• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Bursa 9 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İzmir'in akıllı trafik sisteminde bir adım daha

İzmir'in akıllı trafik sisteminde bir adım daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın pek çok gelişmiş şehrinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın pek çok gelişmiş şehrinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi'nin kurulum çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de ilk kez İzmir'de uygulanacak sistem, Bayraklı ve Bornova'nın ardından Buca ve Gaziemir ilçelerinde de hayata geçirilecek.

Akıllı trafik sistemi, pilot bölge seçilen Bornova ve Bayraklı'dan sonra iki ilçede daha hayata geçiriliyor. Bornova ve Bayraklı bölgelerini kapsayan çalışmaları tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Buca ve Gaziemir'deki altyapı kurulum çalışmalarını da bitirmek üzere. Buna göre Yeşildere, Gürçeşme, Eşrefpaşa, Eskiizmir, Yeşillik, Mehmet Akif, Menderes, Saim Çıkrıkçı, Halide Edip Adıvar, Cemil Şeboy, Uğur Mumcu, Özmen, Hatboyu, Kıbrıs, Erdem, Doğuş, Erdal Yaklav, Akçay, Önder, Sarnıç Yolu, Ege ve Abdülhamit Yavuz caddeleriyle Forbes Sokak, Ali Rıza Avni ve Dostluk bulvarlarında, yaklaşık bir ay içinde faal hale gelecek.

KIRMIZI IŞIK VE PARK İHLALLERİ

Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi kapsamında şu anda İzmir'deki yaklaşık 100 kavşak, akıllı trafik sistemiyle yönetiliyor. Yıl sonuna kadar 402 sinyalize kavşak dahil edilmiş olacak. Trafik kuralı ihlallerinin denetlenmesi için 163 adet "Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi", "116 adet "Park İhlal Tespit Sistemi", 12 güzergahta ise hız koridoru şeklinde çalışan "Hız İhlal Tespit Sistemi" kurulacak. Bin 500 otobüste kamera izleme sistemi, kablosuz 3G data bağlantı sistemi ve yolcu sayım sistemi bulunacak. Vatandaşlar 200 otobüs durağında kurulacak panolarla bilgilendirilecek. Ayrıca 110 noktada "Trafik İzleme Kamerası", 30 noktada "Meteoroloji Ölçüm Sistemi", 16 noktada "Gabari Ölçüm Sistemi" kurulacak. Trafik yoğunluk bilgilerinin oluşturulabilmesi için 209 adet "Trafik Ölçüm Sensörü" ve bu bilgilerle diğer trafik bilgilerinin sürücülere iletilebilmesi için 48 adet de "Değişken Mesaj Sistemi (DMS)" devreye alınacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78