• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

CHP'de büyük coşku

CHP'de büyük coşku
İl Merkezinin açılışı "Bu binadan iktidar çıkacak" sloganıyla yapıldı...

Tapusu alındıktan sonra tadilattan geçirilen Cumhuriyet Halk Partisi Bursa il binasının açılışı CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile PM üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları, İl Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri ve partililerin de katılımıyla gerçekleşen miting gibi bir törenle gerçekleştirildi. Büyük coşkunun yaşandığı açılış töreni parti binasının önünde gerçekleştirilirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP ve Millet İttifakı'nın gelecek seçimlerde iktidar olacağını belirterek, "Parlamento çoğunluğunu sağlayacak ve Millet İttifakı'nın belirlediği cumhurbaşkanı adayı bu ülkenin yeni cumhurbaşkanı olacak" dedi. Ardından parti il merkezinin bulunduğu katta Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, İl Başkanı İsmet Karaca, PM üyeleri ve milletvekilleri ile geçmiş dönem milletvekili ve il başkanları tarafından yapıldı.

Bir program nedeniyle Bursa'da bulunan İYİ Parti Sözcüsü İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile birlikte CHP İl Başkanlığına hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

İL BAŞKANI KARACA'DAN KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ve adeta nokta mitingine dönüşen coşkulu açılışta katılımcıları selamlayan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, kongrede verdiği sözü tuttuğunu belirterek, başta CHP Genel Merkezi olmak üzere tadilat konusunda katkıda bulunanlara teşekkür etti.

SALICI: "BURSA'YI KAYBETTİK AMA 11 BÜYÜKŞEHİRİ KAZANDIK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye'de yaşayan her 2 kişiden birinin CHP'li belediyelerden hizmet aldığını belirterek, CHP ve Millet İttifakı'nın önemli bir başarı kazandığını söyledi. Salıcı şöyle dedi:

"Artık bu ülkede akp nin yaratmış olduğu 20 yıllık zulmü ortadan kaldırmanın vakti geldi. 2019 seçimlerinde yerel seçimlerde partimiz Millet İttifakı ile beraber önemli bir başarı kazandı. İçimizde bir ukte var. Bursa'da yerel seçimleri kazanamadık. Ama emin olun, Bursa'yı kaybettik belki ama Türkiye'de 11 büyükşehiri kazandık. Türkiye'de şu anda her 2 vatandaşımızdan birisi bizim belediye başkanlarımızdan hizmet alıyor ve pandemi sürecinde devletin yapamadığını, iktidarın yapamadığını bizim belediye başkanlarımız yaptı. Ne diyorlardı? Cumhuriyet Halk Partililer iktidara gelirse, size sosyal yardımları keserler diyorlardı. Bizim belediye başkanlarımız sosyal yardımları kesmeyi bir kenara bırakın, vatandaşa yardım elini uzatmak için özel çaba gösterdi ve o çabadan rahatsız olan iktidar belediye başkanlarımızı engellemek için elinden geleni yaptı.

OĞUZ KAAN SALICI'DAN EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

Türkiye'de geçen hafta ticaretin neredeyse gerçekleştirilemediğini belirten Salıcı, Türkiye'nin içinde bulunduğu bu durumdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sorumlu olduğunu öne vurhulayarak şunları söyledi:

"Türkiye, öyle bir noktaya geldi ki artık yarım simit satan simitçiler, taze ekmekle bayat ekmeği ayrı fiyatlandıran fırınlarımız var. Ekmek fiyatının 3-4 liraya doğru gideceğini fırıncılar söylüyor. Dönüp bakıyoruz, çalışanların maaşında bir artış var mı? Asgari ücretle çalışanlar nasıl geçinsin? Esnaf, sattığı malın yerine yeni malı aynı fiyattan koyamayacağını bile bile nasıl bu ülkede hayatını devam ettirsin? Bunların hiçbirinin cevabı yok ama hamaset, küfür, insanlara hakaret diyorsanız iktidar kanadında hepsi var."

Salıcı, vatandaşların soğan ekmek yediğini iddia ederek, "Simit çay hesabıyla iktidara gelenler bugün diyorlar ki 'Biz soğan ekmek yemeye hazırız.' Kusura bakmayın, vatandaşımız uzun zamandan beri soğan ekmek yiyor. Sizin sarayda oturanların, sarayın etrafında ballı ihaleler alanların, o beşli çeteye iş güç verenlerin soğan ekmek yeme zamanı çoktan geldi de geçiyor. Bu ülkede soğan ekmek yenecekse siz yiyeceksiniz, vatandaş yemeyecek" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bir an önce seçime gitmesi gerektiğini savunan Salıcı, şöyle konuştu:

"Bu yoksulluğun bu artan sıkıntıların sonucu olarak, Türkiye'nin seçime gitmesi gerektiğini söyledik, iktidarı zorlamak için 4 Aralık'ta Mersin'de miting yapacağız. İktidara bir an önce o sandığı buraya getir. Vatandaşın önüne sandığı getirin demek için miting yapacağız ama görünen o ki iktidar, valilik bizim yapacağımız mitingden rahatsız olmuşlar. İki ay önce Tayyip Erdoğan'a verdikleri miting alanını Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'ne vermekten imtina ediyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanı değil mi Tayyip Erdoğan? Bir parti genel başkanına Mersin Cumhuriyet Meydanı'nı veriyorsanız Türkiye'nin kurucu partisi, Atatürk'ün partisi, geleceğin iktidarının partisi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na da aynı meydanı vermeniz lazım."

"CHP VE MİLLET İTTİFAKI ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE İKTİDAR OLACAK"

Salıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Parlamento çoğunluğunu sağlayacak ve Millet İttifakı'nın belirlediği cumhurbaşkanı adayı bu ülkenin yeni cumhurbaşkanı olacak. Bu ülkeyi güçlendirilmiş parlamenter sistemle tanıştıracak. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Millet İttifakı'nın politikalarıyla tanıştıracak. Vatandaşlarımızın açlıktan, yoksulluktan sıkıntı çekmesini engelleyecek bir düzen kuracak. Ne kadar yalanlar üretirseniz üretin, ne kadar hakaret ederseniz edin, biz soğukkanlı bir şekilde kimseyi üzmeden, bütün vatandaşlarımızı kucaklayarak o sandığı vatandaşımızın önüne getireceğiz. O sandıklar, ilk seçimde Millet İttifakı'ndan gelecek oylarla patlayacak. Evet, güzel günler göreceğiz, hep beraber göreceğiz. AKP'nin bu ülkede vatandaşlarımıza yaratmış, yaşatmış olduğu zulmü ilk seçimde sonlandıracağız ve az önce değerli il başkanımızın söylediği gibi, bu binadan Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı çıkacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Erdoğan'a Bursa morali28 Mart 2024 Perşembe 16:45
  • Başkan Aktaş Gemlik'te konuştu28 Mart 2024 Perşembe 15:32
  • Erdoğan, Bursa'da konuştu28 Mart 2024 Perşembe 14:46
  • Erdoğan Gökdere miting alanına geçiyor28 Mart 2024 Perşembe 13:48
  • Zabıtan pide gramajı denetimi28 Mart 2024 Perşembe 11:40
  • Ana Kucaklarına talep arttı28 Mart 2024 Perşembe 09:21
  • OBAK ekipleri eğitimlerini sürdürüyor28 Mart 2024 Perşembe 09:20
  • Bursa’da 2 zincir market mühürlendi27 Mart 2024 Çarşamba 15:30
  • Bursa'da tarih gün yüzüne çıkıyor27 Mart 2024 Çarşamba 13:01
  • Emeklilere bayram çekleri ulaştırıldı27 Mart 2024 Çarşamba 12:56
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78