• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Bursa'da Yalın Hastane Sempozyumu

Bursa'da Yalın Hastane Sempozyumu
'Yalın sağlık anlayışını ülke geneline yayıyoruz'

Özel Medicabil Hastanesi tarafından 8'inci Medicabil Bilimsel Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yalın Hastane Sempozyumu başladı.

Bursa haber...

Özel Medicabil Hastanesi'nde Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen doktorlar, hemşeriler, sağlık çalışanları, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Yalın Hastane Sempozyumunda, 2 konferans, yalın araçların öğrenileceği workshop ile bu alanda katılımcıların sunduğu 26 sözlü bildiriyle yalın sağlık alanındaki güncel gelişmeler paylaşıldı.

Bursa haber...

"Anlayışımızı gönüllü olan her kurum ve kişiyle paylaşmaya devam ediyoruz"

Yalın Hastane Sempozyumunun açılışında konuşan Medicabil Yalın Sağlık Enstitü Başkanı Duygu Soydan,  "En verimli sağlık çözümlerini, daha hızlı bir şekilde sunmayı amaçlayan yalın sağlık anlayışımızı, 2010 yılından itibaren gönüllü olan her kurum ve kişiyle paylaşmaya devam ediyoruz. Yalın sağlık, hasta güvenliği ve kaliteli hizmet sunmamızı sağlıyor. Özel Medicabil Hastanesi çalışanları olarak bu anlayışı benimseyen ekibin paydaşı olmaktan mutluyuz" dedi.

"150 yıllık hedefimize yalın anlayışla ilerliyoruz"

Yalın anlayışın sağlık sektörü için önemine değinen Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen de, "Yalın sağlık anlayışıyla, önlenebilir tıbbi hataların önüne geçmeyi, hızlı, kaliteli hizmet vererek, israfı en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlayışın uygulanmasının sadece sağlık alanına değil, günlük hayatımıza da önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Özel Medicabil Hastanesi olarak, 150 yıllık hedefimize yalın sağlık anlayışıyla ilerliyoruz. Düzenlediğimiz sempozyumlarla da yalın sağlık anlayışı hakkındaki bilgilerimizi, deneyimlerimizi Türkiye'nin dört bir yanındaki meslektaşlarımızla paylaşıyoruz. Çünkü, ülkenin her yerinde bu mantığın yerleşmesinin Türkiye'ye ve sağlık sektörüne değer katacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"Bursa bir sağlık üssü olabilir"

Yalın anlayışın sağlık sektöründe yayılmasında Özel Medicabil Hastanesi'nin öncü rolü üstlendiğini söyleyen Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da, kamuda da yalın sağlık anlayışından faydalanılması gerektiğini söyledi. Akan, "Bursa olarak sağlık konusunda çok önemli adımlar atıyoruz. Yalın anlayışı, kaliteyi, standardı artırarak, gelecekte bir sağlık üssü olabiliriz. Gerek kamu gerekse özelde son yıllarda sağlık hizmetleri konusunda önemli adımlar atılıyor ve 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Daha iyi hizmeti, hızlı ve daha az masraflı sağlayan yalın sağlık anlayışını sağlayan Özel Medicabil Hastanesi takdirle takip ediyoruz. Bu anlayışın tüm Türkiye'deki hastanelerde uygulanmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sağlık sektöründeki gelişmeler yalın anlayışı zorunlu kılıyor"

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen moderatörlüğünde, Medtronic Entegre Sağlık Çözümleri temsilcisi Ahmad Khalil, İç Sevk Kanallarını Güçlendirme ve Hasta Tecrübesi Optimizasyonu konulu konferansta tecrübelerini paylaştı. Khalil, "Türkiye'deki sağlık sektörü son derece oturmuş olmasına rağmen, hızlı bir şekilde büyüyor. Nüfusun artması, yaşlı nüfusun çoğalması, daha fazla hastane açılmasıyla birlikte iş gücünün artması yalın sağlık anlayışını zorunlu kılıyor" dedi.

"Operasyonel mükemmellik anlayışında hasta odaklı olmalıyız"

 Yalın anlayışıyla, verimi artırırken, israfı ve hataları azaltmayı amaçladıklarını söyleyen Khalil, "Operasyonel mükemmellik anlayışında hasta odaklı olmalıyız. Süreci şu adımlarla yürütüyoruz; öncelikle süreci analiz edip israfı azaltıyoruz. Yönetimin mükemmelliği sahip olunacak bilgi ile ilgilidir. Bilgi ne kadar çok olursa mükemmellik o kadar artar. Elimizdeki bilgileri iyi değerlendirip, stratejimizi bunun üzerine geliştirmemiz lazım. Organizasyonel ve kültürel mükemmellik noktalarında ise, kurumun altyapısının değişime açık olması ve çalışanların bu anlayışa uygun olmasıdır" diye konuştu. 

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Ahmad Khalil'e konferans sonunda Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen tarafından plaket takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İnegöl’de 23 Nisan coşkusu23 Nisan 2024 Salı 13:50
  • Valilik makamının sahibi Buğlem oldu23 Nisan 2024 Salı 13:19
  • Bozbey koltuğunu çocuklara devretti23 Nisan 2024 Salı 12:04
  • Ali Doğru 23 gün sonra koltuğu devretti23 Nisan 2024 Salı 10:51
  • Deviren'den dereler temiz akacak sözü23 Nisan 2024 Salı 10:47
  • Bursa Büyükşehir'de söz hakkı çocukların23 Nisan 2024 Salı 10:18
  • Yunusların dansı kamerada22 Nisan 2024 Pazartesi 15:47
  • Polisler çocukları unutmadı22 Nisan 2024 Pazartesi 15:39
  • Osmangazi 23 Nisan’a hazır22 Nisan 2024 Pazartesi 14:27
  • Bozbey’den Vali Demirtaş’a ziyaret22 Nisan 2024 Pazartesi 14:24
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78