• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Judoda Büşra’dan Özbekistan’da bronz madalya

Judoda Büşra’dan Özbekistan’da bronz madalya
Judo Dünya Turu’nun Özbekistan durağında Türkiye, Büşra Katipoğlu ile bronz madalya sevinci yaşadı. Taşkent Grand Prix’de 63 kiloda tatamiye çıkan Büşra, İspanyol rakibini yenip, madalyaya uzandı. (Foto: judo federasyonu)

TAŞKENT (CİHAN)- Judo Dünya Turu’nun Özbekistan durağında Türkiye, Büşra Katipoğlu ile bronz madalya sevinci yaşadı. Taşkent Grand Prix’de 63 kiloda tatamiye çıkan Büşra, İspanyol rakibini yenip, madalyaya uzandı.

Judoda 2016 Yaz Olimpiyatı için puan ve sıralama savaşı tüm hızıyla devam ediyor. Judo dünyasının gözü, bu hafta sonu Özbekistan’ın başkenti Taşkent’teydi. Dün başlayan Taşkent Grand Prix’nin ikinci gününde Türkiye, Büşra Katipoğlu ile bronz madalya kazandı.

İSPANYOL RAKİBİNİ YENDİ

Organizasyonun ikinci gününde 63 kiloda tatamiye çıkan Büşra Katipoğlu, ilk turda Hırvat Andreja Dakovic’i, ikinci turda da Avusturyalı Kathrin Unterwurzacher’i yenerek çeyrek finale yükseldi.

Macar Franciska Szabo’yu da geçip yarı finale kalan Büşra, Avusturyalı Hilde Drexler’e yenilince bronz madalya maçına çıktı. İspanyol Isabel Puche ile bronz için karşılaşan Büşra, rakibini önce wazari düşürdü, ardından yuko puanı aldı. Devamında rakibini bir kez daha wazari düşüren Büşra, maçı ippon ile bitirip, madalyaya uzandı.

Bu yıl Haziran ayında Minsk’teki Avrupa Açık’ta bronz madalya kazanan Büşra, Taşkent ile birlikte bu yılki yurt dışı madalya sayısını ikiye çıkardı. Müsabaka öncesi dünya sıralamasında 176 puanla 61. basamakta bulunan Büşra, bu üçüncülükle hanesine 120 puan yazdıracak ve ilk 45 sıra içine yükselip, olimpiyata vize alma yolunda iddiasını güçlendirecek.

YARIN İKİ TÜRK SPORCU MİNDERDE

Türkiye Milli Takımı’nın ilk gün iki bronz madalya maçı yaptığı ancak beşinci sırada kaldığı organizasyonun son gününde yarın iki milli sporcu tatamiye çıkacak.

+78 kiloda Belkıs Zehra Kaya ve Kayra Almira Özdemir minderde olacak.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78