• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Cenazede gerginlik

Cenazede gerginlik
Sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde dün okul çıkışı sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren lise öğrencisi Mehmet Özer (14), toprağa verildi. Cenazeye katılanlar, vaazında hayvan haklarını anlatan ilçe müftüsüne tepki gösterirken, Vali ile Belediye Başkan Vekilini başıboş köpeklere karşı önlem alınmadığı gerekçesiyle protesto etti.

​Akdam Mahallesi'nde dün meydana gelen olayda, Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi 9/A sınıfı öğrencileri Mehmet Özer ve Hacı Ali Tuğrul, okul çıkışı evlerine giderken yaklaşık 25 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin arasında kalan öğrencilerden Mehmet Özer, olay yerinde yaşamını yitirdi. Hacı Ali Tuğrul ise çevredeki vatandaşlar ve jandarma ekiplerinin müdahalesi sonucu yaralı kurtuldu.

MÜFTÜYE TEPKİ

Ölen Mehmet Özer için ilçedeki Cami Kebir Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, cenaze namazı öncesi camide hayvan hakları ile ilgili vaaz verdi. Ölen öğrencinin yakınları ve cemaat, hayvan haklarına dikkat çeken müftüye tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, "Bizim acımız var, sen hayvan hakları diyerek bizi tahrik ediyorsun" diyerek müftünün üzerine yürüdü. Kürsüden indirilen müftü, araya giren emniyet güçleri tarafından dışarıya çıkarıldı.

ANNE VE ABLASI KATILAMADI

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Vali Şehmus Günaydın, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkan Vekili Bilal Özdoğan da katıldı. Cenazeye, baba Alpay Özer ve yakınları ile ölen çocuğun okul arkadaşları katıldı. Anne Sevda Özer ile abla Seval Özer ize cenazeye, olayın ardından rahatsızlanınca gelemedi. Mehmet Özer'in cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra mezarlıkta toprağa verildi.

CENAZEDE GERGİNLİK

Cenaze namazının ardından gerginlik yaşandı. İlçe sakinleri, Vali Günaydın ile görüşerek, köpek saldırılarının uzun zamandır devam ettiğini, başıboş köpeklere karşı önlem alınmasını istedi. Bazı vatandaşlar Belediye Başkan Vekili Bilal Özdoğan ile diğer yetkililere de tepki göstererek istifaya çağırdı. Yaşanan gerginlik nedeniyle Vali Günaydın ve diğer yetkililer, polis eşliğinde Kaymakamlık binası gitti. Polis ilçede geniş güvenlik önlemi aldı. 

'OKULA GİDİP GELMEKTE ZORLANIYORDUK'

Olayın görgü tanığı olan Mehmet Özer’in sınıf arkadaşı Ali Taşan, köpeklerin saldırılarından dolayı okula giderken tedirginlik yaşadıklarını söyleyerek, "Köpekler nedeniyle okula gidip gelmekte zorlanıyorduk. Hacı Ali, Mehmet’i kurtarmaya çalıştı. Hatta Hacı Ali, yaralı şekilde okula gelerek öğretmenlerden yardım istedi. Ama Mehmet bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı" dedi.

'TORUNUM İÇİN NEDEN KİMSE SES ÇIKARMIYOR?'

Ölen Mehmet Özer'in anneannesi Semiha Kış da, "Evladımı, torunumu köpekler öldürdü. Nerede bu hayvan hakları savunucuları. 'Bir köpek öldü' diye her yer ayağa kalkıyor. Benim torunum için neden kimse ses çıkarmıyor?" diye konuştu.

Öte yandan olayda yaralanan Hacı Ali Tuğrul'un sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

EVDE BESLENEN KÖPEKLER HAYVAN BARINAĞINA GÖTÜRÜLDÜ

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde yaklaşık 25 köpeğin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Mehmet Özer'in cenaze töreni sonrası, belediye ekipleri, bölgede köpek beslediği belirlenen Hacılar Hayvan Hakları Derneği Başkanı Serpil Sultanoğlu'nun evine baskın yaptı. Şikayet üzerine polis ekipleri eşliğinde yapılan baskında, bahçede ve evde bulunan yaklaşık 20 köpek, belediye görevlileri tarafından alınarak, bir kamyonla Hayvan Barınma Merkezi'ne götürüldü. Serpil Sultanoğlu da ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

'CEBİMDE TORPİL TAŞIYORUM'

Olayın yaşandığı mahallede oturan Ercan Aslı, köpek saldırılarına cebinde taşıdığı torpil ile önlem aldığını belirterek, şunları söyledi;

"Çocuklarımız akşamları korkudan uyuyamıyor. Defalarca video çekip atmamıza rağmen bizi duyan olmadı. Her seferinde 'hayvan hakları' dediler. Arkamda bulunan evden 20'ye yakın köpek çıktı. Köpekleri besledikleri için köpekler mahalleden gitmiyor. Devamlı köpek sayısı artıyor. Biz şikayetçi olduk ama 'siz karışamazsınız' cevabını aldık. Gidip belediyeye şikayet ettik ama oradan da bize herhangi bir dönüş olmadı. Bu yoldan ben de her gün gelip geçiyorum ve her geçtiğimde köpek saldırısına uğruyorum. Cebimde torpil taşıyorum. Akşamları buradan geçerken torpil atmadan geçemiyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Fidan, Varhelyi ile görüştü19 Nisan 2024 Cuma 16:43
  • Levent Bayraktar, toprağa verildi19 Nisan 2024 Cuma 14:50
  • Kırklareli'de otobüs devrildi19 Nisan 2024 Cuma 14:03
  • Türkiye, Tanzanya ticari iş birliği19 Nisan 2024 Cuma 13:56
  • Bakan Fidan, Rutte ile görüştü19 Nisan 2024 Cuma 13:31
  • Savunma muhabirliği eğitimi başladı19 Nisan 2024 Cuma 13:28
  • RTÜK 30 yaşında19 Nisan 2024 Cuma 12:24
  • Zorlu Holding binasına silahlı saldırı19 Nisan 2024 Cuma 12:17
  • Tokat’ta 191 konut zarar gördü19 Nisan 2024 Cuma 09:40
  • 11 ilde "Mahzen-28" operasyonu18 Nisan 2024 Perşembe 14:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78