçeveden bakılmasını sağladı."

Koleksiyon, Netflix.com/izledivebasardi adresinde veya Netflix'te “İzledi ve Başardı” için arama yaparak bulunabilecek.

Koleksiyondaki her içerik, o içeriği seçen sanatçının Kadınlar Günü seçimi olarak etiketlenecek. Böylece üyeler hangi öyküyü kimin seçtiğini kolaylıkla görebilecek.

Ayrıca üyeler koleksiyondaki favori kadın karakterlerine duydukları sevgiyi göstermek için “İzledi ve Başardı” profil simgesi seçkisi içinden seçim yapabilecek.

USC Annenberg Inclusion Initiative'in kurucusu Dr. Stacy L. Smith şunları söyledi: "Televizyon programları ve filmler, popüler kültürü yansıtma ve şekillendirme gücüne sahip. Bu nedenle, daha fazla insanın kendi hayatlarının bir öyküye yansıtıldığını görmesi büyük önem taşıyor.

Araştırmalarımız, kamera arkasındaki süreçlere dâhil edilmenin, ekranda daha fazla yer bulmaya yol açtığını gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl, Netflix orijinal filmlerinin %20'sinin kadınlar tarafından yönetildiğini görmek bize cesaret verdi.

Bu kadın yaratıcıları Dünya Kadınlar Günü'nde kutlayacağımız için heyecan duyuyoruz. Eşitliğe ulaşmak için önümüzde hâlâ uzun bir yol var.

Ancak dünyanın farklı yerlerindeki yetenekli kadınları takdir etmek suretiyle daha fazla kadını kendi öykülerini anlatmak için teşvik edeceğimize ve bu sayede kadın yaratıcı sayısının artmasını sağlayacağımıza inancımız tam."

Stacy L. Smith sözlerine şöyle devam etti: “BM Kadın Birimi ve Netflix'in Nesiller Boyu Eşitlik kampanyasını desteklemek üzere gerçekleştirdiği ortaklık, kadın hakları konusunda vizyoner bir program olarak kabul edilen Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformu'nun yirmi beşinci yıl dönümüne denk geldi.

Bu kampanyanın, kadın haklarının hayata geçirilmesine giden yolun cinsiyet eşitliğinden geçtiğine ve bu eşitliğe ulaşılması için kadınların ön plana çıkarılması gerektiğine dair mesajı yayacağını umuyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Türker İnanoğlu toprağa verildi04 Nisan 2024 Perşembe 15:26
  • Kadıköy rıhtımda Kalben rüzgarı03 Nisan 2024 Çarşamba 10:21
  • Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı28 Mart 2024 Perşembe 13:45
  • Dilan Polat, Nez Demir’i affetti28 Mart 2024 Perşembe 13:39
  • Ajda Pekkan'dan stadyum konseri26 Mart 2024 Salı 11:41
  • Kalben Avrupa'yı fethetti26 Mart 2024 Salı 10:25
  • Yeni şarkı Sezen Aksu'dan25 Mart 2024 Pazartesi 11:19
  • 'Sırrını Biliyorum'a Bursa'da samimi gala20 Mart 2024 Çarşamba 10:48
  • Wilma Elles Hindistan’a açılıyor18 Mart 2024 Pazartesi 12:39
  • Cem Yılmaz hekimleri için sahnede16 Mart 2024 Cumartesi 10:56
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78