• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Karaca adaylığını açıkladı!

Karaca adaylığını açıkladı!
Bursa İl Başkanlığı için İsmet Karaca'nın adaylığı kesinleşti

CHP örgütünde uzun yıllar mücadele veren İsmet Karaca, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. İsmet Karaca'nın bugün İl başkanlığında düzenlediği toplantıda adaylığını resmen açıkladı.

Bursa haber...

İsmet Karaca Bursa İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda, yaptığı konuşmasına dün akşam Elazığ ve Malatya'da meydana gelen deprem felaketi ile ilgili üzüntülerini dile getirerek başladı.

Karaca, "Biliyorsunuz ki biz de deprem kuşağında yaşayan Bursa'nın birer bireyleri olarak kentimizi yöneten yetkililere diyoruz ki böyle bir felaketle karşılaştığımızda Allah korusun bizleri bu felaketle başbaşa bırakmayın. Bizim defalarca altını çizerek yaptigimiz uyarilara ragmen Depremle ilgili hiçbir önlem alınmıyor. Deprem sonrası Bursa'da toplanma alanları  sıkıntısını hepimiz görüyoruZ. Malesef belediyeler yapsatçı oldu. Geniş arazilerNi neredeyse tamamı kentsel dönüşüm için kullanıldı. Deprem gerçeği kapımızda. İnşallah hayat deprem gibi bir acı gerçekle bizleri başbaşa bırakmaz" diye konuştu.

 

 

İl başkanlığına aday olmasının gerekçelerini tek tek sıralayan Karaca, " Değerli arkadaşlar bildiğiniz gibi partimiz demokrasinin en güzel örneği sergilemektedir.  CHP parti içi demokrasinin en güzel örneğini sergilemektedir. Bildiğiniz gibi ilçe kongreleri tamamlandı ve yeni bir il kongresi arefesindeyiz. Ben 28 yıllık siyasi yaşamında çok kongreler yaşadım, tek dileğimiz vardır partimiz kazansın. Hiç kimsenin bir biriyle siyasi kan davası olamaz. Bu kongrede karşı karşıya oluruz, diğer kongrede konuk oluruz. Bu büyük demokrasi şöleninde de örgütün Bana vereceği her göreve talip olduğumu, her görevi layıkıyla yapacağımı şimdiden taahhüt ediyorum" dedi.

 

 

İsmet Karaca açıklamasını şöyle sürdürdü:

2 yıl önce de ben karşınıza il başkanı aday olarak çıkmıştım. Bildiğiniz üzere 2 tane önemli seçim yaşadık seçimlerde Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son milletvekili seçiminde Bursa'nın milletvekili sayısı 18'den 20'ye çıktı. Yerel seçimlerde başarı ya çok yaklaşmışken kazanamamanın üzüntüsünü hepimiz yaşadık. Gönül isterdi ki Mustafakemalpaşa'ya Karacabey'e İznik'e, (17 ilçeye, büyükşehire) 6 oklu bayrağımızı dikelim. Bildiğiniz gibi seçimlerin en güzel sürprizi İstanbul ve Ankara oldu. Partimiz büyük başarılar kazanırken malesef Bursa'da bir başarı çıkmazı oldu. Bursa'da 1977'den beri ilk kez başarıya bu kadar yaklaşmıştık ama malesef sonuca ulaşamadık. 
Genel başkanımız Kılıçdaroğlu'na açık açık söyledim. Hiç kimse bu yarışa kaybedeceğim diye girmez ben de kazanacağımı söyledim. Bakacak olursak çeyrek asırlık bir siyasi öngörüye sahibim. Şuan il kongresini kazanabileceğimi düşünüyorum. Ama siz derseniz ki Bursa ile ilgili bir tasarrufum var bunu saygı ile karşılarım. Ben partiliyim, bu partinin merdivenlerinde büyüyerek geldim. Her kademesinde görev aldım, benim için öncelik partinin başarısıdır. Genel başkanımızın düşüncesi çok net arkadaşlar. Tüm adaylarımız eşittir. Tek ricası parti içerisinde bize yakışır hareketler yapalım. Bu konuşmadan sonra kararımızı netleştirdik ve adaylığımı açıkladım üstüme düşen görev neyse yapmaya hazırım.

 

 

Karaca adaylık açıklamasından sonra seçim vaatlerini de kısaca açıkladı:

-Öncelikle Parti içi bütünleşmeyi sağlayacağız 
-Özellikle partimiz için çalışmayı kendimize amaç belirleyeceğiz
-Ciddi eksiklerimizden biri il binamız da sabit bir sekreterya sorunu. Bu sorun için elimizden geleni yapacağız 
-Çalışkan bir yönetim olacağız, tüm ilçelerimizde ayak izimiz olacak 
-Ve bizim önemli eksiklerinden biri, şu kalabalığa baktığımızda gözler önüne seriliyor. Bize çok acil yeni bir parti binası gerekiyor. Buraya ciddi katkılar yapıldı biliyorum fakat biz ulaşımı kolay tek araçla ulaşılabilir bir bina inşa etmek istiyoruz. Ben bunun için çoban ateşini yakacağım. Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor sizlerin katkılarıyla kenetlenip güzel bir alan yapılmasını öngörüyoruz.

 

 

Sıkı bir parti bütünlüğü vaadinde bulunan İsmet Karaca sözlerini şöyle noktaladı: Herkesle görüşmeye konuşmaya hazırız. Buyursun gelsinler, üstümüze düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazırız.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da faciadan dönüldü27 Mart 2024 Çarşamba 11:44
  • Bursa'da deprem27 Mart 2024 Çarşamba 10:39
  • Motosiklet sürücüsünden örnek davranış27 Mart 2024 Çarşamba 10:19
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya geliyor27 Mart 2024 Çarşamba 10:06
  • Tilki, hindiyi gözüne kestirdi27 Mart 2024 Çarşamba 10:01
  • Kadınlar saç saça birbirlerine girdi27 Mart 2024 Çarşamba 09:54
  • Kontrolden çıkan kamyonet devrildi27 Mart 2024 Çarşamba 09:35
  • Uyuşturucu tacirleri suçüstü yakalandı26 Mart 2024 Salı 16:58
  • Polisten kaçan sürücüye ceza yağdı26 Mart 2024 Salı 15:37
  • Bursa'da ot yangını korkuttu26 Mart 2024 Salı 12:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78