• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bursa'da 23 Nisan coşkusu

Bursa'da 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Bursa'da coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bursa’da da coşkuyla kutlandı. Mahfel’den Atatürk Anıtı’na kadar marşlarla yürüyen ve ön sıralarında çocukların bulunduğu topluluk, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

Bursa haber...

CHP PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli ile Bursa il-ilçe kadın-gençlik kollarının yanı sıra il yöneticileri, ilçe başkan ve yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte çelenklerin sunulmasının ardından konuşan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Türk Milletinin bağımsızlığının sembolü olan TBMM’nin açılışı ve 23 Nisan’ın bayram ilan edilişine ilişkin anekdotları aktardıktan sonra, “Milletimizin temsilcisi, bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99'ncu yıldönümünde bir kez daha bir aradayız. Türkiye Büyük Millet Meclisi  23 Nisan 1920 tarihinde açılmış, Mustafa Kemal Paşa önderliğinde "Bu topraklarda esareti asla kabul etmeyeceğimizi" bütün dünyaya göstermiştir. Bu anlamda 23 Nisan 1920, milletimizin tutsaklık zincirlerini kırarak tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı gündür” dedi.

Bursa haber...

Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasın özgür ve adil bir Türkiye olduğuna işaret eden Akkuş şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi bu bilinçle çalışacak, halkımızın verdiği sonsuz güçle hepimizin özlediği huzur ve barış içerisindeki Türkiye’yi kuracaktır. 17 yıldır bütün enerjisini Ulusal Egemenlik, Cumhuriyet, Millet İradesi ve Atatürk Devrimleri gibi bu ülkenin kurucu değerlerini yok etmeye adamış zehirli bir iktidara rağmen buradayız ve daima burada olacağız. Çünkü 23 Nisan; Cumhuriyet düşmanlarının hazmedemediği 'Ulusal Egemenlik' kavramıdır. Bir halkın uyanışı, zincirlerini kırmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir vatandaşının, ülkesi üzerinde söz sahibi olmasıdır. Tek adam rejiminin, diktatörlüğün önündeki en büyük engeldir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızdır. Eğitim seferberliğidir, fırsat eşitliğidir, çocuklarımızın istedikleri okula gidebilme özgürlüğüdür.”

“TÜRKİYE’YE BAHAR GELDİ”

Bugün gelinen noktada halkın tek adam yönetimi kurmaya çalışanlara karşı uyanış içinde olduğunun görüldüğünü belirten Akkuş, “İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin başta olmak üzere Türkiye baharı yaşamaya başladı. Eskişehir'de, İzmir'de bahar devam ediyor. 31 Mart günü ortaya çıkan işaretler gösteriyor ki; tek adam rejimi artık tarihin tozlu sayfalarına gömülmek üzere...  Buna katlanamayan baskıcı zihniyet, başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal yapısına saldırı üzerine saldırıda bulunuyor. İftira üzerine iftira atıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler, nasıl saldırırlarsa saldırsınlar, yılmayacağız, yıkılmayacağız, yolumuzdan dönmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRI TESADÜF DEĞİL

Akkuş şunları söyledi:

“Biz bu mücadeleyi kendi siyasi ikbalimiz için değil, çocuklarımızın demokratik, laik, çağdaş bir hukuk devletinde yaşamalarını arzu ettiğimiz için veriyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı daha dün Ankara'da gerçekleşen, planlı-örgütlü saldırının "demokratik tepki", "infial", "protesto" gibi sudan tanımlamalarla üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz. Sadece bu hain saldırının faillerinden değil, azmettiricilerinden de kanun önünde hesap sorulması için gereken her şeyi yapacağız. O şehitler ki, milletimizin şehitleridir, o şehitler hepimizin şehitleridir. Şehit cenazelerine katılacağız, ısrarla orada olacağız, şehit ailelerine sahip çıkacağız. Onların acılarını paylaşacağız. Bizi korkutacaklarını, sindireceklerini zannediyorlar... Korkmuyoruz, sinmiyoruz, dimdik ayaktayız... Bizim Oslo rezaletine imza atanlardan, devlet kurumu tabelalarından TC ibaresini kaldıran siyasi aymazlardan, Habur çadır tiyatrosunun başrolündeki figüranlardan ve bugünkü ortaklarından alacağımız bir ders yok. Bizim yolumuzu ancak ve sadece, Mustafa Kemal Atatürk'ün halkçı, bağımsızlıkçı, antiemperyalist ilkeleri ve yaklaşımları aydınlatır.”

Akkuş sözlerinin sonunda Türk halkının kimin ne olduğunu, ne yapmaya çalıştığını çok net gördüğünü belirterek, “Bu yolun sonu aydınlıktır. Aydınlık yarın umudumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarımız için, gençlerimiz için yarınlarımız için mücadelemiz devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya geliyor27 Mart 2024 Çarşamba 10:06
  • Tilki, hindiyi gözüne kestirdi27 Mart 2024 Çarşamba 10:01
  • Kadınlar saç saça birbirlerine girdi27 Mart 2024 Çarşamba 09:54
  • Kontrolden çıkan kamyonet devrildi27 Mart 2024 Çarşamba 09:35
  • Uyuşturucu tacirleri suçüstü yakalandı26 Mart 2024 Salı 16:58
  • Polisten kaçan sürücüye ceza yağdı26 Mart 2024 Salı 15:37
  • Bursa'da ot yangını korkuttu26 Mart 2024 Salı 12:34
  • Kuyumcu mağdurları artıyor25 Mart 2024 Pazartesi 15:49
  • Bursa sağanak yağışa teslim oldu25 Mart 2024 Pazartesi 15:29
  • Evde çıkan yangında can pazarı25 Mart 2024 Pazartesi 15:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78