• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Bu zamlar çalışana!

Bu zamlar çalışana!
Ekonomik dalgalanmalar şirketlerin bütçesinde de sıkıntılar yaratıyor.
Yaşanan ekonomik dalgalanmalar şirketlerin olduğu kadar hane halklarının bütçesinde de sıkıntılar yaratıyor. Bunu göz önüne alan bazı şirketler ise bu sıkıntılı dönemleri rahat atlatabilmeleri
için çalışanlarının yanında.
 
Geçen hafta ilk kez Siemens Türkiye ve Şişecam’dan zamanından önce çalışanlara zam yapıldığını duyduk. Süreç Freşa, Saran Holding ve Ecoplast’la devam ediyor. Freşa Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, yüzde 12.5’lik zamla amaçlarının bu dönemde çalışanlarına ekonomik destek vermek olduğunu söyledi. Saran Holding de 1 Eylül itibariyle çalışanların maaşlarına yüzde 7 ara zam uygulandığını açıkladı. Ecoplast ise yaşananların çalışanlar üzerindeki negatif etkisini azaltmak için ekim ayının ilk haftasında 1000 lira ek yardım yapacağını kaydetti.
 
SIEMENS TÜRKİYE YÜZDE 10 ZAM YAPTI
SIEMENS Türkiye, her yıl aylık ücretli çalışanlar için ocak ayında yapılan genel ücret artışının bu yılki ekonomik koşulları göz önüne alarak erken bir uygulama ile eylülde gerçekleştirdiğini duyurdu ve yüzde 10 ek zam yaptı. Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, Hürriyet’e özel yaptığı açıklamada neden böyle bir uygulama yaptıklarını şöyle anlatmıştı:
 
“Ülke olarak önemli bir dönemden geçiyoruz. Özellikle böyle dönemlerde müşterilerimize, çalışanlarımıza ve paydaşlarımıza karşı sorumluluklarımız daha da artıyor. Biz, Siemens olarak pek çok konuda ilkleri gerçekleştiren ve eğilimleri belirleyen bir şirketiz. Çalışanlarımızın gelirlerinde enflasyon nedeniyle yaşanan negatif etkiyi azaltmak, onların bu dönemde tamamen kendi işlerine odaklanabilmelerini sağlamak adına, erken bir uygulamayla genel ücret artışı yaptık.
 
Amacımız, bu konuda da ilklerden birine imza atmak ve çalışanlarımızın yanında olduğumuzu onlara hissettirmekti.” Gelis, ücretlerde iyileştirmeye gidilmesinin çalışanların alım gücünü olumlu yönde etkileyeceğini kaydederek “Bu da moral ve motivasyon artışını beraberinde getirecek. Başka şeyler düşünmek zorunda kalmadan kendi işlerine odaklanabilecekler. Her zaman başarı hikayelerini birlikte yazdığımız çalışanlarımızı önemsiyoruz ve onları desteklemek amacıyla hareket ediyoruz. Saat ücretli çalışanların 2018 yılı ücret artışları, Toplu İş Sözleşmesi kapsamında Mart ve Eylül 2018 dönemleri için ayrıca gerçekleştirildi” dedi.
 
FREŞA’DAN YÜZDE 12.5 ZAM
MEYVE aromalı maden suyu üreticisi Freşa Genel Müdürü Ercan Canımana’dan çalışanlarına yapılan duyuruda, “Yönetim Kurulumuz tarafından yapılan değerlendirme sonucunda çalışanlarımıza 2018 yılı sonuna kadar destek olmak amacıyla aşağıdaki karar alınmıştır. Eylül-Ekim-Kasım-Aralık 2018 aylarında hak edilen aylık ücretlerine ilave olarak net maaşın yüzde 12.5 oranında tutar çalışanlarımıza ek prim olarak ödenecektir.
 
Tüm çalışanlarımızın bilgilerine sunarız” denildi. Freşa Yönetim Kurulu Başkanı ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu Hürriyet’e yaptığı açıklamada, çalışanlarıyla birlikte bir ekip olduklarını söyledi. Çakırmelikoğlu, “Biz ufak bir destek vermek istedik. Bir aile ortamından, bir aidiyet bağından söz ediyoruz. Geri dönüşleri de güzel oldu. Ama netice itibariyle bu süreçte çalışanlarımızı desteklemek istedik, çalışanlarımız bizim ekibimiz, birbirimizi düşünmemiz gerekiyor” dedi. 1997 yılında Giresun’un İnişdibi beldesinde kurulan Çakırmelikoğlu Maden Suyu İşletmeleri, Türkiye’de ilk doğal meyve aromalı maden suyu üretimini gerçekleştiren kuruluşlardan. Şirket, ABD, Çin, Hindistan gibi ülkeler, Almanya, Hollanda gibi Avrupa ülkeleri, İsrail, Filistin gibi Ortadoğu ülkeleri ve Kosova gibi çeşitli Balkan ülkelerini içeren 30 civarında ülkeye ihracat yapıyor.
 
SARAN’DA ZAM YÜZDE 7
SARAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran tarafından yapılan duyuruda da ülkenin ekonomik anlamda içinden geçtiği bu zor günlerde herkesin çeşitli sorunlar yaşadığı belirtilerek “Elimizden geldiğinde tasarruf tedbirleri uyguluyor, bu süreci gerek ülkemiz gerek şirketimiz olarak en güçlü şekilde atlatmaya çalışıyoruz. Bugün grup olarak hangi noktaya geldiysek siz çalışma arkadaşlarımızın desteği ile geldik. Her zaman ‘en değerli yatırım insana yapılandır’ dedik ve çalışanlarımızla birlikte büyüdük.
 
Bugün de aynı düşünceyle grup genelinde aldığımız bir kararı uygulamaya koyuyoruz. 1 Eylül itibariyle çalışanlarımızın aylık maaşlarına yüzde 7 bir ara zam uygulayacağız.
 
ECOPLAS’TAN 1000 TL YARDIM
OTOMOTİV yan sanayii firması Ecoplas da ek sosyal yardım kararı aldı. Ecoplas’tan yapılan açıklamada, “Son dönemde ülkemizin yaşadığı döviz endeksli ekonomik baskı ve bunu fırsat bilenlerin yarattığı zam ortamı nedeni ile gelirlerimizdeki negatif etkiyi azaltmak adına siz çalışanlarımıza bir defaya mahsus, net olarak 1000 lira ek sosyal yardımda buluna-cağız. Ek sosyal yardım ekim ayının ilk haftasında hesaplarınıza yatırılacaktır” denildi.
 
ŞİŞECAM’DAN EK DESTEK
ŞİŞECAM yaptığı açıklamada her zaman başarma arzusu yüksek ve yüksek performans hedefleyen çalışma arkadaşlarıyla hedeflerini gerçekleştirme yolunda ilerledikleri belirtilerek, şunları söyledi: “Topluluğumuzun performansının arttırılması ve hedeflerimizin gerçekleştirilmesinde siz değerli çalışanlarımız kritik öneme sahipsiniz. Çalışanlarımızı sürekli destekleyerek çalışanlarımızla kurumumuzu geleceğe taşımaktaki kararlılığımızın bir ifadesi olarak içinden geçmekte olduğumuz zorlu ekonomik koşullarda ücretlendirme konumunuzun güçlendirilmesi için aylık ücretli çalışanlarımıza ek ücret artışı yapılması kararı alınmıştır. Bir anlamda finansal başarılarımızın çalışanlarımızla paylaşılması anlamına da gelen ücret artışının ekonomik dalgalanmalara karşı çalışanlarımızı destekleyeceğine inanıyoruz.”
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çelik sektörü rekabetçiliğini geri istiyor26 Mart 2024 Salı 13:10
  • Kredi kartları borçlanmaları arttı26 Mart 2024 Salı 09:40
  • Türk organik sektörü ABD pazarında26 Mart 2024 Salı 09:09
  • Bayram ikramiyesi ödemeleri başlıyor25 Mart 2024 Pazartesi 11:54
  • İşsizlik rakamları açıklandı25 Mart 2024 Pazartesi 10:11
  • Kartlı ödemeler arttı25 Mart 2024 Pazartesi 09:09
  • Kredi ve kredi kartı borçlanmaları azaldı23 Mart 2024 Cumartesi 13:16
  • Züccaciye ihracatında Türkiye rüzgarı22 Mart 2024 Cuma 13:37
  • Yabancı ziyaretçi sayısı arttı22 Mart 2024 Cuma 13:28
  • Kapanan şirket sayısı arttı22 Mart 2024 Cuma 10:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78