• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Başkan Aktaş’tan birlik ve beraberlik mesajı

Başkan Aktaş’tan birlik ve beraberlik mesajı
Alinur Aktaş,vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Iğdır Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin ‘Nevruz ve Bahar Şenliği’nde, nevruzun kardeşlik, birlik ve beraberliği artırması dileğinde bulundu. 

Bursa haber...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin değerine değer katan çalışmaları gerçekleştirirken, yoğun temposu arasında vatandaşlarla bir araya gelmeye de devam ediyor.

“Çocuklar Iğdır’ı da tanısın”

Iğdır Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin ‘Nevruz ve Bahar Şenliği’ne katılan Başkan Aktaş’a, Dernek Başkanı Oğuz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Ali Kumtepe eşlik etti. Vatandaşların ilgi odağı olan Başkan Aktaş, “Nevruz, kardeşliğimizin ve birlik beraberliğimizin artmasına vesile olur” diyerek gönüllere dokundu.

Iğdır’ı bildiğini söyleyen ve ebeveynlere çocuklarına Iğdır’ı tanıtmalarını tavsiye eden Başkan Aktaş, “Bu buluşmaların ana konusu birlik ve beraberliği, şehre ve ülkeye olan bağlılığı artırmak, örf ve adetleri yaşatmaktır. Baharın ve kardeşliğin müjdecisi olan nevruz, kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile olsun. Anne ve babalara tavsiyemdir, Iğdır’a çocuklarınızı da götürün. Orası çok güzel bir şehir. Çocuklar, büyüklerinin doğup büyüdüğü şehri görsünler. Direk uçuşu ve üniversitesi olan, tabiat özellikleriyle de güzel bir şehir Iğdır” dedi.

Bursa haber...

Araç devrinde bekleme tarih oluyor

Başkan Alinur Aktaş daha sonra BTSO’da gerçekleştirilen servis taşımacılığı sektörel analiz toplantısına katıldı. S plaka araç devirlerindeki bekleme süresinin ortadan kalktığını müjdeleyen Başkan Aktaş, servis işletmecilerinin önemli bir görev üstlendiğini belirterek, “Servislerde görev yapan arkadaşlarımız vatandaşları sabah işlerine, akşam da ailelerine kavuşturuyor. Belediyeler hizmet kurumlarıdır. Çok konuşup yapmamaktan ziyade şehrin ana konularına odaklanmamız gerekiyor. İlçelerde bulunan S plaka dönüşümleri ile ilgili kanun çerçevesinde çalışmalarımız sürüyor. Araç devirlerindeki taahhüt belgesi için 2 aylık bir bekleme süresi vardı. Artık bu süre ortadan kalkacak. Bu süreç daha hızlı bir şekilde seyredecek” diye konuştu.

Zaferspor’a “Geçmiş olsun” ziyareti

Başkan Aktaş, Zaferspor Kulübü’nü de ziyaret ederek, haftasonunda Karasuspor deplasmanında yaşananlardan dolayı Zaferspor’a geçmiş olsun dedi. Zaferspor tesislerinde vatandaşların büyük ilgisi ile karşılanan Başkan Aktaş’a Zaferspor Kulübü yönetim kurulu üyeleri ile Bursa Milletvekili Refik Özen, geçmiş dönem milletvekilleri Hayrettin Çakmak ve Sedat Kızılcıklı eşlik etti. Futbolun her kesim tarafından sevilmesine rağmen zaman zaman olumsuzlukların yaşandığına da değinen Başkan Aktaş, “Zaferspor’a geçmiş olsun diyorum. Olay çok çirkin. Hukuki yollar çerçevesinde hakkımızı elbette arayacağız. Yaşananları tasvip etmiyoruz ama artık bunu geride bırakmamız lazım. Zaferspor’un ikisi deplasmanda olmak üzere 4 maçı daha var. İnanıyorum ki bu maçlardan galibiyet alacak ve Zaferspor, 3. Lig’e yükselecektir. Bursa futbolu için bu ligde yer alması büyük önem taşıyor” diyerek Zaferspor’un kalan maçlarında yanlarına olacağını ifade etti.

Yaşadıklarını anlatan Zaferspor Kulübü Başkanı Şaban Sönmez de “Maçtan iki saat önce saha zeminine çıktığımızdan itibaren bizlere ağır tahriklerde bulundular. Daha sonra sporcularımıza ve bize saldırdılar. Her şeye rağmen, emniyet güçlerimize güvendiğimiz için yeniden sahaya çıktık. Rakibimiz 2-0 önde olmasına rağmen sahaya giren taraftarlar oldu. Bize yeniden saldırdılar. Dolayısıyla hakem maçı tatil etti. İki sporcumuz ağır yaralandı, bir sporcumuz hala doktor kontrolünde. Bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Maç öncesinde ve saha içi yaşanan olaylar neticesinde eminiz ki hakkaniyetli bir karar çıkacaktır” açıklamasını yaptı.

Bursa Milletvekili Refik Özen de bu tür üzücü olayların tekrarlanmamasını vurgulayarak, “Zaferspor’un Bursa spor camiasında ayrı bir yeri var. Zaferspor, sporun dostluk ve kardeşlik olduğu bilincinde bir kulüptür. Aynı hassasiyet ve mücadele ile sezonun sonunda hedefine ulaşacaktır” dedi.

Başkan Alinur Aktaş Zaferspor ziyaretinin ardından da Zafer Mahallesi’ndeki Woo-shu, Karate, Kick-Boks ve Boks branşlarının yapıldığı spor salonunu ziyaret etti. Sporcuların antrenmanlarını izleyen Aktaş, boks eldiveni takarak lapa ile çalıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ana Kucaklarına talep arttı28 Mart 2024 Perşembe 09:21
  • OBAK ekipleri eğitimlerini sürdürüyor28 Mart 2024 Perşembe 09:20
  • Bursa’da 2 zincir market mühürlendi27 Mart 2024 Çarşamba 15:30
  • Bursa'da tarih gün yüzüne çıkıyor27 Mart 2024 Çarşamba 13:01
  • Emeklilere bayram çekleri ulaştırıldı27 Mart 2024 Çarşamba 12:56
  • Bursa’da oy kullanmaya engel yok27 Mart 2024 Çarşamba 12:53
  • Bursagaz abonelerini bilgilendirdi27 Mart 2024 Çarşamba 09:07
  • Mudanya Belediyesi Ekopark açıldı26 Mart 2024 Salı 14:20
  • BURFAŞ Kafe’nin yeni rotası İnegöl26 Mart 2024 Salı 14:13
  • BUÜ’lü öğrencilere TÜBİTAK desteği26 Mart 2024 Salı 13:38
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78