• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Bursa 10 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

İznik UNESCO yolunda

İznik UNESCO yolunda
Bakanlık, İznik için UNESCO'ya başvuru yapacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nın önerisiyle UNESCO adaylık çalışmaları başlayan İznik’te yönetim alanı sınırlarının belirlenmesi toplantısı İznik Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. İznik Unesco Alan Başkanı Prof.Dr. Murat Taş, "İznik’in Dünya Mirası Listesi’ne alınması için alanın yönetim planını da içeren bir Adaylık Başvuru Dosyası hazırlanarak ilgili kurulların onayından sonra, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından UNESCO'ya değerlendirmek üzere başvuru yapılacaktır" dedi.

Bursa haber...

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın koordinasyon toplantısına katılan Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı İznik Belediyesi girişinde karşıladı. Toplantıya ayrıca Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Gedik, İznik Unesco Alan Başkanı Prof.Dr. Murat Taş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanları, AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, alanında uzman akademisyenler katıldı.

Bursa haber...

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay günün anlam ve önemine vurgu yaptıkları konuşmalarında UNESCO’nun İznik için önemli bir adım olduğunu dile getirdiler.

KULTUR VE TURIZM BAKANLIGI'NIN ONERISIYLE UNESCO ADAYLIK CALISMALARI BASLAYAN IZNIK'TE YONETIM ALANI SINIRLARININ BELIRLENMESI TOPLANTISI IZNIK BELEDIYESI EV SAHIPLIGINDE GERCEKLESTI - FOTO: BURSA,(DHA)

Bursa haber...

SÜRECE DAİR BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

İznik’te UNESCO’nun yönetim alanı sınırlarının belirlenmesi hakkında ilk olarak Alan Başkanı Prof.Dr.Murat Taş katılımcılara bilgi verdi.Taş, açıklamasında, “Koordinasyon toplantısı sonrasında, yapılan değerlendirmeler ışığında, ilgili mevzuat kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurum, uzman ve paydaş görüşleri resmi yazı ile talep edilecektir. Bu bilgiler doğrultusunda Yönetim Alanı Sınırları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak başta ilgili kurumlar olmak üzere tüm paydaşlara iletilecektir. Yönetim alanı onaylandıktan sonra ise İznik’in UNESCO Dünya Mirası Adaylığı konusunda görüş bildirmek isteyen uzman ve ilgililerden oluşan paydaşların katılacağı genişletilmiş ‘Stratejik Arama Toplantıları’nın yapılması planlanmaktadır. Bu toplantılardan çıkan görüşlerle geliştirilecek Adaylık Dosyası ve Yönetim Planı çalışmaları ile süreç devam edecektir" dedi.

KULTUR VE TURIZM BAKANLIGI'NIN ONERISIYLE UNESCO ADAYLIK CALISMALARI BASLAYAN IZNIK'TE YONETIM ALANI SINIRLARININ BELIRLENMESI TOPLANTISI IZNIK BELEDIYESI EV SAHIPLIGINDE GERCEKLESTI. IZNIK BELEDIYE BASKANI OSMAN SARGIN, BURSA VALISI YAKUP CANOLAT'A HEDIYE TAKDIM ETTI - FOTO: BURSA,(DHA)

Bursa haber...

UNESCO'YA BAŞVURU YAPILACAK

Prof. Dr. Taş, kurulduğu günden bu yana ev sahipliğini yaptığı birçok medeniyetin kültürel izlerini taşıyan İznik'in aslında bir miras olmaktan çok zengin,doğal ve kültürel değerleriyle gelecek nesillere aktarılması gereken önemli bir emanet olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, "İznik’in dünya mirası antik bir kent olduğu bilinci ile Unesco Dünya Miras Listesi’ne alınabilmesi için birçok çalışma yapılması planlanmaktadır. Bu süreçte başta halkımıza, İznik’teki tüm kamu kurumu temsilcilerine, sivil toplum ve meslek örgütü temsilcileri ile sürece katkı sağlayacak her türlü paydaşa önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Tüm bu çalışmalar sonucunda İznik’in Dünya Mirası Listesi’ne alınması için alanın Yönetim Planını da içeren bir Adaylık Başvuru Dosyası hazırlanarak ilgili kurulların onayından sonra, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından UNESCO'ya değerlendirmek üzere başvuru yapılacaktır” dedi.

BURSA'NIN IZNIK ILCESI TARIHI OZELLIKLERIYLE DIKKAT CEKIYOR - FOTO: BURSA,(DHA)

Bursa haber...

BURSA TURİZMDE HAK ETTİĞİ NOKTAYA GELECEK

Bursa Valisi Yakup Canbolat alan yönetimi kavramı ile ilçe sınırlarında yer alan sit alanları ve ören yerleri ile bunların etkileşim alanlarının doğal bütünlük içerisinde korunması, yaşatılması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Bu hedef doğrultusunda tüm paydaşlar arasında koordinasyon sağlanmasının kamu kaynaklarının verimli kullanılmasında büyük katkılar sağlayacağını söyleyen Vali Canbolat, “Nihayetinde hepimizin ortak hedefi, bu güzel ilçenin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde daimi yerini almasıdır” ifadelerini kullandı.  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında, İznik’in de turizm anlamında çok büyük değerlere sahip olduğunu dile getirdi.

Diğer 16 ilçedeki tanıtılabilir değerlerin de ortaya çıkartılmasıyla birlikte meydana gelen sinerjinin Bursa’da yaşayan herkese yeteceğini kaydeden Başkan Aktaş, “Bursa, turizm anlamında alternatif şehirlerden farklı olarak çok ciddi bir alt yapıya sahip. Özellikle tanıtım argümanlarını en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Bursa, turizmde hak ettiği noktaya gelecek. Bunun için elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz” dedi.

BURSA'NIN IZNIK ILCESINDEKI 2 BIN 500 YILLIK TARIHI ROMA KOPRUSU - FOTO: MEHMET BULDU/IZNIK,(BURSA),(DHA)

Bursa haber...

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Valisi Yakup Canbolat’a İznik’e gerçekleştirdikleri ilk ziyaret dolayısıyla İznik çinisi takdim etti. Toplantı gün boyunca alanında uzman akademisyenler tarafından sunulan görüşler ile devam etti.

BURSA'NIN IZNIK ILCESINDE 134 YIL ONCE TEK BIR CIVI BILE CAKILMADAN YAPILAN CIVISIZ CAMI, TURISTLERIN ILGISINI CEKIYOR. FOTO:MEHMET BULDU-BURSA-DHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da deprem27 Mart 2024 Çarşamba 10:39
  • Motosiklet sürücüsünden örnek davranış27 Mart 2024 Çarşamba 10:19
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya geliyor27 Mart 2024 Çarşamba 10:06
  • Tilki, hindiyi gözüne kestirdi27 Mart 2024 Çarşamba 10:01
  • Kadınlar saç saça birbirlerine girdi27 Mart 2024 Çarşamba 09:54
  • Kontrolden çıkan kamyonet devrildi27 Mart 2024 Çarşamba 09:35
  • Uyuşturucu tacirleri suçüstü yakalandı26 Mart 2024 Salı 16:58
  • Polisten kaçan sürücüye ceza yağdı26 Mart 2024 Salı 15:37
  • Bursa'da ot yangını korkuttu26 Mart 2024 Salı 12:34
  • Kuyumcu mağdurları artıyor25 Mart 2024 Pazartesi 15:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78