• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Mustafa Dündar hakkında suç duyurusu!

Mustafa Dündar hakkında suç duyurusu!
Gerekçe: "Nitelikli zimmet, görevi kötüye kullanma, hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma"

CHP Osmangazi Belediye Meclis üyeleri, Başkan Mustafa Dündar hakkında, "nitelikli zimmet, görevi kötüye kullanma, hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.


Bursa haber...


CHP Osmangazi Belediyesi Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz, Başkan Mustafa Dündar hakkında nitelikli zimmet, görevi kötüye kullanma, hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.


Yılmaz açıklamasında, "Osmangazi Belediyesi bütçesinden, sahte UNESCO ödülüne 106.200 TL, Diriliş Ertuğrul dizisine reklam ödemesi olarak 472.000 TL, Mustafa Dündar'ın seçim marşına 76.000 TL,AK Parti'nin yerel seçim çalışmaları ve ilk oy gençlik partisi adlı mitingine 105.200 TL ödendiğini" söyledi.


Yerel ve ulusal televizyonlardaki seçim çalışmaları için de yüzbinlerce lira harcandığını dile getiren Yılmaz, "Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının vatandaş lehine yaptığı hizmetlere yönelik soruşturmalara jet hızıyla soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı'ndan biz de aynı şekilde hızlı bir soruşturma izni talep ediyoruz. Osmangazi Belediyesinin her kuruşunun, vatandaşın ödediği her kuruşun hesabını sormaya devam edeceğiz." dedi.



Sefa Yılmaz açıklamasında; "Osmangazi Belediyesi CHP'li Meclis üyeleri olarak, nitelikli zimmet, görevi kötüye kullanma, hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma suçları uyarınca tüm ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının vatandaş lehine yaptığı hizmetlere yönelik soruşturmalara jet hızıyla soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı'ndan biz de aynı şekilde hızlı bir soruşturma izni talep ediyoruz.

 

Osmangazi Belediyesi bütçesinden DİRİLİŞ ERTUĞRUL isimli diziye reklam ödemesi olarak 472.000 TL, yine Mustafa DÜNDAR'ın seçim marşı için 76.000 TL ödenmiştir. Bunun yanında sahte UNESCO ödülü için 106.200 TL, yerel ve ulusal televizyonlardaki seçim çalışmaları için de yüzbinlerce lira harcanmıştır. Mustafa Dündar ve AKP'nin yerel seçim çalışmaları ve ilk oy gençlik partisi adlı miting için de 105.200 TL ödenmiştir.

Vatandaşın vergileriyle seçim propagandası yapılmasına, televizyon yapımlarına reklam verilmesini kabul etmiyoruz. Osmangazi Belediyesinin her kuruşunun, vatandaşın ödediği her kuruşun hesabını sormaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 

 

 

İLGİLİ HABER...

 

Skandal UNESCO açıklamasıyla ortaya çıktı

 
Bursa Osmangazi Belediyesi'nin aldığını açıkladığı 'UNESCO Uluslararası İdeal Kent Ödülü'ne ilişkin UNESCO'dan açıklama geldi. UNESCO, ödülü 'Biz vermedik' açıklaması yaptı.
 
Yaşanan skandal sonrası Osmangazi Belediyesi'nin, ödülleri veren enstitüyle aynı adreste faaliyet gösteren organizasyon şirketine 106 bin TL ödeme yaptığı öğrenildi.
 
Bursa haber...
 
Osmangazi Belediyesinin müjdesini verdiği ödülle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.
 
UNESCO'nun “Biz vermedik” açıklaması yaptığı ödüller Paris'te Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Kurulu Başkanvekili Şükrü Karatepe’nin de katıldığı törende dağıtıldı.
 
16 Ocak tarihinde Paris'te UNESCO'ya ait olduğu bildirilen bir binada düzenlenen törenden sonra bazı belediye başkanları “UNESCO’dan ödül aldıklarını” açıklasa da belediyeleri bu ödüllere merkezi Ankara'nın Balgat semtinde bulunan “Kent Araştırmaları Enstitüsü”nün "layık gördüğü" öğrenildi. Ödül töreninin ardından AK Partiye yakınlığıyla bilinen çok sayıda gazete ve haber sitesi ile bazı televizyonlarda "UNESCO'dan ödül" başlıklarıyla haberler yapıldı.
 
 
TÖREN AYNI ADRESTE BULUNAN BİR ŞİRKETTE YAPILDI
 
"UNESCO ödülü" denilen ödüllerin Paris'te dağıtıldığı törenin organizasyonunu da Kent Araştırmaları Enstitüsü ile aynı adreste yer alan “Adamor Araştırma ve Danışmanlık Şirketi" yaptı. Ödül töreni için Paris'e giden başkanların çeşitli tutarlarda şirkete para ödediği ortaya çıktı.
 
Şirket yetkilileri BirGün’e yaptığı açıklamada “Paranın organizasyon, katılım, reklam gibi birden fazla iş kalemi için sadece törene katılan başkanlardan alındığını, Paris’e gitmeyenlerden para alınmadığını” belirtti. Şirket yetkilisi, “Organizasyonun uluslararası partnerleri sayesinde UNESCO’nun binasında düzenlendiğini” de söyledi. Ödül alan belediyeler arasında yer alan Bursa Osmangazi Belediyesi'nin şirkete 106 bin liralık ödeme yaptığı öğrenildi.
 
Adamor Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin sahibi Yusuf Sunar aynı zamanda ödül törenini düzenleyen Kent Araştırmaları Enstitüsü’nün düzenleme kurulunda yer alıyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Genç kızlar birbirine girdi28 Mart 2024 Perşembe 09:33
  • Bursa'da faciadan dönüldü27 Mart 2024 Çarşamba 11:44
  • Bursa'da deprem27 Mart 2024 Çarşamba 10:39
  • Motosiklet sürücüsünden örnek davranış27 Mart 2024 Çarşamba 10:19
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya geliyor27 Mart 2024 Çarşamba 10:06
  • Tilki, hindiyi gözüne kestirdi27 Mart 2024 Çarşamba 10:01
  • Kadınlar saç saça birbirlerine girdi27 Mart 2024 Çarşamba 09:54
  • Kontrolden çıkan kamyonet devrildi27 Mart 2024 Çarşamba 09:35
  • Uyuşturucu tacirleri suçüstü yakalandı26 Mart 2024 Salı 16:58
  • Polisten kaçan sürücüye ceza yağdı26 Mart 2024 Salı 15:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78