• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Bursa'da FETÖ operasyonu

Bursa'da FETÖ operasyonu
Çok sayıda ilde gözaltılar var...

Bursa'nın da aralarında olduğu çok sayıda ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Bursa haber...

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’PDY’ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla aranan 36 şüphelinin yakalanması için bu sabah İstanbul başta olmak üzere Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bitlis'te eş zamanlı operasyon düzenledi.

Soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takibin ardında erken saatlerde gerçekleştirilen operasyonda 25 FETÖ üyesinin yakalandığı duyuruldu. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Türkiye Yüksek Tahsil Gençliği Öğrenim ve İhtisas Vakfı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan 25 şahıs İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilirken, 3 şüphelinin yurt dışına firar ettiği kaydedildi. Geri kalan 8 FETÖ üyesinin yakalanmasına yönelik operasyonların sürdüğü belirtildi. 

Yakalanan 25 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor. 

GAYBUBET EVLERİNE BASKIN

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) İzmir’deki gaybubet evlerine yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında değişik mahkemelerden arama kaydı olan hakim, asker ve emniyet mensuplarının bulunduğu toplam 35 şüpheli gözaltına alındı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, haklarında arama kararı bulunan kaçak ve firari örgüt üyelerinin saklandığı, daha çok örgütsel kaydı bulunmayan şahıslar üzerine kiralanan ve yakın akrabalarından dahi gizledikleri 'gaybubet evi' olarak adlandırılan evler bir bir tespit edildi. Haklarında değişik mahkeme ve hakimliklerce verilmiş yakalama kararı bulunan ve aralarında meslekten ihraç edilmiş hakim, asker ve emniyet mensubu şahısların da olduğu eski kamu görevlileri ile sivil şahıslardan oluşan toplam 35 şüphelinin kaldığı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Hedef şüphelilerden 27'si ile değişik mahkemelerden arama kaydı olan 8 şüpheli olmak üzere toplam 35 kişi yakalandı. Ele geçirilen ve çok sayıda sahte kimlik, para ve dijital materyale el konuldu. Ayrıca, 8 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

BYLOCK OPERASYONUNDA 13 GÖZALTI

Konya merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) silahlı terör örgütü üye ve yöneticilerinin kullandıkları kriptolu haberleşme aracı 'ByLock' programı kullandıkları tespit edilen ve örgütle irtibatlı olan 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.   

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerine yönelik yürütülen soruşturmalar sürüyor. Bu kapsamda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üye ve yöneticilerinin kullandıkları kriptolu haberleşme aracı 'ByLock' programını kullandıkları tespit edilen 14 şahısla örgütle irtibatlı olduğu tespit edilen 3 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Konya merkezli 5 ilde eş zamanlı düzenlen operasyonda 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Zanlılar ifadeleri alınmak üzere Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü götürüldü. Adreslerinde bulunamayan ve firarı olan 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

İZDİVAÇ YAPILANMASINA DARBE

Ankara’da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda örgütün izdivaç yapılanması içerisindeki 10 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün etkin pişmanlıktan yararlanan şahısların ifadeleri doğrultusunda tespit ve teşhis ettiği 16 hedef şahsa yapılan operasyonlarda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam edildiği kaydedilirken, şüphelilerin 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yeniden yapılanma faaliyetlerini organize ettikleri ve katalog evlilik olarak tabir edilen örgütsel evlilik faaliyetlerinde yer aldıkları belirtildi. 

Geçtiğimiz 2020 yılı içerisinde yapılan operasyonlarda ele geçirilen dijital materyallerrin incelenmesi neticesinde ise örgütün katalog evliliklerde ve yeniden yapılanma faaliyetlerine başladıkları deşifre edildi. Örgütün yönetici pozisyonunda bulunup etkin pişmanlıktan yararlanan şüphelilerin yeniden yapılanmada yer alan şahısların tespiti üzerine koordineli olarak operasyon kararı alan TEM Şube Müdürlükleri ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye basarak harekete geçti. 

Şüphelilerden bir kısmının ise 15 Temmuz öncesi örgütün mahrem hizmetler olarak kabul ettiği yapılarda da görev aldıkları tespit edildi. Ayrıca örgütün hijyen evleri dediği hücre evlerini yeniden kurmak için örgüt mensuplarına finans sağlamaya çalıştığı da belirtildi. 

 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da faciadan dönüldü27 Mart 2024 Çarşamba 11:44
  • Bursa'da deprem27 Mart 2024 Çarşamba 10:39
  • Motosiklet sürücüsünden örnek davranış27 Mart 2024 Çarşamba 10:19
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya geliyor27 Mart 2024 Çarşamba 10:06
  • Tilki, hindiyi gözüne kestirdi27 Mart 2024 Çarşamba 10:01
  • Kadınlar saç saça birbirlerine girdi27 Mart 2024 Çarşamba 09:54
  • Kontrolden çıkan kamyonet devrildi27 Mart 2024 Çarşamba 09:35
  • Uyuşturucu tacirleri suçüstü yakalandı26 Mart 2024 Salı 16:58
  • Polisten kaçan sürücüye ceza yağdı26 Mart 2024 Salı 15:37
  • Bursa'da ot yangını korkuttu26 Mart 2024 Salı 12:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78