• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Genç MÜSİAD ailesi iftarda buluştu

Genç MÜSİAD ailesi iftarda buluştu
Genç MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından iftar programı düzenlendi.

Genç MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel iftar programına; Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal ile çok sayıda iş dünyasının genç temsilcileri katıldı.

Genç MÜSİAD Bursa Şubesi’nin geleneksel iftar programı; MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi’nde Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal, Genç MÜSİAD Genel Merkez yöneticileri, Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Abdülkerim Demir, MÜSİAD Bursa Şubesi yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çevre illerden gelen başkan ve yöneticiler ile çok sayıda genç iş insanı ve öğrencilerin katılımıyla düzenlendi.

Bursa haber...

“Dünyayı iyi tanıyan gençler Türkiye’de önemli işler üstlenecek”

 

İftar programının açılışında konuşan ve 2,5 yıllık görev süresi boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Abdülkerim Demir, “MÜSİAD önemli bir gücü ve tesir alanı olan, genç işadamlarını yetiştiren, genç girişimcileri teşvik eden ve değişime yön veren gençlerin bir arada bulunduğu bir dernek. Bu büyük STK’nın Bursa temsilcisi olarak 2,5 yıldır Yönetim Kurulu üyelerimizle beraber görevde olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Dünyanı iyi tanıyan gençlerin geleceğin Türkiye’sinde önemli roller üstleneceğine olan inancını dile getiren Abdülkerim Demir, “Bölgesinde hem ekonomik hem siyasi olarak güçlü, dünyada söz sahibi olacak bir Türkiye için girişimci, inovatif, dünyayı iyi tanıyan iyi eğitimli ama aynı zamanda kendi toplumsal ve manevi değerlerine bağlı gençlerimize ihtiyaç olduğu muhakkak. Genç MÜSİAD’ın bu noktadaki duruşunu biz de Bursa’da en iyi şekilde temsil etmeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

Ramazan Ayı’nın önemine dikkat çeken Demir, programa katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

“MÜSİAD her zaman güvenilir bir liman olmuştur”

Genç MÜSİAD birinci dönem başkanı Mutlu Olağaner’in de bir selamlama konuşması yaptığı iftar programında davetlilere hitap eden Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal, MÜSİAD’dan bahsetmeden Genç MÜSİAD’dan bahsetmenin doğru olmayacağını belirterek şunları söyledi:

 “MÜSİAD’ımız 1990’da bir avuç genç iş insanlarının bir araya gelerek, yerli ve milli duruş sergileyen insanların toplanarak, beraber, ekonomi alanında biz de varız dediği bir platform olarak kurulmuştu. Kurulduğu günden bu yana birçok üyesini uluslararası arenaya taşımış, çok sayıda üyesinin ilk defa yurtdışına çıkmasına vesile olmuş ve ilk ihracatını yapmasını sağlamıştır. MÜSİAD, her zaman içinde bulunduğu ana en güzel şekilde hizmet etmiştir. MÜSİAD güvenilir bir liman, nefes alınacak bir nokta olmuştur. MÜSİAD, bulunduğu çağa güzel şekilde hizmet ederken, yarınları her zaman düşünmüş, hatırında tutmuş, 2002’de de Genç MÜSİAD’ın tohumları atılmıştır. Bu tohumlar filizlenmiş ve 17 yılı devirmiş, yurtiçinde 53 şube, yurtdışında da 23 şubeye ulaşmıştır. Bugün şube başkanlarımızla konuşurken aslında dile kolay bir olaydan bahsediyoruz. Şuan birçok derneğin ana kademesinin bile ulaşamadığı rakamlara Genç MÜSİAD, yurtdışında ulaşmıştır. Toplamda 80 irtibat noktasında bulunmaktadır.”

“Güçlü bir Türkiye’de gençlere önemli görevler düşüyor”

Güçlü bir Türkiye için gençlere önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Akbal, “Gençler, işin başında olmalıyız. Evet, büyüklerimiz yarınları düşünmüş ve Genç MÜSİAD’ı kurmuş ama bizler de Genç MÜSİAD olarak yarınlara hakkıyla hizmet etmeliyiz” diye konuştu.

“Birlikte hareket etmeliyiz”

MÜSİAD isminin hakkını vermek adına ciddiyetle çalıştıklarını hatırlatan Genel Başkan Akbal, “MÜSİAD isminin büyüklüğünün hakkını vereceğimiz ve ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına, katkı sunacağımız bir tempo içerisine gireceğiz. Burada sadece başkanlık düzeyinde değil, yönetim kurulu düzeyinde değil, tepeden tırnağa, şubelerinden genel merkezine, en alttan en üste kadar birlikte hareket etmeliyiz. Biz, nasıl ki namaz tek kılındığında bir birim sevapsa, cemaatle kılındığında 27 birim sevapsa, biz bunun bilinciyle hareket ederek, birlik ve beraberlik içerisinde, ‘Dönüşüm ve Aksiyon’ mottosuyla birleştirerek, inşallah güzel işlere imza atacağız. Herkesten özellikle ricamız şu: ticaretinize, işinizde, özel ve aile hayatınızda, bizler de başta olmak üzere slonganik söylemleri bırakalım. Bunları bırakmadığımız takdirde inanın bir arpa boyu yol gidemeyiz” dedi.

Akbal’ın da yaptığı açıklamaların ardından iftar programı sona erdi. Programın sonunda Genç MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Demir, Genel Başkan Akbal’a günün anısına armağan takdim etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İnegöl’de 23 Nisan coşkusu23 Nisan 2024 Salı 13:50
  • Valilik makamının sahibi Buğlem oldu23 Nisan 2024 Salı 13:19
  • Bozbey koltuğunu çocuklara devretti23 Nisan 2024 Salı 12:04
  • Ali Doğru 23 gün sonra koltuğu devretti23 Nisan 2024 Salı 10:51
  • Deviren'den dereler temiz akacak sözü23 Nisan 2024 Salı 10:47
  • Bursa Büyükşehir'de söz hakkı çocukların23 Nisan 2024 Salı 10:18
  • Yunusların dansı kamerada22 Nisan 2024 Pazartesi 15:47
  • Polisler çocukları unutmadı22 Nisan 2024 Pazartesi 15:39
  • Osmangazi 23 Nisan’a hazır22 Nisan 2024 Pazartesi 14:27
  • Bozbey’den Vali Demirtaş’a ziyaret22 Nisan 2024 Pazartesi 14:24
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78