• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Bakan Selçuk Bursa'da

Bakan Selçuk Bursa'da
Bakan Selçuk Bursa'da önemli açıklamalarda bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bursa'da iş insanlarına yaptığı konuşmada, "Ülkemiz adına hayaliniz, kalkınma hedefiniz varsa, beraberce ortaya koymak zorundayız. Çünkü, özveriyle çalışarak, 2023, 2053 ve 2073 hedeflerimize beraber yol alarak, Türkiye'yi hak ettiği yerlere el birliğiyle taşıyacağız. Sizlere çok güveniyoruz, sizlerin de hükümetlerimize güvendiğinizi biliyoruz. Yeter ki bir olalım, beraber olalım" dedi.

Bursa haber...

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Bursa Sanayi ve Ticaret Odası'nın (BTSO) düzenlediği 'Bursa İş Dünyası ile İstihdam Buluşması' toplantısına katıldı. BTSO'nun Altıparmak ek hizmet binasında yapılan toplantıya, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa milletvekilleri Efkan Ala, Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ı temsilen BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ve Bursalı iş insanları katıdı.

AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANI ZEHRA ZUMRUT SELCUK, BURSADA ISVERENLERLE YAPTIGI TOPLANTIDA

Bakan Selçuk, toplantıda yaptığı konuşmada, Bursa'nın son dönemde, ekonomide ve ticarette gerçekleştirdiği atılımlarla Türkiye'nin kalkınmasında büyük başarılara imza attığını belirtti. Selçuk, şunları söyledi:

"Bursa, konumu itibarıyla hepinizin bildiği gibi değer üreten, marka üreten bir şehir. Ticarete öncü olması, girişimci ruhu ve sanayi alanındaki atılımlarıyla ticarette, otomotivde, tarımda lider bir şehir. Aynı zamanda Osmanlı'nın ilk başkenti olan bu şehir, nice liderler, ticaret erbapları, sanatkâr ve zanaatkâr da yetiştiren bir şehir. Bunu da bu güçlü medeniyetine dayanan, kültürde, ekonomide geleneğine bağlı şekilde gerçekleştiriyor. Bursa aynı zamanda bizim için sosyal dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin de teminatı olan bir şehir. Sizler bu geleneği geleceğe taşıyarak ülkemizin kalkınmasında gerçek mimarlar, gerçek kahramanlar oluyorsunuz. Girişimcilik ruhunuzla, Ar-Ge'ye verdiğiniz önem ile dünya markaları yaratarak ülkemizin rekabet gücünü artırıyorsunuz. Yeni fikirlerin, buluşların tarımda, sanayide sizlerin eliyle daha büyük bir değere dönüştüğünü görüyoruz. Ben burada bir kez daha Bursa'daki iş insanlarımızı cesaretleri, bilgi ve tecrübelerini katma değere dönüştürdükleri ve girişimci ruhlarından dolayı tebrik etmek istiyorum."

AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANI ZEHRA ZUMRUT SELCUK, BURSADA ISVERENLERLE YAPTIGI TOPLANTIDA

Bursa haber...

'ASGARİ ÜCRET TEŞVİKİ 12 AYA ÇIKARILDI'

2019 yılında uygulanacak asgari ücretin yüzde 26 oranında artırılarak 2 bin 20 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Bakan Selçuk, "Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm işçilerimize ve işverenlerimize de teşekkür etmek isterim" diye konuştu. Bakan Selçuk, şöyle devam etti:

"İşverenlerimiz için 2006'da başlattığımız asgari ücret teşvikini bu yıl da devam ettiriyoruz. Asgari ücret teşvikini 12 aya çıkardık, rakamı da iyileştirdik, 500'ün altında işçi çalışan iş yerlerinde asgari ücret teşvikimiz 150 TL olarak sürecek. Son yıllarda geçirdiğimiz bütün bu değişimin ve dönüşümün en büyük şahitleri ve destekçileri işverenlerdir. Gelişen ekonomimizde, ihracatta, istihdamda ve büyümede rekorlar kırarken, diğer taraftan bizler tabii ki sosyal yardım ve hizmetlerde de en iyi seviyelere çıkmayı hedefliyoruz. İstihdam rakamlarımız da ilerliyor. Başta Avrupa Birliği olmak üzere, dünyadaki birçok ülke küresel krizin etkileriyle istihdam kayıpları yaşarken, bugüne kadar yaklaşık 8,3 milyon kişi ilave istihdam sağlayarak, Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde de birinci olduk. Tabii ki bu başarıdaki en büyük pay, 2 yıl önce istihdam seferberliğini başlatan Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına sessiz kalmayan işverenlerimize aittir. Sadece istihdam seferberliği kapsamında 2 milyona yakın vatandaşımızı iş sahibi yaptık. Sadece istihdam seferberliği ile durmuyoruz, teşviklerimizle seferberliğimize devam ediyoruz."

"Mevcut çalışanlara ilave olarak işe alınan her bir sigortalının asgari ücret düzeyinde prim ve vergilerini karşılamaktayız. Bu destek süresi 12 ay" diyen Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Seferberliğimizle birlikte işverenlerimize de teşvik paketlerini uygulamaya devam etmekteyiz. 17 farklı teşvikimiz mevcut. Bu teşviklerden yararlanan çalışan ve iş yeri sayımız da gün geçtikçe artıyor. Bakanlık olarak prim teşviklerimizde her ay 1,7 milyona yakın işverenimize ve 10 milyondan fazla sigortalımıza destek vermekteyiz. Prim teşviklerimizi hayata geçirdiğimiz 2004 yılından bu yana da 140 milyar liradan fazla teşvikten işverenlerimiz yararlandı. İşverenlerimiz için, bu ülkeye katma değer sağlayan sizler için teşvik ve desteklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Kalkınma ve gelişim için en önemli şey güç birliği. Beraber çalışabilmek, her konuda ortaklaşa hareket edebilmek, sizlerden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de desteğinizi bekliyoruz. İstihdama katkınızın Bakanınıza verdiğiniz bir söz olarak devam etmesini diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devam ettiğimiz bu istihdam ve seferberlik için biz devlet olarak bizim teşviklerimiz ve desteklerimizle buradayız. Ülkemiz adına hayaliniz, kalkınma hedefiniz varsa beraberce ortaya koymak zorundayız. Çünkü özveriyle çalışarak, 2023, 2053 ve 2073 hedeflerimize yürürken beraber yol alacağız. Türkiye'yi hak ettiği yerlere el birliğiyle taşıyacağız. Sizlere çok güveniyoruz, sizlerin de hükümetlerimize güvendiğinizi biliyoruz. Yeter ki bir olalım, beraber olalım."

AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANI ZEHRA ZUMRUT SELCUK, BURSA'DA SEHIT AILELERI, GAZILER VE YAKINLARIYLA BIR ARAYA GELDI FOTO: SEMIH SAHIN-BURSA-DHA

 

ŞEHİT AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bursa Valiliği'ne yaptığı ziyaretin ardından Bursa Büyükşehir Beldiyesi'ne ait tesiste şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla bir araya geldi. Hükümet olarak şehit yakınlarının, gazilerin ve gazi yakınlarının her daim yanlarında olduklarını belirten Selçuk, "Bursa kahramanlar şehri. Bursalı evlatlarımız vatan söz konusu olduğunda canını feda etmekten hiçbir zaman kaçınmadılar. Bu anlamda Bursalı hemşehrilerimize, değerli ailelelerimize örnek evlatlar yetiştirdikleri için şahsım adına milletim ve hükümetimiz adına şükran sunmak isterim. Şehit ve gazilerimizin bizlere iki emaneti var; birisi vatanımız, diğeri ise sizlersiniz. Şunun da altını çizmek isterim ki şehit ve gazilerimiz artık sadece bir aileye sahip değil, 82 milyon üyesi olan bir aileye sahipler. Biz büyük bir aileyiz. Sizler iyi ki varsınız; bizler sizler olduğunuz için buradayız" dedi.

'34 BİN 889 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ'

Şehit yakınları, gaziler ve yakınları için yaptıkları istihdam çalışmalarını anlatan Bakan Selçuk, şöyle konuştu:

"Şehitlerimiz, biz rahat nefes alalım, bu vatan bize vatan olmaya devam etsin diye canlarını feda ettiler. Bizler de onların emaneti olan sizlerin ve vatanımızın esenliği iyiliği için çalışmaya devam ediyoruz. Şehitlerimizin ulaştığı bu makam hiçbir makam, hiçbir mevki, hiçbir hak ve zenginlikle kıyaslanamaz. Biz devlet olarak şehit yakınlarımıza hiçbir tereddüt etmeden destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. Eğitimden istihdama kadar birçok alanda sağladığımız destek ve hizmetlerin çerçevesini genişlettik. Yılda iki defa olan şehit yakını ve gazi atamaları sürelerinin 45 yaş sınırını da kaldırdık. 2002 yılına kadar 6 bin 315 vatandaşımıza istihdam hakkı sağlanmışken, hükümetlerimiz dönemlerinde istihdamın genişletilmesiyle 34 bin 889 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamuda istihdamını sağladık. Ücretsiz seyahat kartlarımızı veriyoruz, bildiğiniz gibi. Aziz milletimize, siz değerli şehit yakınlarımıza ve gazilerimize hizmet etmek bizim için bir onur, bir gurur vesilesi" diye konuştu.

AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANI ZEHRA ZUMRUT SELCUK, BURSA'DA SEHIT AILELERI, GAZILER VE YAKINLARIYLA BIR ARAYA GELDI FOTO: SEMIH SAHIN-BURSA-DHA

'TERÖRİST CENAZELERİNDE SAF TUTANLARIN HESABI SANDIKTA GÖRÜLECEK'

2002 yılından bu yana kalkınma çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü de belirten Selçuk, şunları kaydetti:

"Bunun özünde millet iradesine dayalı güçlü bir demokrasi anlayışı var. Ama bu millet iradesinin en temelinde de şehitlerimiz ve gazilerimiz bulunmakta. Sahip olduğumuz bu demokrasi tecrübesini, geleceğin Türkiye'sini sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Ülkemizin önünde yeni bir imtihan var. Bu milletin, şehit cenazeleri yerine terörist cenazelerinde saf tutanların hesabını sandıkta göreceğine inanıyoruz. Milletimiz laf değil hizmet üretenlerin yanında olmaya devam edecek, 31 Mart'ta da milletimizin kazandığı bir zaferi Bursa'da da yaşayacağız inşallah. Bu zaferde sizin fedakârlığınız, mücadeleniz bizlere rehberlik etmeye devam edecek, bizler de sizlerle her zaman birlikte olduğumuzu ifade ediyoruz. Devletimiz ve milletimiz, şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz."

AILE CALISMA VE SOSYAL HIZMETLER BAKANI ZEHRA ZUMRUT SELCUK, BURSA'DA SEHIT AILELERI, GAZILER VE YAKINLARIYLA BIR ARAYA GELDI FOTO: SEMIH SAHIN-BURSA-DHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da korkutan yangın19 Nisan 2024 Cuma 10:41
  • Metruk binalara şok baskın19 Nisan 2024 Cuma 10:13
  • Köpeği önce sevdi sonra çaldı19 Nisan 2024 Cuma 09:50
  • Bursa'da huzur uygulaması19 Nisan 2024 Cuma 09:32
  • Yürekleri ağza getiren görüntü19 Nisan 2024 Cuma 09:30
  • Sürücülere ceza yağdı19 Nisan 2024 Cuma 09:28
  • Şüpheli araçtan uyuşturucu çıktı19 Nisan 2024 Cuma 09:25
  • Otomobiller alev topuna döndü18 Nisan 2024 Perşembe 11:36
  • Kazalar peş peşe geldi18 Nisan 2024 Perşembe 11:27
  • Baba oğul define kurbanı oldu18 Nisan 2024 Perşembe 11:19
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78