• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Fenerbahçe'nin En büyük Transferi!

Fenerbahçe'nin En büyük Transferi!
Fenerbahçe'nin transfer için kritik tarihi...

Fenerbahçe'de UEFA ile yapılan Finansal Fair Play görüşmelerinden yola çıkan Başkan Ali Koç, Sportif Direktör Damien Comolli ile beraber transferde kulübün bütçesini riske etmeyecek isimlere yöneliyor. Peki Fenerbahçe kimleri transfer edecek, hangi transferleri yapacak? İşte Fenerbahçe'den son dakika transfer haberleri....

Transfer için kritik tarih

7 Ağustos’ta Şampiyonlar Ligi Ön Eleme maçı oynayacak Fenerbahçe, 2 Ağustos’ta UEFA’ya oyuncu listesi vermek zorunda.

Fenerbahçe'nin geçen sezon başında Zenit'ten kiraladığı Neto'nun geleceği belirsizliğini koruyor. Portekizli stoperin menajeri, Neto için teklif almadıklarını ancak ilk tercihin Fenerbahçe olacağını söyledi.

Fenerbahçe bu kez yabancı genç oyuncu arayışına girdi. Basında geçen transfer iddiaları arasında Barcelona'da oynayan Paco Alcacer için Fenerbahçe devreye girdi.Fanatik'in derlediği habere göre, Paco Alcacer; Andre Gomes, Digne ve Vermaelen ile birlikte gözden çıkartılan oyuncular arasında yer alıyor. Barcelona, 24 yaşındaki forvete gelecek teklifleri beklerken Fenerbahçe'nin de adaylar arasında olduğu ifade ediliyor.

Stoper bölgesi için Feyenoord forması giyen Sven van Beek ile temasa geçen Fenerbahçe, 23 yaşındaki oyuncu için 5 milyon Euro'yu gözden çıkardı. Rotterdam ekibinde geçen sezon 28 resmi maça çıkan ve 1 gol kaydeden 23 yaşındaki stoper, Hollanda Kupası'nı kazanmıştı.

Nabil Dirar ayrılıyor

Fenerbahçe’nin 32 yaşındaki Faslı futbolcusu Nabil Dirar, Katar ya da Suudi Arabistan’a transfer olacak. Fenerbahçe Yönetimi'nin de gelen tekliflere sıcak baktığı öğrenildi. Bilindiği gibi Kanarya, transfer yapabilmek için elinden oyuncu çıkarmak zorunda. Fenerbahçe, Dirar'ı geçen yıl Monaco'dan 3.5 milyon Euro'ya transfer etmişti.

F.Bahçe golcü transferi için harekete geçti... Sarı-Lacivertliler, İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'da forma giyen Aleksandar Mitrovic'i renklerine katmak istiyor. Fenerbahçe'de Sportif Direktör Damien Comolli'nin İngiliz ekibiyle temasa geçtiği ve Mitrovic'in transferi için görüşmeler yaptığı öğrenildi. 

Radu'nun menajeri doğruladı

LaLazioSiamoNoi'ye açıklamalarda bulunan Ştefan Radu'nun menajeri Matteo Materazzi, "Fenerbahçe'nin somut bir ilgisi var. Ama henüz resmi bir teklif yok. Lazio yönetimi ile görüşüp, Ştefan'ın geleceği hakkındaki kararımızı vereceğiz" dedi.

Fenerbahçe'de altyapının başına David Badia getirildi. UEFA PRO Lisansı'na sahip Badia, Barcelona'nın dünya genelindeki futbol okulları olan FCBEscola'nın İstanbul şubesinde direktörlük görevini yürüttükten sonra Antalyaspor altyapısının başına geçmişti ve Süper Lig'de kırmızı beyazlıların başında 4 maça çıkmıştı.

Gana basını, Sarı-Lacivertliler'in Swansea City ile görüşerek Andre Ayew'in 1 yıllığına kiralanması için anlaştığını öne sürdü. Beşiktaş'ın da transfer etmek istediği oyuncu için resmi açıklama bekleniyor.

Andy Carroll'a ret

Menajerlerden gelen son forvet önerisi Andy Carroll oldu. Yıldız oyuncunun bonservissiz transfer edilme önerisine Comolli, yaşadığı istikrarsızlıkları gerekçe gösterip kabul etmedi.

Fenerbahçe, NEC Nijmegen forması giyen Ferdi Kadıoğlu'nu transfer ettiğini resmen duyurdu. Phillip Cocu, Ferdi için ‘Ferdi gibi genç, yetenekli ve potansiyeli çok yüksek olan bir oyuncuyu Fenerbahçe ailesine katabilmekten dolayı çok mutluyuz. Takıma uzun yıllar hizmet vermesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin de istediği kanat oyuncusu Roger Guedes, Çin'in yolunu tuttu. Geçen sezonu Atletico MG'de kiralık geçiren 21 yaşındaki futbolcunun bonservisi Palmeiras'taydı. Çin ekibi Luneng, bu transfer için 9.2 milyon euro ödeyecek. Kanarya, Guedes'i kiralamak için görüşmeler yapıyordu.

Şaşırtan transfer hamlesi

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona iddialı bir kadroyla girmek isteyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.  İngilizce yayım yapan sitesine dayandırdığı habere göre Fenerbahçe, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un Sırp oyuncusu Lazar Markovic'i kadrosuna katmak için düğmeye bastı.
Fenerbahçe'de Fernandao'nun da satılmasının ardından as kadroda tek santrfor olarak kalan Soldado'nun da, İstanbulspor maçında yaşadığı sakatlık sonrası yönetim golcü transferinde çalışmalara hız verdi. Ancak Comolli önderliğinde yürütülen transfer harekatında şu ana kadar beklenen sonuç elde edilemeyince, sarı lacivertliler Janssen'i yeniden kiralamak için görüşmeler başladı. Hollandalı futbolcu da Fenerbahçe'de tekrar oynamaya sıcak bakarken, şu ana kadar gerçekleştirilen görüşmeler olumlu yönde gitti. 3 gündür yurt dışında transfer çalışmalarını sürdüren sportif direktör Damien Comolli'nin Tottenham Hotspur'la masaya oturduğu ortaya çıktı. Comolli'nin İngiliz devinde forma giyen Moussa Sissoko ve Kevin N'Koudou için kiralama teklifi yaptığı öğrenildi.

Enes Ünal bombası

Berke ve Barış'ı sürpriz şekilde transfer eden Fenerbahçe'de sportif direktör Damien Comolli'nin bir sürprizinin daha olduğu ortaya çıktı: Enes Ünal! Şenol Güneş'in Beşiktaş'a getirmek için siyah-beyazlı yönetimden istekte bulunduğu Enes Ünal'a Fenerbahçe de talip oldu. Sportif direktör Damien Comolli, milli golcünün menajeri Batur Altıparmak ile bir görüşme yaptı. Comolli'nin Altıparmak'a, "Cocu, Enes'i Hollanda'dan tanıyor ve çok istiyor. Enes eğer Türkiye'ye dönmek isterse Villarreal'le bir görüşme yapmayı planlıyorum" dediği belirtildi.

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz sezonki en başarılı isimlerinden Giuliano’ya ülkesinden Flamengo talip oldu. Brezilya basınındaki iddialara göre Fenerbahçe’ye 7 milyon Euro’luk bir teklif geldi. Brezilya basınında yer alan iddialara göre Fenerbahçe, Flamengo’dan 10 milyon Euro (56 milyon TL) istedi.
Fenerbahçe için adı geçen isimler arasında Damien Comolli'nin ilgilendiği futbolculardan birinin de Max Meyer olduğu ifade edildi. Jack Wilshere'yi West Ham United'a kaptıran Fenerbahçe rotayı Max Meyer'e çevirdi.. Takvim'in haberine göre, Sarı-Lacivertliler, İngiliz yıldız gibi bonservisi elinde olan ve birçok Avrupa devini peşinden koşturan Max Meyer'le masaya oturdu.

Fenerbahçe, Altınordu'dan Berke Özer ve Barış Alıcı'yı transfer etti

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "A Milli Takıma kadar yükselmiş 2000 doğumlu kaleci Berke Özer ve 1997 doğumlu Genç Milli Takım oyuncusu Barış Alıcı yeni sezondan itibaren çubuklu formamızın başarısı için ter dökecek. Berke ve Barış'a Fenerbahçe ailesine hoş geldiniz diyor, nice başarılar, zaferler ve şampiyonluklarla dolu yıllar diliyoruz." denildi.

Kameni kalıyor

Kaptan Volkan Demirel'le nikah tazeleyen Fenerbahçe, Kameni’yi de kadroda tutacak. Sarı-lacivertliler, Berke’nin gelişiyle yabancı hakkını başka bir mevkide kullanacak.

Alex'ten transfer 

Kiralık oynadığı Atletico Mineiro'da 12 lig maçında 9 gol atıp 3 asist yapan Roger Guedes, Alex de Souza'nın da devreye girmesiyle Fenerbahçe'ye "evet" dedi. Comolli'nin, oyuncunun kulübü Palmeiras'la ilk temasları gerçekleştirdiği, satın alma opsiyonlu kiralama seçeneğinin masada olduğu öğrenildi. Roger Guedes'in transfermarkt'ta piyasa değeri 9 milyon euro olarak gösteriliyor.

Yeni dönemde altyapıyı daha etkin bir şekilde kullanma parolasıyla yola çıkan Fenerbahçe Yönetimi ilk takviyesini de 21 yaş altı takımından yaptı. Hırvat oyuncu, sarı lacivertlilerin antrenmanlarında yer almak için Phillip Cocu'dan davet aldı. Fenerbahçe alt yapısında attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Rapaic'in İtalya'dan gelen teklifleri de geri çevirdiği öğrenildi. Öte yandan Rapaic'in yanı sıra Kaleci Tarık, Hüseyin, Yusuf, Andreas Kilit ve Shala da İsviçre kampında yer alacak.

Slimani iddiası

Fenerbahçe Bas Dost transferinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Islam Slimani'yle de temasa geçti. Anlaşma sağlanırsa Cezayirli futbolcu kiralanacka.

Liverpool'daki geleceği belirsizliğini koruyan Georginio Wijnaldum'un menajeri Fenerbahçe'yle bir görüşme gerçekleştirecek. Fransız spor adamı Damien Comolli'nin bugün İngiltere'de Wijnaldum'un menajeri ile masaya oturması bekleniyor. Comolli'nin bu görüşmede Hollandalı yıldıza F.Bahçe'nin şartlarını sunacak ve kulübü anlatacak.

Transferdeki önceliğini santrfor bölgesine veren Fenerbahçe, Kevin Gameiro'yu kadroya katmak için çalışmalarını hızlandırdı. Fernandao'nun satılması, Janssen'in Tottenham'a dönmesinin ardından Soldado'nun da elinin kırılması sarı lacivertlileri santrforsuz bıraktı. Fanatik'in haberine göre Fenerbahçe, Atletico Madrid'in Fransız golcüsü Kevin Gameiro için girişimlere başladı. İspanyol ekibinin Milan'dan Nikola Kalinic'i transfer etmek üzere olması ile gözden düşen Gameiro için Damien Comolli devreye girdi. Comolli eğer Gameiro hakkında olumsuz yanıt alırsa, Atletico Madrid'in Arjantinli forveti Luciano Vietto için nabız yoklayacak.

Premier Lig takımlarından Arsenal ile yollarını ayırdıktan sonra adı Fenerbahçe ile anılan Jack Wilshere'ın, sarı lacivertli kulübe transferinin gerçekleşmemesinin nedeni ortaya çıktı. enerbahçe'ye, “Ailemi ikna edemedim” diyen İngiliz yıldızda asıl sorunu menajeri çıkardı. Astronomik talebe karşı Başkan Ali Koç rest çekti, oyuncu geri adım atmayınca transfer yattı.

Fenerbahçe kulübü, 2002-2003 sezonundan bu yanına kulübün formasını giyen Volkan Demirel'ye yeni sözleşme imzaladı.

Bas Dost şoku

Sporting Lizbon'dan ayrılması beklenen ve Fenerbahçe'nin yoğun girişimlerde bulunduğu belirtilen Bas Dost için menajerinden ilginç bir açıklama geldi. Sporting Lizbon'dan ayrılması beklenen ve Fenerbahçe'nin yoğun girişimlerde bulunduğu belirtilen Bas Dost için menajerinden ilginç bir açıklama geldi.

İspanyol medyası, Stoke City’nin yıldızı Krkic’i Fenerbahçe için yazdı. Fenerbahçe ile ilgili dış basından da transfer iddiaları geliyor... İspanyol medyası Stoke City'nin yıldız oyuncusu Bojan Krkic ile Sarı-Lacivertliler'in ilgililendiğini iddia etti. Bonservisi Stoke City'nin elinde bulunan 27 yaşındaki futbolcu, takımın küme düşmesi nedeniyle İngiltere'den ayrılmaya çok yakın. Geçtiğimiz sezonu Alaves'te kiralık geçiren Sırp asıllı İspanyol oyuncuyu Stoke City de göndermeye sıcak bakıyor.

Campbell iddiası

İngiliz basını ise Arsenal’in Kosta Rikalı’sı Joel Campbell’ı Fenerbahçe ve Lazio’nun istediğini iddia etti. Bir başka iddia ise İngiliz basınından geldi. Dünya Kupası'nda boy gösteren Joel Campbell için Fenerbahçe ile İtalyan ekibi Lazio'nun yakından ilgilendiği iddia edildi.

İşte Mehmet Zeki Çelik'in ilk açıklaması

Radio 99’dan Leo Gomide; Atletico Mineiro’nun kadrosunda yer alan Bremer için Fenerbahçe’nin bir süredir görüşmeler yaptığını gündeme getirdi. Bremer’in Torino’ya yakın olduğunu, İtalyan ekibinin bu transferde Roma veya Fenerbahçe’yi alt etmeye yakın olduğunu açıkladı. 

 Fenerbahçe'de gündeme gelen son isim Moussa Sissoko oldu. Teknik direktör Phillip Cocu'nun özellikle istediği kanat oyuncusu Georges-Kevin N'Koudou da listede yer aldı. Geçen yıl Trabzonspor'un da ilgilendiği oyuncu için Tottenham'a kiralama teklifi yapıldığı iddia edildi.  Bas Dost, Janssen ve Morelos... Forvet hattına iki takviye birden gerçekleştirmeyi planlayan yönetim, temasları hızlandırdı. Fenerbahçe’de hedef; bu hafta en az bir golcünün transferini resmen açıklamak.

Munir iddiası

Fenerbahçe, Munir El Haddadi'yi kiralamak istiyor. Barcelona'lı oyuncu için kulübü bu teklife sıcak bakıyor.

Sarı-lacivertli ekibin en büyük transfer hedefi ise Pjaca. Fenerbahçe'nin orta sahaya Juventus'un genç Hırvat oyuncusu Marko Pjaca'yı kiralayacağı yazılıyor. İddialara göre Damien Comolli, Pjaca'yı kiralamak için Juventus'a Fenerbahçe'nin teklifini sundu.

Wilshere olmadı

Fenerbahçe'nin kadrosuna katmak istediği Jack Wilshere'ın West Ham United ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. beIN Sports'un haberine göre İngiliz ekibi, yıldız futbolcuya 1+2 yıllık sözleşme önerdi. Sözleşmedeki opsiyon maddesi ise oyuncunun bir sezonda 40 maça çıkmasına bağlı. Wilshere'a önerilen yıllık ücret ise vergi kesintileri hariç yaklaşık 5,2 milyon euro civarında. İngiliz Sky Sports'un takipçilerine son dakika haberi olarak geçtiği bilgide, "West Ham United, Jack Wilshere transferinde sona geldi. Her açıklama yapılabilir" denildi. 

Ospina'nın menajeri İstanbul'a getirildi

Fenerbahçe adım adım 1 numarasına kavuşuyor... Yönetim, David Ospina’nın menajerini sessiz sedasız İstanbul’a getirdi. Kolombiya’nın Dünya Kupası’na veda etmesinin ardından görüşmeler hızlanırken, önümüzdeki haftaya kadar anlaşmanın sağlanması bekleniyor. 3 yıllık anlaşma üzerinden görüşmeler sürerken, Arsenal da uygun bir bonservis bedeliyle Kolombiyalı kaleciyi göndermeye sıcak bakıyor. Londra ekibinin Leno’yu transfer etmesinin ardından mevcut kadroda 3. kaleci durumuna düşen Ospina’nın, Arsenal ile 1 senelik mukavelesi kaldı. Ospina'yla ilgilenen diğer bir takım da Boca Juniors.

Sarı-Lacivertli yönetimin Çin'de forma giyen yıldız oyuncu Axel Witsel'e teklif götürdüğü iddia edildi. Ancak bu transfer ihtimali pek olası gözükmüyor. 29 yaşındaki Belçikalı futbolcu merkez ortasaha mevkiinde görev alıyor. Dünya Kupası'nda bir kez daha parlayan Witsel'in güncel piyasa değeri 18 milyon euro.

Fenerbahçe'yle sözleşmesi biten Volkan Demirel'in 3 yıllık anlaşma istediği alacaklarını ise sözleşmenin sonunda tahsil etmeyi önerdiği iddia edildi.

Teknik direktörlüğe Rıza Çalımbay'ı getiren Konyaspor, Fenerbahçe'nin sol bekine kancayı taktı. Milliyet'te yer alan habere göre, Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım'dan formayı kolay kolay alamayan İsmail Köybaşı için Konyaspor talip oldu. Rıza Çalımbay'ın talebi doğrultusunda İsmail Köybaşıya yönelen kulüp, oyuncuyu bir sezonluğuna kiralamak istiyor.

Kaleye Mignolet iddiası

FutbolArena'nın edindiği bilgilere göre sarı lacivertlilerin sportif direktörü Damien Comolli, Liverpool'da forma giyen Simon Mignolet için girişimlerde bulunuyor. Liverpool'da daha önce görev yapan Comolli, İngiliz kulübüyle iyi ilişkilerini kullanarak bu transferi bitirmeyi amaçlıyor. İngiliz kulübünün yeni bir kaleci transfer etmek istemesi ve Karius'un da 2. kaleci olarak düşünülmesi nedeniyle Mignolet'in de transfere sıcak bakabileceği belirtildi.

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe için dün sürpriz bir isim gündeme geldi. İskoçya'ya giden Sportif direktör Comolli'nin, hedefinde Glasgow Rangers forması giyen Kolombiyalı golcü Alfredo Morelos olduğu öğrenildi. BİBSpor'un haberine göre Comolli'nin, 22 yaşındaki golcü için Rangers ile masaya oturduğu ve görüşmelerin olumlu yönde ilerlediği belirtildi. Bir dönem Beşiktaş'ın da ilgilendiği Morelos, geçen sezon Glasgow Rangers forması altında 43 maça çıkarken 18 gol atıp, 8 asist yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Fenerbahçe'ye Alman hakem16 Nisan 2024 Salı 11:31
  • Rally Bodrum başlıyor16 Nisan 2024 Salı 09:45
  • Feyyaz Uçar 'istifa' haberlerini yalanladı15 Nisan 2024 Pazartesi 12:21
  • Trabzonspor istikrarı yakalayamadı13 Nisan 2024 Cumartesi 13:09
  • Atletico Madrid'in, rakibi Borussia Dortmund09 Nisan 2024 Salı 12:20
  • UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final08 Nisan 2024 Pazartesi 14:54
  • Arsenal, Bayern Münih ile karşılaşacak08 Nisan 2024 Pazartesi 13:11
  • Aziz Yıldırım'dan Süper Kupa açıklaması05 Nisan 2024 Cuma 14:20
  • 'Yalnız Şampiyon!'04 Nisan 2024 Perşembe 12:26
  • THY Euroleague'de Türk derbisi04 Nisan 2024 Perşembe 11:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78