• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

CHP'den şehir hastanesi tepkisi

CHP'den şehir hastanesi tepkisi
CHP Milletvekili Murat Emir’den Bursa’da önemli açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, Bursa Şehir Hastanesi'nin Bursa’ya ne kadar uzakta olduğunu Ankara'dan bile duyduklarını belirterek, "Şehir hastaneleri projesi çöktü" diye konuştu.

Bursa haber...

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir bir dizi temas için geldiği Bursa'da CHP İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti. CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Bursa Milletvekilleri Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ve Yüksel Özkan ile İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula ve İl Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret sonrası basın toplantısı düzenleyen Emir, Türkiye'nin gündemindeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir de konuşmasında Bursa Şehir Hastanesi'nin Bursa’ya ne kadar uzakta olduğunu Ankara'dan bile duyduklarını belirterek, "Biraz önce sordum Yüksel Özkan Milletvekilimize, taksiyle Şehir Hastanesi'ne gidip gelmek 150 liraya mal oluyormuş. Şehir hastanelerinin çılgınlık olduğunu, yandaşa para kazandırmaktan başka bir işe yaramayacağını, kamu sağlığı anlayışının yerle bir edildiğini söyledik ama dinletemedik. En son bütçe görüşmelerinde itiraf ettiler ki, bu şehir hastaneleri projesi çökmüş durumda. Çünkü 1 liraya yapabileceği bir hastaneyi 7 liraya yapıyor, 25 yıllık geleceğimizi ipotek altına alıyor" dedi. Şehirlerin merkezlerinde Sağlık Bakanı'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Medipol gibi veya ona benzer hastanelerin yoğunlaşmaya başladığının da altını çizen Emir, "Buradan da asıl amacın da şehir içerisine kurulacak bu yeni özel hastanelere kaynak aktarmak olduğunu anlıyoruz" şeklinde konuştu.

Adaleti, iç barışı, demokrasisi, sanayisi çökmüş bir durumda artık ne yapacağını şaşıran iktidarın CHP'yi tartıştırmaktan başka yapacak bir şeyi kalmadığını ifade eden Emir, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kendi yolsuzlukları, kendi haksızlıkları ortaya çıktıkça CHP'ye saldırma derdinde. Genel Başkanımız ısrarla Tank Palet Fabrikasının Katar'a peşkeş çekilmesini gündeme getiriyor. Bu hafta da 'sen misin bunu gündeme getiren' diyerek sayın Genel Başkan hakkında tazminat davası açtılar. Ama bilsinler ki ne Sayın Genel Başkanımız ne de hiçbirimi korkutma şansları yok. Biz ülkemizin gerçeklerini, ulaşabildiğimiz her yerde, sesimiz çıktığı kadar, yüreğimiz yettiği kadar ifade etmeye, haykırmaya devam edeceğiz. Bunu hep beraber yapacağız. Bu, bizim tarihsel görevimizdir. Bu bizim Mustafa Kemal'den, Kuvay-i Milliye'den getirdiğimiz tarihsel görevimizdir. Bunu tazminat davalarıyla durdurabileceklerini zannetmesinler.”

 

 

15 Temmuz'dan sonra başlatılan yardım kampanyasında 309 milyon lira toplandığını ve paraların aradan geçen süreye rağmen hak sahiplerine dağıtılmadığını hatırlatan Emir, sözlerine şöyle devam etti.

“Biz o zaman bu parayı ne yapacaklarını sorduk. Bize, bir vakıf kuracaklarını ve hak sahiplerine dağıtacaklarını söylediler. Niyet bu olsaydı vakfa hiç gerek yoktu. Şehit yakınları ve gazileri belliydi para böylelikle dağıtılırdı. Vakfı bir türlü kurmadılar. Vakfın kurulması 13 Temmuz 2019. Vakfın yönetim kurulu belli değil, parasının nerede olduğu belli değil. Vakfın adresi belli değil. Göstermelik bir adres var gittik baktık hiçbir şey yok. 309 milyon liralık bir değer. Vatandaşımız o günkü dayanışma duygusuyla vermiş ve bunu 15 Temmuz şehit ve gazi yakınlarına verin demiş. Siz bu parayı ne yaptınız?CHP Genel Başkanı bu soruyu sormayacaksa neyi soracak? Bundan daha önemli ne olabilir? Aylardır soruyoruz cevap yok. Bütçe görüşmelerinde sayın Bakana bizzat sorduk. Adres sahte dedik, adres gerçek dedi. Para nerede dedik, Hazine'de dedi. Hazine'nin hesabında durduğu yer aslında Hazine'nin de alıp kullanabileceği bir hesap. Biz diyoruz ki. Bu parayı siz kullandınız. Eğer bunu yapmadıysanız işiniz çok kolay. Bir tuşa basarsınız o hesabın durduğunu bize gösterirsiniz. Bunu yapmadığınız sürece biz bu paraları yediğinizi, bitirdiğinizi düşünmemiz aklın gereğidir.”

 

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, iktidarın CHP’nin tüm bunları unutacağını, dile getirmeyeceğini sandığını vurgulayarak, “Bilsinler ki Tank Palet Fabrikası konusunda da 15 Temmuz şehit ve gazilere verilen ancak harcanan paraları da, bitirilen tarım konusunda da, bitirilen sanayi konusunda da, havuza peşkeş çekilen ihaleler konusunda da bütün alanlarda sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Dayı yeğen kavgasında tutuklama25 Nisan 2024 Perşembe 13:30
  • Traktör ile otomobil çarpıştı25 Nisan 2024 Perşembe 12:52
  • 3.katın balkonundan yere çakıldı25 Nisan 2024 Perşembe 12:42
  • Terlikle araç kullananlar arttı25 Nisan 2024 Perşembe 11:14
  • Bursa'da 'Huzur' operasyonu25 Nisan 2024 Perşembe 11:04
  • Hastane bahçesi ringe döndü25 Nisan 2024 Perşembe 09:53
  • JASAT çevreyi kirletenleri yakaladı25 Nisan 2024 Perşembe 09:42
  • Bursa'da suç örgütüne operasyon25 Nisan 2024 Perşembe 09:37
  • Öfkeli dayı yeğenini silahla vurdu25 Nisan 2024 Perşembe 09:30
  • Antrenörler birbirine girdi24 Nisan 2024 Çarşamba 17:38
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78