• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Aliye Şahin'den muhteşem konser

Aliye Şahin'den muhteşem konser
Şef Aliye Şahin yönetimiyle Bursa'da Türk Halk Müziği konseri

Geçtiğimiz günlerde Ataevler Uğur Mumcu Sahnesinde “gönülden, gönüllere“ sloganı ile Şef Aliye Şahin yönetimindeki 40 kişilik koro ve  40 kişilik bağlama grubuyla birlikte yaklaşık 80 kişilik Türk Halk Müziği korosu sevenleriyle buluştu.

Bursa haber...

Tamamen amatör gönüllülerden oluşan grup  1 yıldır sürdürdükleri çalışmaların ve aldıkları eğitimin sonucundan gösterdikleri performans ile büyük beğeni ve alkış almışlardır.

Grup tamamen gönüllülerden oluşmaktadır. Serbest meslek mensupları, iş insanları, yöneticiler, basın mensupları, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve yöneticileri, emekliler, üst düzey bürokratlar, öğrenciler gibi yediden yetmişe kadar Türk Halk Müziğine gönül verenlerden oluşmaktadır.

Konser, Şef Aliye şahin’in eğitim verdiği Olgun Gençlik Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve  Altınşehir Muhtarlığındaki öğrencilerinin tamamının katılımı ile gerçekleşmiştir.

Sunuculuğunu Yeliz Kılıçaslan’ın yaptığı Konser ücretsiz  olup tüm vatandaşlara açık bir şekilde düzenlenmiştir.
Konsere Olgun Gençlik Merkezi yöneticileri Ayla Tiftik ve Bircan Uysal , Altınşehir Mahalle Muhtarı Melahat Şanal, Halk Eğitim Merkezi yöneticileri, Basın mensupları ve Türk Halk Müziği sevenlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşmiştir.

 

 

Katılımcıların ve izleyicilerin salona sığmaması ve büyük bir çoğunluğun ya ayakta kaldığı, yada dışarda kalmak zorunda olduğu için 7 Şubat’ta verecekleri konser için daha büyük bir salon arayışlarına şimdiden başladıklarını belirten Şef Aliye Şahin:

Koro ve Bağlamadaki arkadaşlarımız çok zor şartlarda konsere hazırlanmışlardır. İşlerinden güçlerinden zaman ayırıp, çalıştıkları iş yerlerinden izin alarak, Hiç bir maddi beklenti içinde olmadan, tüm masrafları kendi ceplerinden karşılayan bu amatör ve gönüllü Türk Halk Müziği sevenler grubu ile kader birliği yaptık. Çok çalıştık. Hayatında hiçbir zaman eline Bağlama almamış, Hiç Şarkı ,Türkü söylememiş bir topluluk ile çıktığımız bu yolda mahcup olmadık ve büyük bir başarıya imza attık. Grubumuzla gurur duyuyorum. Hem çaldılar, hem de söylediler. Bu çok kolay bir iş değildir. Hepsini tebrik ediyorum. İnşallah daha büyük başarılara imza atacağız.

 

 

7 Şubat’ta tekrar bir konser düzenleyip, Türk Halk Müziği sevenlerimiz ile buluşmayı hedefliyoruz.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Bağlama ekibimiz çalmış, Koromuzda söylemiştir. Ancak konserimizin çok büyük bir bölümünde muhteşem seyircimiz hem koromuza eşlik etmiş hem de bir çok parçada ve özellikle de “SUZAN SUZİ” isimli eseri tamamen seyircimiz söylemiştir. Kendilerine katılımlarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Seyircimiz her şeyin en iyisine layıktır. Bizi izlemeye devam etsinler. Onlar için çok daha fazla ve farklı hazırlanıp 7 Şubat’taki konserde muhteşem bir gece daha yaşatacağımızın sözünü buradan veriyoruz demiştir.

 

 

ALİYE ŞAHİN KİMDİR ;

Konservatuarın Türk Halk Müziği Bölümünden mezun olmuştur ve Türkülere duyduğu sevdayla da kendi adını taşıyan ilk Türk Halk Müziği korosunu kurmuştur.

Sayın Aliye Şahin Bursa’da şeflik unvanına hak kazanmış ve ilk kadın koro şefi olmuştur. Nilüfer Halk Eğitim Merkezinde ve Olgun Gençlik Merkezinde de bağlama dersleri veren Aliye Şahin aynı zamanda Altınşehir Mahalle Muhtarlığında da şeflik yapmaktadır.

Musa Eroğlu’ndan aldığı dersler mesleki hayatına ve kariyerine de büyük katkı sağlamıştır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78