• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Alinur Aktaş'a soruşturma şoku!

Alinur Aktaş'a soruşturma şoku!
İçişleri Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma açıldığını duyurdu...

İçişleri Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Soruşturmanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı ile açıldığı ve Mülkiyet Başmüfettişi soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

Bursa haber...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki polemikte gündeme gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi hakkında soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklama ile, soruşturma açıldığını doğruladı.

Çataklı açıklamasında, "CHP'li belediyelere sürekli müfettiş gönderilmesine rağmen, bazı iddialarla ilgili olarak AK partili Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma açılıp,açılmayacağı merak edildiği ifade edilmektedir. Bahse konu iddialara ilişkin olarak İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun onayı ile 14 Nisan 2020 tarihinde, yani iki ay önce soruşturma açılmıştır. Mülkiyet Başmüfettişi soruşturması halen devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı,"Belediyelerle ilgili herhangi bir ihbar,başvuru ve şikayet olması durumunda, belediyenin siyasi parti aidiyetine bakılmaksızın gerekli inceleme,araştırma ve soruşturmalar yapılmaktadır."  dedi.

catakli-(1).jpg

NE OLMUŞTU?

Karar Gazetesi yazarı Akif Beki, köşesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarında gerçekleşen telefon görüşmesi sonrası, kendisinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sormasını istediği soruyu yazmıştı. Akif Beki, Bakan Soylu'ya, Kılıçdaroğlu'nun, “Bursa Büyükşehir Belediyesiyle ilgili soruşturma ne oldu? Neden hala açılmadı, ne zaman açılacak?” sorusunu yöneltmişti.

Beki yazısında, soruşturmanın içeriği ile ilgili olarak ise, "İçeriğini sordum, “Bakan konuyu biliyor, o anlar” dedi, detaya girmedi." ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun iddialarına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yanıt vermişti. Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Aktaş, "CHP'nin başındaki zat İçişleri Bakanı'nımız Süleyman Soylu'ya, 'Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili soruşturma ne oldu?' diye sormuş. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan şüphemiz olsun. Eğer kendinden bu kadar eminse derhal soruşturma konusunu açıklasın. "Kayseri B.B.'deki sözde yolsuzluk, Man Adası'ndaki hayali offshore hesapları, Beştepe'ye çıkan CHP'li" gibi hayal ürünü olduğu ortaya çıkan iddialarına benziyor. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İspatlayamazsa MÜFTERİDİR." açıklamasında bulunmuştu.


SORUŞTURMANIN KONUSU:CENTRAL BALAT

Karar Gazetesi yazarı Akif Beki, bugünkü yazısında ise; kendisine CHP tarafından iletilen nota yer verdi. Beki'nin yazısıyla birlikte, soruşturma konusunun Taşyakan İnşaat tarafından Nilüfer'de yapılan ve Bursa'nın en yüksek yapısı olan Central Bank ile ilgili olduğu ortaya çıktı.

Central Balat isimli yapıyla ilgili yargı kararlarını hiçe sayıldığına dikkat çeken Beki, şunları yazdı:

"Nilüfer Belediye Meclisi, 2017'de yargı kararına dayanarak plan değişikliğini iptal etmiş. Ona rağmen Central Balat'la ilgili alınan Büyükşehir Meclis kararları, idare mahkemelerince 5 kez daha bozulmuş. Fakat önceki durdurma kararlarına rağmen inşaat devam etmiş. Büyükşehir, yıkım ve para cezası kararları alıp uygulamak yerine, sıkışınca topu Nilüfer Belediyesine atmış. Yapı AVM niteliğinde değilmiş, ruhsat verme yetkisi ilçe belediyesindeymiş gibi gösterilerek...

"ŞAİBELİ İMAR DOSYASI"

Nilüfer Belediyesi, bu görüşün yönetmeliğe aykırılığını fark edince dosyayı tekrar Büyükşehir'e göndermiş. Büyükşehirse gerekçesini bile ortaya koymadan, geldiği gibi geri iade etmiş. Nilüfer Belediyesine "Yetki sende, ruhsatı sen düzenleyeceksin" emrivakisiyle dayatmış. Yargı kararlarını bile takmayan bu arkadan dolanmalar, bu oldubittiye getirme ısrarı neden? Ve yılan hikayesine döndürülen bir şaibeli imar dosyası, ne sebeple soruşturulmuyor?"

 

İLGİLİ HABER...

 

Bursa'da bir zam haberi daha!

 

Bursa'da bir zam haberi daha!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), sefelerine zamlı başladı.
 
BUDO, Bursa- İstanbul sefer ücretlerini 40 liradan 65 liraya çıkardı.
 
Bursa haber...
 
Bursa'da "su fiyatlarına zam yapıldı" tartışmaları sürerken, ekmeğe de gizli zam yapıldığı ortaya çıkmıştı. Bursalılara bir kötü haberde BUDO'dan geldi. BUDO sefer ücretlerinde yaklaşık yüzde 63 zam yaptı.
 
Pandemi nedeniyle seferleri durdurulan BUDO bugün yeniden hizmete girdi. Seferlere zamlı başlayan BUDO'nun Bursa-İstanbul bilet ücretleri 40 liradan 65 liraya çıkarıldı.
 
 
 
 
İŞTE BUDO'NUN YENİ TARİFESİ:
 
 
 
İLGİLİ HABER...
 
 

Aktaş: Faturayı görünce şaşırmayın!

 

Aktaş: Faturayı görünce şaşırmayın!

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pandemi sürecinde yılan hikayesine dönen su faturalarıyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Aktaş; "Haziran ayında 15 tonluk fatura görürseniz şaşırmayın!" dedi.

 

Bursa haber....

Koronavirüs salgınının başladığı günlerden bu yana Bursa'da tartışılmaya devam eden su faturaları, gündemdeki yerini koruruken, Başkan Alinur Aktaş'tan yeni bir açıklama geldi. Ancak Aktaş'ın açıklaması, kafaların daha da karışmasıne neden oldu.  

Başkan Alinur Aktaş, video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. Bir soru üzerine BUSKİ faturalarının nasıl hesaplandığını açıklamaya çalışan Aktaş'ın hesabı, kafaları daha da çok karıştırdı. Alinur Aktaş, hem bu hesabıyla, hem de "Haziran ayında 15 tonluk fatura görürseniz şaşırmayın!" açıklamasıyla, yeni bir tartışmanın da kapısını aralamış oldu.

 

İşte Başkan Alinur Aktaş'ın çok konuşulacak o açıklaması:

"Biz Ocak Şubat Mart ayında tüketim neyse bunu üçe böleceğiz. Ortalamasını alacağız" demiştik. Yüzde 50'sini Nisan'da fatura ettik. Mayıs ayında yüzde 80'ini faturalandırdık. Ocak, Şubat, Mart ortalaması 10 metreküp ise yarısını Nisan'da fatura ettik. 12 metreküp tükettiyse, 7 metreküp fark buradan oluştu. Mayıs ayında yüzde 80 okuma yaptık. 8 metreküplük fatura gönderdik. 4 metreküp fark ile iki aylık 11 metreküp oluştu. 11 metreküpü üçe böleceğiz. Haziran ayından itibaren yansıttık ama 15 metreküpten fazla faturalandırma yapmadık. Kalan açığı ise Temmuz ve Ağustos'a ekleyeceğiz. İlçe belediyeleri katı atık toplama bedellerinin hepsini bize fatura ettiler. Nihayetinde Haziran ayında 15 tonluk fatura görürseniz şaşırmayın. Genele bakıldığında tüketimin yüzde 78'i 12 tona kadar. Bu alacaktan vazgeçmek için Bakanlar Kurulu kararı lazım. Nisan Ayında oluşan farkı Haziran Temmuz Ağustos ayına dağıtmış olduk."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da zincirleme kaza23 Nisan 2024 Salı 10:03
  • Bursa’da turşu yüklü tır devrildi23 Nisan 2024 Salı 09:55
  • Babasını bıçakla yaraladı23 Nisan 2024 Salı 09:47
  • Duvar çökmesine savcılık soruşturması23 Nisan 2024 Salı 09:40
  • Direğe çarpan otomobil hurdaya döndü22 Nisan 2024 Pazartesi 15:34
  • Alkollü şahıslar kavga etti22 Nisan 2024 Pazartesi 13:08
  • Bursa'da yumruk yumruğa kavga22 Nisan 2024 Pazartesi 11:21
  • Bursa'da silahlı saldırı22 Nisan 2024 Pazartesi 11:10
  • İnegöl Jandarma'sına TOGG22 Nisan 2024 Pazartesi 10:28
  • Fabrika önünde drift attı22 Nisan 2024 Pazartesi 10:20
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78