• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Bursa'da tenis ilgisi

Bursa'da tenis ilgisi
Sporcular başarılarıyla ön plana çıkıyor.

İlginin son yıllarda yükseldiği tenis sporunda özellikle Bursa'daki sporcular başarılarıyla ön plana çıkıyor. 

Tenis İl Temsilcisi Göksel Yenigün, "Işık saçan oyunculardan kurulu bir havuza sahibiz" derken, gelişimleri açısından en önemli noktanın ise disiplin olduğunu vurguladı.

Ülkemizde son yıllarda çeşitli spor faaliyetlerine olan ilgi artarken, tenis de içerisinde bulunduğu değerler ile kendisini gösteriyor. Özellikle son yıllarda tenis kortlarının da artmasıyla birlikte, bir dönem zengin sporu olarak görülen tenis branşı, artık belirli bir zümreden ziyade halkın her noktasında da inmiş durumda. Bursa ise bu noktada başı çeken şehirlerden biri olarak öne çıkıyor.

"IŞIK SAÇAN OYUNCULARDAN KURULU BİR HAVUZA SAHİBİZ"

Bursa tenisinin son dönemlerde yükselişiyle ilgili görüşlerini paylaşan Tenis İl Temsilcisi Göksel Yenigün ise, bugünlerde imkanların daha fazla olduğuna işaret ederek bu durumun tenis kitlesinin artmasına ortam hazırladığını belirtti. Yenigün, "Böylelikle ailelerin de teşvikiyle birlikte sporcuların oldukça küçük yaşlarda tenise yöneldiğini görüyoruz. Bu bizler için sevindirici bir durum oluyor, zira baktığınızda gerek Bursa, gerekse ülke çapında yetenekli ve ışık saçan oyunculardan kurulu bir havuza sahibiz" dedi.

"SPORCULARIMIZ YETENEKLERİNİ ZORLUYOR"

Küçük yaşta başlanılan tenisin sporcuların sağlığı ve sosyal yaşamına da olumlu yönde etkileri olduğunu vurgulayan Yenigün, "Bu noktada önemli noktalardan birini de rekabetin getirdiği hırs ve azim ile birlikte sporcularımızın yeteneklerini zorlaması oluşturuyor. Yurt içerisinde katıldığımız turnuvalarda sporcularımızın kendi seviyelerini bir üst çıtaya taşıma amacıyla büyük bir efor sarf ettiğini görüyoruz. Özellikle 10 yaş kategorisinden itibaren kendisini gösteren ve Türk tenisinin geleceğine umutla bakmamızı sağlayan sporcularımız da var. Onların bu noktadaki çalışma azmi ve disiplinini, sosyal yaşamları ve sağlıkları açısından da bir nevi avantaj olarak görebiliriz" diye konuştu.

BİRÇOK İSİM ÖN PLANA ÇIKIYOR

Bursa'da da hemen hemen her hafta çeşitli yaş gruplarında turnuvalar düzenlenirken, bazı sporcular ise gelişimleriyle birlikte kendilerini gösteriyor. 14-16 yaş kategorisinde boy gösteren Mehmet Mert Urgan ve Erkut Aydın ile beraber, şu an Amerika'da tenis akademisinde eğitim gören Mert Arabacı erkek tenisinde umut vaat ederken; kızlarda ise aynı yaş kategorisindeki Defne Çırpanlı, ikizler Defne-Hande Aslanbaş, Tansu Bakır ve Alanur Heper gösterdikleri başarılı grafiklerle ön plana çıkıyor. Bu isimlerin yanı sıra bölgesel ve ulusal çaptaki turnuvalarda birçok Bursalı sporcu da katıldıkları turnuvalardan madalyalar ile dönüyor. Aynı zamanda Bursa tenisini profesyonel anlamda yurtdışındaki turnuvalarda da temsil eden Koray Kırcı da Türk erkek tenisinin umut vaat eden yeteneklerinden biri olarak görünüyor.

BURSA TENISINI PROFESYONEL ANLAMDA TEMSIL EDEN KORAY KIRCI, ULUSLARARASI CAPTA BASARILI SONUCLARA IMZA ATIYOR - FOTO: BURSA - DHA

İYİ OYUNCU İLE BÜYÜK OYUNCUYU AYIRAN FARK: DİSİPLİN

Bu noktada özellikle sporculara bir takım tavsiyelerde de bulunan Yenigün, "Antrenmanlarda sporcuların heyecanını görebiliyorsunuz. Elbette her zaman bu böyle olmuyor, o güne bağlı olarak kimi zaman oyuncular isteksiz bir izlenim de verebiliyor. Ancak önemli olan, bu anlarda dahi antrenmanları aksatmayıp mevcut disiplini korumak. Her zaman kendinizi iyi hissedemezsiniz ancak bu disiplininizi koruduğunuz süre içerisinde bu anlarda dahi maçların nasıl kazanılabildiğini göreceksiniz. Bu aynı zamanda iyi oyuncu ile büyük oyuncuyu ayıran farklardan bir tanesi. O yüzden sporcularımıza önerim, bu disiplinden vazgeçmemeleri. Çok yetenekli isimlere sahibiz ve ben önümüzdeki 5-10 yıllık süreç içerisinde Bursa tenisinden çıkarak adını uluslar arası düzeyde duyuracak sporcuların yer alacağına inanıyorum" açıklamasını yaptı.

BURSA TENIS IL TEMSILCISI GOKSEL YENIGUN - FOTO: GURKAN DURAL - BURSA - DHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ana Kucaklarına talep arttı28 Mart 2024 Perşembe 09:21
  • OBAK ekipleri eğitimlerini sürdürüyor28 Mart 2024 Perşembe 09:20
  • Bursa’da 2 zincir market mühürlendi27 Mart 2024 Çarşamba 15:30
  • Bursa'da tarih gün yüzüne çıkıyor27 Mart 2024 Çarşamba 13:01
  • Emeklilere bayram çekleri ulaştırıldı27 Mart 2024 Çarşamba 12:56
  • Bursa’da oy kullanmaya engel yok27 Mart 2024 Çarşamba 12:53
  • Bursagaz abonelerini bilgilendirdi27 Mart 2024 Çarşamba 09:07
  • Mudanya Belediyesi Ekopark açıldı26 Mart 2024 Salı 14:20
  • BURFAŞ Kafe’nin yeni rotası İnegöl26 Mart 2024 Salı 14:13
  • BUÜ’lü öğrencilere TÜBİTAK desteği26 Mart 2024 Salı 13:38
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78