• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • Bursa 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Karaca Yunuseli Havaalanı'ndan seslendi

Karaca Yunuseli Havaalanı'ndan seslendi
CHP Bursa İl Başkanı Karaca, imara açılmak istenen Yunuseli Havaalanı'ndan seslendi...

Yunuseli Havaalanı'nı kapatıp arazisini imara açma yolunda iktidar partisi çevrelerinde yapılan hazırlıklara tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "AKP’li Büyükşehir Belediyesi ve onun kent dışında gelen rant çevreleri, Bursa’dan, Yunuseli Havaalanı arazisinden elinizi çekin! Yunuseli Havalanı Bursa halkının malıdır. Burası Bursa halkının bağışlarıyla alınmış bir arazidir. Burayı yeşil alan yapın, deprem sonrası toplanma alanı yapın. Burası Bursa’nın akciğeri olsun, beton olmasın!" diye seslendi.

İl yöneticileri, ilçe başkanları, belediye Meclisi üyeleri ve partililerin de katılımıyla Yunuseli Havaalanı önünde basına açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Karaca, bir yandan Yunuseli Havaalanı arazisinin betonlaştırılmasına karşı çıkarken, bir yandan da finansal yönetimde başarısızlık örnekleriyle neredeyse tüm ciddi yatırımlarını durdurmak zorunda kalan Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetimine eleştirilerde bulundu. CHP'nin kayyum atamalarına karşı olduğunun altını çizen Karaca, "Bursa Büyükşehir Belediyesi batık durumda. Biz kayyuma karşıyız ama eğer bir yere kayyum atanacaksa, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne atansın. Hiçbir proje bitmiyor" şeklinde konuştu.

 

Karaca'nın açıklamasından satır başları şöyle.

"SİYASİ İKTİDAR SAVRULUYOR, BURSA'DAKİ YEREL İKTİDAR PARAMPARÇA"

"Siyasi iktidarının bir talanını bir vurgununu daha anlatmak için sizleri davet ettik. Son dönemde siyasi iktidar savruluyor. Bursa’da yerel iktidar paramparça… Kaynak üretmeyen, projeleri yarım kalan, elindeki kaynakları savruk biçimde kullanan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın akciğeri olan havaalanına gözünü dikti. Kimlerle? 31 Mart’ta AKP büyük hezimet yaşadı. Buralarda rantı kesilen, kupon arsa iştahı kabaran ama karşılık bulamayan firmalarla birlikte 1.400 dönümlük araziye gözlerini diktiler. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa’ya 7 müjde verdi. 7 müjdenin 1’i hariç hiçbiriyle ilgilenmediklerine eminim. Çünkü burada beton var rant var. Beton varsa rant varsa altından AKP çıkar."

 

"BURSA'YA 7 MADDELİK MÜJDE VEREN AKTAŞ'A BENİM DE BİR MÜJDEM VAR"

"Bursa'ya 7 maddelik müjde veren Sayın Alinur Aktaş’a ben de tek maddelik müjde veriyorum. Yarım bıraktığı, bitiremediği her projenin peşindeyim. Hepsini tek tek takip edeceğim. Şimdi biz açıklama yaptıktan sonra çark ediyorlar. İpekböceğini sorduktan 2 saat sonra Alinur Aktaş seferlerin başlayacağını söyledi. BUDO’yu satıyorlardı. Biz karşı çıkınca ‘satmıyoruz’ dedi. Tüm kötü yönetime rağmen BUDO’nun 1 milyon yolcusu var. Yüzde 65 zam yaptılar. Bu hangi vicdana sığıyor? Halk pandeminin altında ezilmiş. İnsanlar işsiz… Kendi beceriksizliklerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yıkmak için iskele ücretine zam yaptılar. ‘Biz satmıyoruz, CHP İl Başkanı algı yapıyor’ dediler. Satmıyorsunuz da Akşemsettin nerede? İsimlere de saygı duymuyorlar. Akşemsettin Yunan adalarında, Emirsultan Kore’de. Ne işi var Emirsultan’ın Kore’de. Uludağ’ı da satacaklardı ama sattırmam deyince geri adım attılar. 7 projenin başlangıç ve bitiş tarihini veriyor. Neden bitiş tarihini veriyor? Çünkü güvensizlik var. Halk onlara güvenmiyor."

 

"T2 BAŞLIYOR DİYE AÇIKLAMA YAPTI, HANİ KREDİ NEREDE? KAMUOYUNA YALAN SÖYLEDİ"

"8 Mart tarihinde, ‘Kaynak bulundu, T2 başlıyor’ diye manşet var. Bu haberi tekzip etmediniz, düzeltme yapmadınız. Eğer o tarihten önce kredi anlaşması yapılmamışsa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı yalancıdır. Bursa kamuoyuna yalan söylemiştir. Çıkıp özür dilesin. Yoksa Kent Meydanı’ndan Terminal’e kadar tekrar yürüyeceğim. Yalanları bir bir ortaya çıkıyor. Atatürk Spor Salonu’nu yıkıp Millet Bahçesine ekleyeceklerdi. Biz tepki koyunca ‘biz burada daha modern spor salonu yapacağız. Adını da Atatürk Spor Salonu koyacağız’ dedi. El insaf. Bizim mecliste yazılı soru önergemiz var. İktidara geldiğinizden bu yana Atatürk adını verdiğiniz cadde, sokak, tesis, kavşak, bulvar varsa bunları rica ediyoruz. Bir de adı Atatürk olup da yıktıklarınızın adını istiyoruz. Tüm meclis üyelerimizin imzalarıyla soru önergesini verdik.

Hani millet bahçesi küçük gelmişti? Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans yöntemiyle bakıyor, millet bahçesi küçük görünmüş. Biraz daha büyütün diyor. O kamerayı biraz daha yukarıya kaldırın sayın Cumhurbaşkanımız Alemdar’ı, Soğanlı’yı, Sırameşeler’i de görsün. Oradaki çarpık kentleşmeyi de görsün, belki size bir şeyler söyler. Orayı da can havliyle yapmak zorunda kalırsınız.

Millet bahçesi baştan sonra anlamsız, gereksiz bir projedir. Orada milyonlar boşa gitti. 397 dönümlük Kültürpark varken yanına Millet Bahçesi yaptınız. Büyütüp Atatürk Spor Salonu’nu yıkalım sonra Atatürk Lisesi’ne geçelim… Buradaki amaç bellidir. Şimdi de geri adım atıyorlar. Eğer yapacaksa orayı yıksın daha modern bir hale soksun. Ama biz onların verdikleri sözleri tutmadıklarını çok iyi biliyoruz. Birkaç gün sonra enkaz halinde bıraktıkları okulları gezeceğiz. Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi’nin, Çelebi Mehmet Lisesi’nin son halini gören var mı? İnşallah Atatürk Spor Salonu ile aynı sonu beklemiyordur. Onların takipçisi olacağız."

 

"YUNUSELİ HAVAALANI, BURSALILARIN ORTAK MALIDIR"

Burası Bursalılarındır. Bursa halkı buraya 9 yıl boyunca bağış topluyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında, Bursa halkı fedakarlık yapıyor, bu araziyi satın alıyorlar. 1936 yılından itibaren Türk Hava Kurumu’nun eğitmenleri burada uçuş eğitimleri veriyor. Burası Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim ediliyor. Ne zaman ki bu pistin büyük gövdeli uçakların inişine uygun olmadığı görüşü hakim kılınınca Yenişehir’deki askeri havaalanının sivilleştirilmesiyle maalesef burasının kaderi çiziliyor ve rant çevrelerinin gözü buraya dikiliyor. 2001’den 2017’ye kadar burada hava sporları etkinlikleri yapılıyor. Ekim 2016’da burası Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi, o gün buranın kaderi net bir şekilde çizilmeye başlandı.

Atatürk Spor Salonu’nu yıkıp Millet Bahçesine ekleyip yeşil alanı büyütme derdinde olan AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi 1.400 dönümlük yeşil alanı yok etmeye hazırlanıyor. 8-10 bin konutluk bir kent kuracak. Beton yığını kuracak. İçine de millet bahçesi sıkıştırıyorlar. O halde tamamını millet bahçesi yapın. Şu an biz deprem riski yaşıyoruz. Yıkıcı bir deprem yaşadığımızda nerede toplanacağız? Okulların bahçeleri enkaz dolu. Yarın başlarlar molozları taşımaya. Ben söyleyince onlar hemen başlıyor."

 

YUNUSELİ HAVAALANI ARAZİSİ İÇİN BETON DEĞİL, YEŞİL ALAN ÖNERİSİ

"Bu bölge Kültürpark olabilir? Burada 400 bine yakın yurttaşımız yaşıyor. Adalet, Soğukkuyu, İstiklal, Hürriyet, Bağlarbaşı, Yeni Karaman, Mutlular, Yunuseli, Güneştepe, Hamitler, Akpınar, Emek… Burada ova köylerimiz var. Bu bölgede yaşam alanına ihtiyaç var. Burayı Kültürpark yapın.

Geçen bir köşe yazarı "Aktaş çevreci" diye yazmıştı. Ruhsatı kendi veriyor. Sonra zeytin kanununa muhalefetten ruhsatı iptal ediyor çevreci oluyor. Ruhsatı ver iki yıl sonra iptal et çevreci ol. Eğer çevreciyse Kirazlıyayla’ya gelsin. Çalı’ya gelsin. Belediye Başkanı çevreciyse oraya gelsin, biz bekliyoruz onu. AKP İl Başkanı ‘havaalanı arazisini rezerv alanı yapacağız’ diyor. Biz bu yalanı yemeyiz. Soğanlı’nın altına gidelim. Orası Sırameşeler’den Zafer Mahallesi'ne kadar olan bölgenin rezerv alanıydı. Nerede rezerv alanı? Osmangazi Belediyesi emlakçılık yapıyor. Şu an yap satçı oldu. Osmangazi Belediyesi Emlak İşleri orada ofis kurmuş daire satıyor. Osmangazi Belediyesi beni iyi bilir. Dün son yaşanan toplantıda grup başkanvekilimize tehditvari şekilde konuşuyor. Usulsüz harcama yapan sensin. Adına türkü yaptırıyorsun 76 bin lira belediyenin kasasından para veriyorsun. Git cebinden öde. Sahte bir belge alıyorsun güya UNESCO’dan ödül almış, oraya 106 bin lira para ödüyorsun. Grup başkanvekilimiz de doğal olarak hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Belediyecilik dersi vermiş, gazetelerde bugün okuyoruz. Eğer belediyecilik dersi görmek istiyorsanız şuradaki DownTown diye bir inşaat var, oraya bakın. Orada baldız, bacanak, dünür, imar oyunlarını görün. 832 daire fazladan nasıl çıktı görün… Kamu ortaklık payı nasıl yüzde 23’e düştü görün. Asıl belediyecilik dersi orada veriliyor. Osmangazi Belediye Meclis Grubumuzun sonuna kadar arkasındayız."

 

"GÖZLERİNİ YUNUSELİ HAVALANI ARAZİSİNE DİKTİLER"

"Gözlerini buraya diktiler. Buranın betonlaşmasını istiyor. Kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm yaptınız. Çekirge’deki Maliye Lojmanlarını törenle yıktılar şimdi açık otopark oldu. 7 yıldır otopark. Mahallelerimizin kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Oralarda yapın. Ama nerede kupon arazi var nerede boş arazi varsa geliyorsunuz… Bursa Büyükşehir Belediyesi battı… Biz kayyuma karşıyız ama eğer bir yere kayyum atanacaksa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne atansın. Hiçbir proje bitmiyor. Acemler’deki köprü 500 günü geçti ama hala bitmedi. 500 günde üstgeçit yapamıyorsunuz.

Havalanı arazisine bitiş tarihine yetiştirirler, erken bile bitirirler. Çünkü burada rant var, beton var. T2, T1 baştan sona yanlış proje. Siz Terminal’den tramvaya bindiğinizde Heykel’e çıkamayacaksınız. Bu çağda öyle bir mühendislik yaptılar ki… Kent Meydanı’nda aktarma yapmazsanız Heykel’e çıkamazsınız… Orada tramvay durduğunda yolcular yolun içine düşecekler. Kalfanın aklına gelecek mevzu 21. Yüzyılda AKP mühendisliğinin aklına gelmiyor. Gerçekten içler acısı durum. 133 trilyon liramız orada çürüyor. Vagonlar Acemler’deki depoda çürüyor. AKP’nin kent yönetimi budur. Yunuseli’den elini çek. Yunuseli Bursa halkının malıdır. Burası Bursa halkının bağışlarıyla alınmış bir arazidir. Burayı yeşil alan yapın, deprem sonrası toplanma alanı yapın. Burası Bursa’nın akciğeri olsun, beton olmasın! AKP’li Büyükşehir Belediyesi ve onun kent dışında gelen rant çevreleri Bursa’dan, Yunuseli’den elinizi çekin."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Motosiklet ile bisikleti çekti18 Mart 2024 Pazartesi 09:25
  • Drone hırsızları yakalandı16 Mart 2024 Cumartesi 11:20
  • Bursa'da "Huzurlu Eğitim 2" uygulaması16 Mart 2024 Cumartesi 11:09
  • Bursa'da at arabalı hırsızlık16 Mart 2024 Cumartesi 10:08
  • Motosikletlinin keyfini görenler şaştı16 Mart 2024 Cumartesi 10:00
  • Bursa'da lüks cip tıra çarptı15 Mart 2024 Cuma 13:39
  • Firarı hırsız yakalandı15 Mart 2024 Cuma 10:28
  • Bursa'da suçlulara göz açtırılmıyor15 Mart 2024 Cuma 09:55
  • Otomobil ile motosiklet çarpıştı14 Mart 2024 Perşembe 15:21
  • Bursa'da "Huzurlu Parklar" uygulaması14 Mart 2024 Perşembe 10:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78