• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Endülüspark'ta rezalet!

Endülüspark'ta rezalet!
Bursa Endülüspark AVM'de skandal olay!

Bursa Otizm Derneği tarafından Endülüspark AVM'de organize edilen Anne-Çocuk Festivali'nde stant krizi yaşandı. AVM'de faaliyet gösteren H&M mağazasının yöneticileri etkinlik kapsamında kurulan stantlardan rahatsız olunca dernek üyeleri bulundukları yerden uzaklaştırdı.. 

Bursa haber...

Bursa Otizm Derneği'nden yaşananlarla ilgili yapılan açıklamada "Her organizasyonda davetle baş tacı edilen, nitelikli üye yapısı ile alanında saygın bir unvana sahip Bursa Otizm Derneği'mize yapılan tüm bu davranışlar haksızca ve son derece çirkindir" denildi.

Otizmli bireylere yönelik insanlık dışı davranışlar Türkiye gündemini işgal ederken skandallara bir yenisi de Bursa'dan eklendi.

Bursa Otizm Derneği tarafından Endülüspark AVM'de organize edilen Anne Çocuk Festivali'nde dünyaca ünlü H&M mağazasının yöneticileri etkinlik kapsamında kurulan stantlardan rahatsız oldu.

Stantların mağazanın 8 metre önünde olması gerektiğini belirten H&M yetkilileri, AVM güvenlikleriyle birlikte Anne Çocuk Festivali katılımcılarını bulundukları yerden uzaklaştırdı.

 

Bursa Otizm Derneği'nden yaşananlarla ilgili yapılan açıklamada "Her organizasyonda davetle baş tacı edilen, nitelikli üye yapısı ile alanında saygın bir unvana sahip Bursa Otizm Derneği'mize yapılan tüm bu davranışlar haksızca ve son derece çirkindir" denildi.

 

 

Bursa Otizm Derneği'nden yapılan açıklamanın şöyle:

"Otizm adına farkındalık oluşturmak, otizmli bireylerin ve ailelerin her zamanda yanında olabilmek, "Anne ve çocuk yönünden otizmli çocuklar ve annelerinin de yanındayız" mesajını verebilmek için, organizasyonu düzenleyenler ile karşılıklı mutabakat sonucu etkinliğe dahil olduk. Şenlikten 1 gün önce telefon görüşmesi ile tekrar teyidi yapılan, sosyal medyalarında etkinlikten 4 gün önce başlayacak şekilde, katılımcı firma-dernek logoları ile birlikte Bursa Otizm Derneği' nin de logosunu kullanan organizasyonda, bildirilen saatte; sabah 09.00 itibarı ile Endülüspark şenlik alanında idik. Sorumlu hanımefendiye stand yerimizi sorduğumuzda "Benim listemde adınız yok" cevabı ile ilk şaşkınlığımızı yaşadık, 1 gün öncesinde tekrar teyitle orada olduğumuzu söyleyince "Gidin en sona, H&M mağazasının önüne, oturun" cevabını aldık, olabilir bu tarz karışıklıklar şeklinde düşünerek söylenen yere gittik. Diğer katılımcıların masalarının hangi kurum/katılımcı olacağına dair masa üstü kağıtlara yazılarak belirtildiği için, üstünde herhangi bir yazı, işaret, koli... v.s. olmayan, üzerinde örtüsü bulunan, kermes için hazırlanmış masaya getirdiklerimizi koyduk. Diğer malzemeyi asansör bölümünden almaya giderken de tekrar sorumlu hanımefendiye söylediği şekilde hareket ettiğimizi, bir sorun olmayacak değil mi diye teyit ettirerek, karşılığında "korkmayın bir şey olmaz oturun" şeklinde son onaydan sonra standımızı yerleştirdik.

Keşke burada kalsaydı yaşadıklarımız.

 Az bir süre sonra stand yerini tarifle bulmaya çalışan bir iki kadın, "Burası bizim yerimiz olabilir, para verdik biz, çıkın başka yere" şeklinde ikinci şaşkınlığı yaşamamıza neden oldu. Sorumlu hanımefendi gelince o da "Onlar para verdi ama" şeklinde konuştu, söylediği gibi hareket ettiğimizi, büyük sorun olacaksa başka yere geçebileceğimizi söyledik ancak gelenlere yakın bir stant verilerek sorun çözüldü fakat sanki sorumlu bizmişiz gibi davrananlara anlatamadık durumu maalesef... Üstelik ekonomik değeri olduğu, güzel bir alanda masa satışı yapılabilecek, sonradan organizasyon yetkililerince fark edilen bir alanda bulunmamızın bize verilen bir paye değil yanlışlıkla olduğunu da böylece öğrenmiş olduk. Dolayısı ile oradan çıkmamız durumunda ücretini ödeyen firmalar stant açabilecekti ki sivil toplum örgütlerine bakış açısının anlaşılması için altını çizmek durumundayız. Neden sürekli masamıza gelindiği de daha iyi anlaşılacaktır, çünkü biz de bunları sonradan idrak ettik maalesef."

Bu arada kendisinin sonradan H&M mağaza yetkilisi olduğunu öğrendiğimiz şahıs, elleri ceplerinde sürekli masamız etrafında idi ve derneğimizin sabah 09.15 gibi stant yerleştirmeye çalışırken açtığı ve henüz yerinde olmayan roll up bayrağı için ne yapacağımızı sordu ve kendisine henüz yerleşmeye çalıştığımızı, mağazaları ve yan standları kapatmayacak şekilde yanı başımızdaki sütunun yanına koyacağımızı söyledik ve hemen yaptık.

Az bir süre sonra sorumlu hanımefendi yine masamızdaydı. "Burada çok ses olacak, hopörler var, bütün gün müzik çalacak,sizi başka yere alalım..." dedi ve biz de çok rahatsız olacağımızı düşünmüyoruz, masamızı da yerleştirdik, yerimizi değiştirmeyelim bu saatten sonra dedik.

Yine az bir süre sonra masamızdaydılar.

Bu sefer de H&M mağazası, Endülüspark Mağazası Yönetimi'ni aramış, bizim standın biraz öne çekilmesi gerekiyormuş, koridordan geçecek müşterisi engelleniyormuş. Biz de öyle bir durum olmamasına rağmen, sorun çıkmaması adına masamızı 1,5 metre öne çektik. Ekli fotoğraflarda görüleceği üzere, diğer standlarla aynı hizada olmamıza, mağaza camından en az 5 metre uzakta bulunmamıza, mağaza kapısından ve koridor geçişlerinden herhangi bir müşterisini engelleme durumu olmamasına rağmen anlam veremediğimiz bu duruma ses çıkartmadık.
Bu arada sürekli masa etrafında/yakınında dolanan yönetimden,organizasyon sorumlularından, H&M mağazası yetkilisinden, güvenlikçilerden, mağaza avukatlarının devreye girdiği söylemlerinden bahsedelim biraz da. Biz yine bir açıklama olmadığı için kimi, nasıl rahatsız ettiğimizi, sorunun ne olduğunu anlamaya çalışmaktaydık.

Kısa bir süre sonrasında da ekli videoda görüldüğü üzere hiç bir açıklama yapılmadan,ellerinde mezuralar ile, kalabalık insan topluluğuyla, çok sayıda güvenlik elemanı ve hizmet elemanı ile masamız çok kısa bir sürede, aniden neredeyse ablukaya alındı. Mağaza, sorununu çözmek için genel merkez avukatlarını devreye soktuğunu ifade etti.

Masanın mağaza camından 8 metre uzakta olması gerektiği söylenerek ölçümler yapılmaya başlandı. Yine bir anlam veremedik ama masayı 8 metre uzağa çekince de komik şekilde şenlik alanının ortasında kalakaldık...

Sabrımızı ve hoşgörü sınırlarımız da bu aşamada çok zorlandı ve daha fazla o alanda bulunmama kararını alarak, büyük bir hızla standı toplayarak, geldikten yaklaşık 2 saat sonra, kimse ile üzücü bir durum yaşamadan sessizce alanı terk ettik. Bu aşamada HM mağaza yetkilisi olduğunu öğrendiğimiz şahsın, yaşça da kendisinden büyük bir hanımefendi yönetim kurulu arkadaşımıza hiç de hoş olmayan tarz ve üslupta söz ve davranışları asla kabul edilemez. Neredeyse tüm güvenlik elemanları etrafımızda, bizler üzüntü ve şaşkınlıkla toparlanmaya çalışırken dışarıdan zorla dışarı çıkartılıyormuş görüntüsünün açıklamasını nasıl yapacaksınız ? Her organizasyonda davetle baş tacı edilen, nitelikli üye yapısı ile alanında saygın bir ünvana sahip Bursa Otizm Derneği'mize yapılan tüm bu davranışlar haksızca ve son derece çirkindir.

 

 

Oluşan krizde profesyonel olunamadığı gibi insani değerler de göz ardı edilmiştir.  Çok basit bir açıklama ile bu aşamaya gelinmezdi ancak merkeze derneğimiz alınarak sorunun kaynağı şekline dönüştürülmüştür.
 
Derneğimiz, tamamen gönüllülerden oluşan ticari bir faaliyet amacı olmayıp, tümüyle geleceğin tehlikesi Otizm adına yüksek sorumluluk taşıyan bir dernektir.

Yaşanılan aşağılayıcı üslüp, organizasyondaki yönetim ve planlama eksiklikleri, yöneticilerin zafiyetleri, iletişim bozukluk ve eksiklikleri açıkça görülmektedir.

Derneğimizin  ;  tüm otizmli bireyler ve aileleri adına  yaşanılan bu üzücü durumu kabul etmediğini ve kınadığını tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Babasını bıçakla yaraladı23 Nisan 2024 Salı 09:47
  • Duvar çökmesine savcılık soruşturması23 Nisan 2024 Salı 09:40
  • Direğe çarpan otomobil hurdaya döndü22 Nisan 2024 Pazartesi 15:34
  • Alkollü şahıslar kavga etti22 Nisan 2024 Pazartesi 13:08
  • Bursa'da yumruk yumruğa kavga22 Nisan 2024 Pazartesi 11:21
  • Bursa'da silahlı saldırı22 Nisan 2024 Pazartesi 11:10
  • İnegöl Jandarma'sına TOGG22 Nisan 2024 Pazartesi 10:28
  • Fabrika önünde drift attı22 Nisan 2024 Pazartesi 10:20
  • Sevgilisi için otomobil çaldı22 Nisan 2024 Pazartesi 10:08
  • Elektrik akımına kapılan işçi yaralandı22 Nisan 2024 Pazartesi 09:57
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78