• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Bursa 4 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Kazanan projeler belli oldu

Kazanan projeler belli oldu
TSKB Teknoloji ve Girişimcilik Platformu’nun kazanan projeleri belli oldu

TSKB’nin, kurum içi girişimciliği geliştirmek için Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) işbirliğiyle kurduğu TSKB Teknoloji ve Girişimcilik Platformu’nun final sunumları 16 Mayıs’ta gerçekleştirildi.TSKB çalışanlarının uzman bankacılık deneyimi ile GİRVAK temsilcilerinin girişimcilik ruhunu bir araya getiren Teknoloji ve Girişimcilik Platformu’nun kazanan projeleri belli oldu.

TSKB’nin 2016 yılında başlattığı “Geleceğe Bakış” programını bir adım öteye taşımak için Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) işbirliğiyle kurduğu “TSKB Teknoloji ve Girişimcilik Platformu”nun 16 Mayıs’ta gerçekleştirilen final sunumuna, TSKB Genel Müdürü Suat İnce, TSKB Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hepkaya, TSKB Danışmanlık Direktörü Melih Yalçın, GİRVAK Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ve GİRVAK Mütevelli Heyeti Üyesi ve Ünlü&Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Ünlü jüri üyesi olarak katıldı.

“Deneyim ve yenilikçiliğin ortak akılda buluşması önemsediğimiz konular arasında yer alıyor”

Bugünün ve geleceğin ruhuna uygun kalkınma ve iş modelleri oluşturmak için girişimciliğin önemli bir unsur olduğunu belirten TSKB Genel Müdürü Suat İnce, ‘’Türkiye’nin girişimcilik alanında yüksek bir potansiyeli var. Teknoloji ve inovasyonun tüm sektörleri şekillendirdiği günümüzde, deneyim ve yenilikçiliğin ortak akılda buluşması önemsediğimiz konular arasında yer alıyor. TSKB Teknoloji ve Girişimcilik Platformu’nda TSKB çalışanları, GİRVAK fellowları ve deneyimli mentorlar biraraya gelerek yeni girişimcilik projeleri yarattılar. Girişimcilik ekosistemine taze fikirler kazandıran tüm katılımcıları tebrik ediyorum’’ dedi.

“Farklı temalarda çok iyi fikirler ortaya çıktı”

TSKB’nin girişimciliğe, inovasyona, gençlere büyük önem verdiğini ve şirket bünyesindeki MT programlarını da oldukça önemsediğini söyleyen Girişimcilik Vakfı Başkanı Sina Afra, “TSKB ile birlikte tasarladığımız TSKB Teknoloji ve Girişimcilik Platformu’nda Girvak fellowları ile TSKB çalışanları, atölyelere katıldılar, mentorluk aldılar ve birlikte yeni fikirler tasarladılar. Çalışmaların sonucunda farklı temalarda çok iyi fikirler ortaya çıktı. Önümüzdeki dönemde de girişimcilik ve inovasyon alanında ilham vermek için gençlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

 

11 ekip 6 ay boyunca çalıştı


2018 Kasım ayında TSKB çalışanlarına ve Girvak fellowlarına açık olarak Kolektif House Maslak’ta gerçekleştirilen İlham Günü sonrasında gönüllüler arasından başvurular toplandı ve ekipler oluşturuldu. TSKB çalışanları, GİRVAK fellowları, TSKB çalışanı iç mentorler ve girişimcilik alanında deneyimli dış mentorlerden oluşan ekipler, 14 Aralık 2018’de Fikir Geliştirme Atölyesi’yle ilk buluşmayı gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak TSKB’den gönüllü olan mentorlar da Yatırımcı Gibi Düşünme Çalıştayı’na katıldılar. Oluşturulan gruplar sunum eğitimi alma ve günümüz girişimcilerinden Alemşah Öztürk ile Reyhan Çepik gibi isimlerle bir araya gelme fırsatı buldular.

Kurulan 11 farklı proje grubu, 6 ay boyunca yenilikçi fikirleri projelendirmek amacıyla çalıştı. Proje ekipleri çalışmalar boyunca farklı düşünce teknikleri ve çalışma modelleri hakkında eğitimlere katıldı. 15 Mayıs’ta gerçekleştirilen ön elemenin ardından 8 takım finale kaldı.

Altyapı, ulaşım, eğitim, inovatif perakende çözümleri, atık yönetimi, sürdürülebilirlik derecelendirme platformu, girişimci ve yatırımcıları buluşturma platformu gibi çeşitli temalarda sekiz farklı takımın gerçekleştirdiği sunumların ardından iki proje ödüle değer bulundu.

Platform kapsamında birincilik alan fikir ‘’Inovasyonix’’ ile GİRVAK fellowlarından Kadir Can Kırkoyun ve Elif Aleyna Duman ile TSKB’den Fulya Güray ve Nur Püsküllü ödüle değer bulundu. Kurum içi girişimciliğin oluşmasını sağlayan online ve offline olarak tasarlanmış 15 haftalık bir eğitim ve startup geliştirme programı olan Inovasyonix’in mentörleri arasında ise TSKB’den Sevilay Kıran ve Öznur Gökhan ile girişimci Bülent Ekuklu bulunuyor. Birincilik alan proje ekibi 13-14 Haziran tarihinde Berlin’de gerçekleşecek Noah Konferansı’na ve start-up gezisine katılma şansı elde etti.

İkincilik ödülünü almaya hak kazanan ‘’Symbiot’’ projesi, inovatif perakende çözümleri üretmek amacıyla fiziksel data ile dijital datayı konuşturup, müşteriye özel kişiselleştirilmiş analizler sunuyor. Proje ekibinde, GİRVAK fellowlarından Tuna Sarp ve Atakan Ülgen ile TSKB’den Esra Akıllı bulunuyor. ‘’Symbiot’’ projesinin mentörleri ise TSKB’den Çağlar Gökile girişimci Sinan Zabunoğlu. İkincilik kazanan proje ekibi Almanya’daki start-up gezisine katılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakkale Destanı BUÜ’de anıldı18 Mart 2024 Pazartesi 10:15
  • Bursateknopark projesine erasmus desteği18 Mart 2024 Pazartesi 10:12
  • Bursa'da tasavvuf gecesi18 Mart 2024 Pazartesi 10:08
  • Roman derneklerine modern hizmet binası18 Mart 2024 Pazartesi 10:03
  • Hamitler'e Botanik Parkı16 Mart 2024 Cumartesi 11:29
  • Bursa'da ‘İftara 5 Kala '16 Mart 2024 Cumartesi 09:30
  • Sahurda menemen Aktaş'tan15 Mart 2024 Cuma 15:48
  • UEDAŞ 'Kardeşim Üşemesin' diye yollarda15 Mart 2024 Cuma 15:37
  • Bursalılar Ulu Cami'ye akın etti15 Mart 2024 Cuma 15:06
  • BTÜ’den cilt kusurlarını giderecek buluş15 Mart 2024 Cuma 15:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78