• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Bursa'da CHP ve Balkan Göçmenleri'nden sert açıklama

Bursa'da CHP ve Balkan Göçmenleri'nden sert açıklama
Bursa'da CHP ve Balkan Göçmenleri bir araya geldi

Bursa CHP İl teşkilatı ve Balkan Göçmenleri, Görükle Balkan Panayır'ı ve kendilerine yöneltilen ithamlar için bir araya geldi.

Bursa haber...

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç ve CHP Bursa Milletvekili Genel Başkan Yarımcısı Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milltvekili BALGÖÇ eski Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan ve vatandaşlar yapılan basın toplantısında son dönemlerde kendilerine yöneltilen çirkin ithamlar ve yapılacak olan Görükle Balkan Panayırı’na karşı yürütülen menfi propagandalara cevap verdikleri basın açıklamasında birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç yaptığı basın açıklamasında şı ifadelere yer verdi;

"Sene 1989,  Bursa’nın Yeşilyayla Mahallesi’nde tahta zeminli bir evin odasındayız; yerlere yatak seriyoruz, misafirlerimiz gelecekmiş. Annemle beraber dört odalı ve tuvaleti bahçede olan evimizin her odasına koca koca yataklar serdik… Bir sabah erkenden misafirlerimiz geldi, her odada bir aile yaşar oldu evimizde. Bahçedeki dut ağacı birden bire çocuklarla doldu. Sokaklar cıvıl cıvıl olmuştu. Bir tır şoförü, bir torna ustası kadın, bir fizik öğretmeni, bir hidrolik uzmanı ve bir fabrika işçisi babam aynı evde yaşıyorduk. Dört kişilik soframız on üç on dört kişilik olmuştu. Sanki hepimiz aynı ailenin birer ferdiydik. Aslına bakarsanız zaten öyleydik, hepimiz kardeştik…

Çocukluğumda yaşadığım bu tecrübe bana beraber yaşamayı, kadın erkek eşitliğini, kadının üretimdeki rolünü, bilimi, satrancı, sabah sporunu ve dut yaprağından sarma yapılabildiğini öğretti. Sekiz ay beraber yaşayan bu dört aile ve çocukları hiçbir zaman birbirlerini bırakmadılar. Sonsuza kadar kardeş oldular. Tıpkı hepimizin olması gerektiği gibi…

Kıymetli basın mensupları, saygıdeğer Kurtuluş ve Balkan Mahalleleri sakinleri, sayın milletvekilim ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri,

Ben, bugün burada Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe başkanı olarak değil, kardeşleri iftiraya uğramış bir aile ferdi olarak bulunuyorum. Bilinmelidir ki; aile bizim için kırmızı çizgidir. Bu sebeple bugün burada toplandık.

Birkaç gün önce sözde yerel bir yayın organında sizlere bahsetmeye bile terbiyemin müsaade etmediği bir hakaret silsilesi yayınlandı.

Aslında bu ve bunu yapan zihniyete sahip karanlık düşünce mensupları ilk defa iftiraya sığınmıyorlar, her fırsatta ve toplumun gözünden düştükleri her anda gericilik, ırkçılık ve ötekileştirme silahına başvuruyorlar.

Yıllardır bölge halkının ve dışarıdan gelen misafirlerinin kucaklaştığı, herkesin mutlu mesut bir arada eğlendiği “Balkan Panayırı’nı” 300-500 adet zorla pazarlayabildikleri güdümlü kağıt parçalarında malzeme etmişlerdir. Buradan sesleniyorum, o satırlarda karaladıklarınız gerçekleri değil fantezi dünyanızı yansıtıyor olabilir.

Aslında sizin gibi düşünmeyenleri farklı yaftalarda ötekileştiriyor, her defasında psikolojik şiddete başvuruyorsunuz.

Değerli dostlar,

Kimseye işini öğretme derdinde değiliz! Keşke bu aşağılık satırları masa başında kaleme almaktansa buradaki kahvehanelerde birer çay içip, lokantalarda birer kap yemek yemiş olsaydınız, o zaman akıllarınızı ve vicdanlarınızı başkalarına kiralamış olmazdınız.

Madem toplumun ahlaki değerleri konusunda bu kadar hassastınız; çocuk istismarları, kadın cinayetleri, çocuk evlilikleri gibi kanayan yaralarımızı gündeme getirmeyi neden tercih etmediniz?

Madem milli şuur ve irade vazgeçilmeziniz, unutmayın ki:

Rumeli’yi vatan yapan, Rodopları mesken tutan, Silistre’den Yanya’ya türkülerimizi çağıran, Balkan Savaşları’nda düşmana karşı canını siper etmiş, hatta Belene Kamplarında işkencede çürümek pahasına özünden vazgeçmemiş has be has vatan evlatlarıyız biz.

Madem hepimiz aynı gemideyiz, aynı rotada ilerliyoruz, şimdi soruyorum; siz bu geminin neresindesiniz, sizce biz neresindeyiz? Bir tarafta hiç kimseden saklamadan, mahallemizde komşularımızla yıllardır yaşattığımız kültürümüz;

Diğer tarafta inkar ettiğiniz, örtpas ettiğiniz, sindirdiğiniz, sattığınız, hatta “ne istediler de vermedik” dediğiniz gerçekleriniz…

Bakın bizler buradayız, bu açıklamayı yapmaya dahi utanmaktayız, sekizincisini düzenlediğimiz Nilüfer Balkan Panayırı’mıza tüm halkımızı samimi bir tebessümle beklemekteyiz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursalılar bu fuara akın etti24 Nisan 2024 Çarşamba 10:56
  • Üniversiteliler köye kütüphane kurdu23 Nisan 2024 Salı 13:58
  • Togg Mudanya jandarmaya tahsis edildi23 Nisan 2024 Salı 13:54
  • İnegöl’de 23 Nisan coşkusu23 Nisan 2024 Salı 13:50
  • Valilik makamının sahibi Buğlem oldu23 Nisan 2024 Salı 13:19
  • Bozbey koltuğunu çocuklara devretti23 Nisan 2024 Salı 12:04
  • Ali Doğru 23 gün sonra koltuğu devretti23 Nisan 2024 Salı 10:51
  • Deviren'den dereler temiz akacak sözü23 Nisan 2024 Salı 10:47
  • Bursa Büyükşehir'de söz hakkı çocukların23 Nisan 2024 Salı 10:18
  • Yunusların dansı kamerada22 Nisan 2024 Pazartesi 15:47
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78