• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Müşterilere ulaşmanın dijital yolu

Müşterilere ulaşmanın dijital yolu
Yapay zeka teknolojisinde yeni dönem başlıyor

Türkiye'nin önde gelen teknoloji hizmet şirketi Digital Exchange, Türkiye ekonomisinde büyümeye devam eden AVM sektörünü potansiyel müşterilerine ulaştıran yepyeni bir dijital pazarlama platformunu pazara sundu. Yapay zeka teknolojisinin kullanıldığı ve tamamı Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen dijital platform TheADX, mağazalarıyla birlikte yurt içinde ve yurt dışında yerleşik tüm AVM'lere satış hacimlerini artıran alternatif bir pazarlama mecrası sunuyor.

TheADX'in stratejik ortağı Digital Exchange, gerçek zamanlı bir talep yönlü platform olan DSP (Demand Side Platform) üzerinden, tüm dünyada AVM'leri potansiyel müşterileri ile buluşturuyor. Türkiye'nin alanında ilk ve tek örneği olan TheADX platformu, harita ve mikro hedefleme teknolojisi ile çalışıyor. AVM'ler bu yeni dijital platform üzerinden ile, ilçeye hatta mahalleye odaklı hedefleme yaparak potansiyel müşterilerine özel reklam kampanyaları düzenleyebiliyorlar.

Potansiyel müşterilere ulaşmanın dijital yolu

AVM'ler standart 5 km. yarıçapından başlayarak TheADX platformu üzerinden seçecekleri büyüklükteki bir alan üzerinde yaşayan potansiyel müşterilerine kolayca ulaşabiliyorlar. Uygulamada, Alışveriş Yoğunluğu Algoritması ve Yaşam Yoğunluğu Algoritması seçenekleri kullanılıyor. Verileri analiz ederek medya satın almalarını daha hızlı ve akıllı hale getiren TheADX, hedef kitleye özel dijital planlama yapma imkanı sağlıyor.

AVM'lere rekabette üstün olma avantajı

AVM sektörünün ülkemizde son 15 yılda hızla büyüdüğünü ve bu büyümenin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirten Digital Exchange Kurucu ve CEO'su Emrah Pamuk, "TheADX platformu, AVM'lerin potansiyel müşterilerine hızla ulaşmalarını ve bu yolla onlara rekabette üstün olma avantajı sağlıyor" dedi.

Türkiye'de ilk kez AVM sektörünün kullanımına sundukları TheADX ile dikey pazarlamayı hedeflediklerini ifade eden Emrah Pamuk, platformun yapay zeka ile geliştirilen aynı zamanda programatik bir reklam teknolojisi olduğunu vurguladı. Pamuk, şöyle konuştu: "Dijital alana yatırım yapan, potansiyel müşterilerine ulaşarak onlara özel kampanyalar düzenlemek isteyen her sektör ve marka, TheADX platformunu kullanmayı gündemine almaktadır."

Sırada turizm ve eğitim sektörü var

TheADX platformunu, AVM sektöründen sonra turizm ve eğitim sektörüne açacaklarını bildiren Emrah Pamuk, "AVM ya da AVM içindeki mağazalarda ürün arayan müşterilerin karşısına direkt olarak banner, video veya dinamik banner ile çıkan platform, potansiyel müşteriye ulaşmak için tam bir nokta atışı yapıyor. Harita teknolojisine dayalı sistemi sayesinde platform; Avrupa dahil, dünyanın her ülkesindeki AVM veya mağaza zincirleri için kullanılmaktadır" dedi.

Programatik reklamcılığın yükselen trendi

Programatik reklamcılığın son yıllarda yükselen trendine dikkati çeken Emrah Pamuk, TheADX'in aynı zamanda Programatik Reklam Satınalma Platformu olduğunu söyledi. Pamuk, "Programatik reklamcılık, teknolojiyi kullanarak veriyi analiz ediyor, reklam satın alımını hızlı ve efektif hale getiriyor" şeklinde konuştu.

Sistem nasıl işliyor?

TheADX Platformu Alışveriş Yoğunluğu Algoritması seçeneği ile AVM'ler, bölgesinde alışveriş yapmaya istekli tüm müşterilerine ulaşabiliyor. Bu seçenekte; ayakkabı, çanta veya giyim gibi birçok kategoride alışveriş yapmaya istekli potansiyel müşteri sayılarına bağlı olarak medya planlaması yapılabiliyor. Belirlenen mahallelerde seçilen ürün kategorilerine göre, erişilebilecek kişi sayıları ile birlikte sistem üzerinde video ve banner reklam birim maliyetleri de görülebiliyor.

Yaşam Yoğunluğu Algoritması ile de AVM'ler, bölgelerinde yaşayan ve erişmeyi istedikleri uzaklıktaki müşteri kitlesine bağlı olarak dijital medya planlaması yapabiliyorlar. Video ve banner reklamları için frekans ayarlamalarıyla birlikte, video ve banner reklamlarının 'hangi sıklıkta yayınlanmak istenildiği' ve 'bir kişiye yayın boyunca kaç defa gösterileceği' sistem üzerinden ayarlanabiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Siber tehditler seçime zarar verebilir mi?21 Mart 2024 Perşembe 13:18
  • Türkiye Tambir'den etkileniyor21 Mart 2024 Perşembe 11:53
  • Yapay zeka, geleceği yeniden tanımlıyor20 Mart 2024 Çarşamba 13:39
  • Helldivers 2 benzeri aksiyon oyunları19 Mart 2024 Salı 12:52
  • Hacklenme girişimine karşı önlemler19 Mart 2024 Salı 10:20
  • İnternette güvenli paylaşımın ipuçları18 Mart 2024 Pazartesi 12:06
  • Siber suçluların tehlikeli yüzü16 Mart 2024 Cumartesi 09:15
  • Yaşlıları hedef alan dolandırıcılık15 Mart 2024 Cuma 09:06
  • Casuslar dini festivalleri hedeflediler13 Mart 2024 Çarşamba 11:52
  • Kimlik avı saldırıları 2023'te arttı12 Mart 2024 Salı 11:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78