• BIST 9645.02
  • Altın 2411.243
  • Dolar 32.5814
  • Euro 34.8167
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Adanalı besiciler hayvan pazarı istiyor

Adanalı besiciler hayvan pazarı istiyor
Yüreğir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cabbar Akgül, şehirde bir an önce tüm Çukurova’ya hitap edecek modern bir hayvan pazarı kurulması gerektiğini belirtti.

ADANA (CİHAN)- Bir milyona yakın küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığına sahip olan Adana’da, ihtiyaca cevap verebilecek nitelikle bir hayvan pazarının bulunmaması, bölgedeki besicilik faaliyetlerinin önündeki önemli engellerden birisi olarak görülüyor.

Adana’da hayvan pazarı olarak kullanılan alanın yetersizliğinden yakınan Yüreğir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cabbar Akgül, şehirde bir an önce tüm Çukurova’ya hitap edecek modern bir hayvan pazarı kurulması gerektiğini belirtti. Cabbar Akgül, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün verilerine göre, Adana’da 282 bin 537’si büyükbaş, 658 bin 532’si küçükbaş olmak üzere bir milyona yakın hayvanın kayıt altında olduğunu bildirdi. Gerçek hayvan varlığının bu rakamın çok daha üzerinde olduğunu ifade eden Cabbar Akgül, “Modern hayvan pazarı olmaması Adana ve Çukurova için önemli bir eksiklik.” dedi.

Çukurova’nın Ceyhan, Seyhan, Göksu gibi nehirleri ile beslenen meraları, verimli ve geniş ovaları, bereketli toprakları, ılıman iklimi nedeniyle yılın 365 günü hayvan yetiştiriciliğine imkan veren koşullara sahip olduğunu kaydeden Cabbar Akgül, “Buna avantajlara rağmen, doğanın bize bahşettiği imkanları yeterli biçimde kullandığımız söylenemez. Hayvan yetiştiriciliği için sahip olduğumuz uygun koşulları, ülkemizin ve bölge üreticimizin menfaatleri doğrultusunda daha fazla kullanmamız gerekir” diye konuştu.

MEVCUT PAZAR ÇOK İLKEL
Adana’da hayvan pazarı olarak kullanılan Yüreğir ilçesi Havutlu sınırları içindeki alanın besiciler ve ticaret yapanların ihtiyacını karşılamaktan çok uzak olduğunu kaydeden Yüreğir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cabbar Akgül, “Mevcut hayvan pazarı çok düzensiz. Ne açıldığı saat ne de kapandığı saat belli. Gece 23.00’de hayvan pazarı kuruluyor. O saatte pazar mı kurulur? Hayvan pazarı sabah saat 04.00’de açılmalı.” dedi.

Hayvan pazarının şehrin dışında, daha geniş bir arazide gerekli altyapı ve sağlık koşulları sağlanmış olarak kurulması gerektiğini ifade eden Cabbar Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut hayvan pazarının ne aydınlatması ne de üstü kapalı bir ortamı var. Hayvanlar telef oluyor, insanlar perişan oluyor. Hayvan indirme rampası yok. Oysa, rampaları, kantarları, sulama ve yemleme sistemleri, güneş ve yağmurdan korunacak kapalı alanları, aydınlatması ile modern bir hayvan pazarı yapılması Çukurova’nın yararına olacaktır. Bölgemiz besicileri, hayvanlarını uygun koşullarda alma-satma imkanı bulacaktır. Bölge hayvancılığımızın gelişmesi açısından bir an önce modern bir hayvan pazarının kurulması zorunludur”
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78